Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
Bulletin 258
Leo Brabanticus, 30 mei 2011

Leo Brabanticus

Open brief aan mevrouw Leila van den Bosch geboren 17 mei 1971 te Den Haag

Mevrouw,

Weldenkende mensen in Nederland - welk aantal onnoemelijk groter is dan die welke u gemeenlijk te woord staat - herinneren zich de oktoberdag in 2001, waarop u in een groene Audi uit de tuin van het park rond Huis ten Bosch de Leidse Straatweg opreed, zonder zich om het uiteraard daarop voorrang hebbende bevindende verkeer te bekommeren, waarbij een inwoner van Wassenaar ernstig, zij het gelukkig niet levensgevaarlijk gewond raakte.

Stellig herinnert u zich tevens de bewakingsdienst die u chaperonneerde hoewel u toen officieel 'nog niet meer' was dan een van de vele vriendinnetjes die als 'dame de compagnie' het al niet onaardige leventje van de u wel bekende heer Drs A. Amsberg nog verder moest opleuken.

Ik schrijf dat nu wel zo à bout portant neer maar ik kan het niet waar maken. De reden daarvan is dat de kliek, waarin u verzeild bent geraakt, zich serieus inbeeldt dat God zelf alle bendeleden - tot Mabel en u toe - zelf heeft aangesteld. Hoewel zulks natuurlijk de meest klinkklare onzin is, werd er voor de betrokken personen een schijn van volmaaktheid gecreëred door zich zelf en andere familieleden schitterende veren in het achterwerk te steken. U zelf weet uit eigen ervaring welke lachwekkende kwaliteiten ook aan u toegedacht zijn. Niet alleen puilden de bedoelde konten uit van paradijsvogelijke veren, vanzelfsprekend werden allerlei veren van mineure kwaliteiten meedogenloos uitgetrokken.

Vandaar dus dat zoveel gefantaseerd wordt rond die personen. Ik zelf kan gewoon niet schrijven dat u op Huis ten Bosch alleen maar op bezoek kwam om daar met moeder Amsberg en de twee broers van uw a.s. vriend te klaverjassen. 'Bewijzen' roept men dan : maar die zijn vernietigd.

De vernietiging van de bronnen heeft niet alleen tot gevolg gehad dat de wonderlijke eigenschappen van uw soort mensen - eigenlijk moet ik schrijven : 'van zulke superieure wezens' - zoals Willem III, Heinrich, Lippe en nu u ook weer, nooit naar werkelijkheid zijn te beschrijven. In een woestijn zonder bronnen versmacht de taaiste kameel. Maar evenzeer als serieuze historiografen op de vele verwijten waarmee zij worden bekogeld niet anders kunnen zeggen dan dat niet wij de bronnen hebben vergiftigd, weten we evenmin of uw schoonmama het inderdaad zo goed doet en deed als officieel beweerd wordt : we mògen het gewoon niet weten, of ze haar eigen belangen niet te voor en te na zat te verdedigen en hoe precies uw verleden in elkaar steekt. Bewijs het maar, roepen wij dan, maar een antwoord komt niet.

Hoe dan ook : op die oktoberavond in 2001 werd uw geschiedenis al vervalst. Want u bent helemaal niet in Den Haag geboren en heette geenszins Leila van den Bosch. Wat er allemaal te voren en te na gebeurd is, mogen we niet weten. Bij de vulgaire propaganda die door de televisie, de kranten en de bioscopen over het gehele land verspreid wordt - en in steeds grotere mate momenteel blijkt verspreid te worden - : knijpen ze hem? - staat slechts één doel voorop : u te gebruiken als de enige vrouw die de stervende monarchie kan redden door het mannelijke electoraat zichtbaar te overtuigen van de grote staatkundige kwaliteiten van uw uiterlijke verschijning en vooral van uw tijdens een mediatraining aangeleerde grimas (glimlach).

Over tien jaar ligt die situatie anders en toch identiek. Amalia of wie dan ook - ik weet niet hoe de kindjes precies heten, ze lijken lief en ik beklaag hun opvoeding - mag evenmin als haar moeder nu onderwerp in de politiek worden.

Laten de monarchalen mevrouw Zorreguieta vanaf 17 mei Maxima blijven noemen, fatsoenlijke Nederlanders spreken voortaan over Leila. De eerstgenoemde naam staat voor het opgeplakte, onechte en leugenachtige, de tweede voor een normale vrouw zonder pretentie, wellust geld- en machtsgeilheid.

Lang leven Leila.
Pro Republica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot Pro Republica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Lees eerst onze huisregels.
Uw reactie wordt gemodereerd. Om er zeker van te zijn dat u een persoon bent en geen spam-robot,
vragen wij u voor het reageren een eenvoudige rekensom op te lossen.


Plaats een reactie
 
naam
e-mail
Commentaar
 
  Maak de som af: "een plus een is"   
 


republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander