Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
Leo Brabanticus 224, 26.09.2010

Leo Brabanticus

Wat is er nu eigenlijk precies aan de hand op de Horsten in Wassenaar/Voorschoten?

Stukje bij beetje wordt het volk ingelicht over wat de Amsbergers-Lippes-Vollenhovens-Ten Cates en wie weet wat voor zakkenvullers nog meer op de Horsten – een van van de weinige fraaie natuurgebieden, gelegen in Wassenaar en Voorschoten, die ons land nog resten – van plan zijn te gaan uitrichten. Het begon vorig jaar met een onderonsje van drs. W.A. Amsberg op een schooltje met de burgemeester van Wassenaar, waarover hier al eerder geschreven is.

Afgelopen dinsdag ( 23 september) onthulden Merijn Rengers en John Schoorl – twee fameuze onderzoeksjournalisten van De Volkskrant en Hans Jacobs – ook al een opkomende ster bij het Brabants Dagblad dat een Floris Vollenhoven doende was een boerderij van zijn moeder – een rasechte boerin, hoewel haar man nog meer een echte boer is – om te bouwen tot een eengezinswoning. Er meldde zich daarna – alsof dat alles nog niet te veel van het goede was in die zelfde buurt – nu ook nog een Dritte im Bunde, te weten Margarita ooit berucht geworden om de alliantie met De Roy van Zuidewijn en nu gelukkig – laten we het tenminste hopen – gehuwd met de al genoemde Ten Cate. Margarita en Irene – die is dus de vierde snuiter in de rij – hebben vorig jaar van tante/zus Trix de rentmeesterswoning in Wassenaar gekocht voor 250.000 euro. Kassa dus voor de rijksbelastingdienst. Wie weet of ik in een volgende Leo Brabanticus ook niet kan vermelden dat tante Petra en opa Cóqui tevens een optie hebben.

Er zijn twee aspecten aan die opeenhoping van families. Afgezien van het feit dat het voor geen enkel gezin gezond is om op elkaar te klitten, bestaan er tussen de Amsbergers en de Vollenhovens vetes die niet van vandaag of gisteren zijn. Misschien zijn de jongens nu wijzer geworden. Uiteindelijk zijn dat echter problemen die de families allemaal zelf moeten weten. Als ze ruzie krijgen over een sloot, een wandelweg, een overstekend beest, een stuk overgewaaide vuile was, of weet ik waarover wat, ontstaan daar nieuwe Hoekse en Kabeljauwse twisten.

Volgens de twee Volkskrantjournalisten, die het kadaster raadpleegden - en het BD, wil die Margarita – die zich ook al prinses noemt, terwijl pappie en mammie niet eens met parlementaire toestemming zijn gehuwd, een wandelweg een eind verder op schuiven. Zo beginnen ruzies. Wat Pro Republica betreft: hoe meer koninklijke rotzooi, des te gretiger zal het volk toekijken. Des te meer reclame voor de republiek.

Het andere aspect is veel belangrijker. Het schijnt dat die Vollenhoven al vier jaar bezig is met het verkrijgen van toestemmig van de gemeente. Dat kan er op wijzen dat de gemeente niet erg toeschietelijk is dan wel dat ze daar de zaken niet zo goed op orde hebben .Volgens het BD wisten ze op het gemeentehuis niet meer dat 20 jaar geleden de boerderij op de gemeentelijke monumentenlijst was gezet, wat destijds ook aan het 'koninklijk huis' was mede gedeeld. De vraag is niet zo belangrijk waar dat papier is kwijt geraakt als wel of wat toen gold nu ook niet evenzeer van kracht is.

Die Vollenhoven is een gladjakker, erger nog dan opa Lippe. Wanneer ik het relaas van Rengers en Schoorl mag volgen – en waarom niet? – ik vertrouw ze blindelings – heeft die kerel – ik kan over die man met geen mogelijkheid als 'prins' spreken – had hij samen met zijn zwangere vrouw in 2007 een audiëntie aangevraagd bij burgemeester Staatsen van Voorschoten, kennelijk om haast te eisen bij zijn sloopplannen van de oude boerderij, die geheel tegen de vlakte moest. Volgens een wethouder die niet bij het gesprek aanwezig had mogen zijn, wist Vollenhoven 'natuurlijk dat hij niet mocht slopen. Hij zei echter haast te hebben en wilde niet lang wachten'. Mijnheer kreeg echter het lid op zijn neus.

Inmiddels waren ook de welstandscommissie en de kamercentrale Zuid-Holland van de VVD – wat deze ook mag betekenen – erbij betrokken. Meneer Floris heeft nu weer nieuwe plannen ingediend, waarin hij zegt de monumentale waarde van het rijksmonument in stand te houden.

Misschien is de oude waarschuwing van pas: stelt op dit soort mensen geen vertrouwen.

Zeker is dat hoe scherper de pers en Pro Republica de gebeurtenissen volgen des te meer kans is er dat die verenigde families geen voorkeursbehandeling zullen krijgen.

Wordt vervolgd.
Pro Republica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot Pro Republica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Lees eerst onze huisregels.
Uw reactie wordt gemodereerd. Om er zeker van te zijn dat u een persoon bent en geen spam-robot,
vragen wij u voor het reageren een eenvoudige rekensom op te lossen.


Plaats een reactie
 
naam
e-mail
Commentaar
 
  Maak de som af: "drie plus een is"   
 


republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander