Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie

Leo Brabanticus 193, 05.05.2010

Leo Brabanticus

Hoedeman van De Volkskrant is van alle markten thuis

Het is een beetje flauwe kul de gang van zaken rond het omkantelen van de monarchie zó voor te stellen alsof onze Willem de Overbodige eerst door zijn bespottelijk gedrag van de laatste jaren zijn 'monarchale krediet verspeeld heeft' waardoor er 'barstjes in de koninklijke regie' zijn opgetreden. Dat schrijft - uitgerekend - hoernalist Hoedeman. De citaten heb ik zo duidelijk mogelijk parenthetisch opgenomen, want vandaag of morgen heeft diezelfde voormalige eerste slippendrager van De Overbodige, tevens weinig begenadigd schrijver van een biografisch pamfletje over nimmer plaatsvindende gebeurtenissen - waarlijk een unicum in de historiografie - Pro Republica en mij weer met een proces opgezadeld, en dat terwijl het eerste dat bedoeld was om ons van de aardbodem weg te vagen, nog niet beslist is, wegens ja weet ik wat: plagiaat of zo.

Vandaar dus die twee zo letterlijk mogelijke citaten. Om mijn onschuld - of onnozelheid - nog meer te accentueren vertel ik er ook nog bij dat u deze citaten kunt vinden in De Volkskrant en wel op pagina 9 van donderdag 29 april 2010. Daar kunt u zich laven aan deze bron van wijsheid, die mij zo mateloos irriteert.

Ik erger me overigens ook aan het feit dat iemand die zelf zo'n duistere rol in de hele Alexander-affaire heeft gespeeld - over 'Mozambique en De Volkskrant' hoop ik ooit een zelfde vernietigend wetenschappelijk requisitoir te schrijven als ik destijds deed in mijn 'Nieuw-Guinea en De Volkskrant', nu doet of hij aan ernstige geheugenstoornis lijdt. Dat zal ook wel zo zijn, maar de krant die hem - kennelijk na enige tijd van aarzeling - nu weer helemaal zijn gang laat gaan, had beter moeten weten.

Hoe nu? Ben ik tegenstander geworden van erbarming en vergevingsgezindheid? Neen, integendeel. Ik sta alleen maar versteld van de brutaliteit van een journalist die - men leze zelf het nieuwe en lange citaat in de 3e en 4e kolom,- die durft te beweren dat Willem de Overbodige nog steeds denkt dat het de schud van de pers is dat Mozambique werd afgeblazen en dat er in Wassenaar nog zelfs geen begin van besef is van de fouten die door het paar zijn gemaakt.

Ik wilde vooral duidelijk maken dat Hoedeman niet alleen een hoogst onbetrouwbare draaikont is, die nu probeert even veel voordeeltjes te slepen uit kritiek op de garnalen, als destijds beoogde met zijn hijgerige bewondering voor een project dat hij mede gepoogd heeft ter wereld te brengen.

Ik wil tevens beweren dat die Zorreguieta even jetsetterig en arrogant en - op wat sluwere wijze dan haar dommige man - calculerend mens is; dat de ellende rond een troonsopvolging inherent is aan een erfelijke monarchie; dat elke monarchie - constititioneel of ceremonieel - volledig uit de tijd is en dat de kritische zin van het Nederlandse volk door onderwijs en permanente educatie zich niets meer laat wijsmaken wat schoolmeesters, journalisten, pastoors, burgemeesters en al die andere lagere en hoge Lippe-luizen uitkramen.

Het koningschap denkt zich tegen de onontkoombare ontwikkeling te kunnen wapenen door charme-offensieven, leugencampagnes, bezoeken aan redacties, volksvertegenwoordigers, vertonen van filmpjes, organisatie van steeds intensievere volksvermaak en door beïnvloeding van Annemarie, Gerard en Kersenboom, alsook door het uitstrooien van lintjes ('het heeft De Grajesteit behaagd...'). De zaak is dus een beetje ingewikkelder dan velen en Hoedeman doen voorkomen.

En verder ben ik van mening dat de monarchie beter vandaag dan morgen afgeschaft kan worden.
Pro Republica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot Pro Republica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Lees eerst onze huisregels.
Uw reactie wordt gemodereerd. Om er zeker van te zijn dat u een persoon bent en geen spam-robot,
vragen wij u voor het reageren een eenvoudige rekensom op te lossen.


Plaats een reactie
 
naam
e-mail
Commentaar
 
  Maak de som af: "een plus een is"   
 


republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander