Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie

Leo Brabanticus 182, 20.03.2010

Leo Brabanticus

Charme-offensief der in het nauw gebrachten ofwel: de stervende monarchie groet u?

Het was een publiek geheim dat de familie Amsberg aan een uitgebreid charme-offensief werkte, dat de broodnodige staatsrechtelijke wijzigingen met name in de top van de regering zoveel mogelijk moest tegenwerken en wellicht zelfs geheel verhinderen. De familie is immers doodsbenauwd, dat (als gevolg van de steeds verdergaande democratisering van het Nederlandse volk, het betere onderwijs, de secularisering van de godsdiensten, de veel opener en eerlijker voorlichting over wat er allemaal achter de schermen plaatsvindt, de voortdurende aanwezigheid van de filmende en schrijvende pers die ook alle blunders van moeder Van Amsberg, haar zoon en schoondochters en zussen en - niet te vergeten van pappie - genadeloos op de snijtafel legt) vandaag of morgen verkiezingen of NIPO-onderzoeken ertoe zullen leiden dat de republikeinen in alle partijen het voor het zeggen krijgen. Mevrouw Van Amsberg en haar misselijke makende jetset-familie weten dat ze dan kunnen ophoepelen,- en wel op de kortst mogelijke termijn. Daarom dit charme-offensief met heel veel ouder- en kinderliefs, erg schattig maar zonder enige staatsrechtelijke betekenis. Een slag in de lucht dus.

Monarchisten moeten er echter serieus voor vrezen dat deze conservatieve, geen belastingbetalende, arrogante, de geschiedenis vervalsende kliek veel te lang haar wandaden heeft kunnen begaan dan dat zij nu nog door het tonen van zoete filmpjes over haar eigen luxueus leventje, waaruit wederom alles wat het beeld van voortreffelijkheid en superioriteit en majestueuze hoogverhevenheid kan aantasten, is weggepoetst, te laat is om het wankelende en tot ondergang natuurnoodzakelijk gedoemde koningschap nog van de ondergang te kunnen redden.

Ik ben niet benieuwd naar de kwaliteit en de inhoud van deze reclamefilmpjes-voor-een-verloren-zaak maar wel naar de kosten ervan, alsook naar de financiering. Het zal toch niet zo zijn dat de regering-Balkenende daarvoor enkele tonnen ter beschikking stelt en vervolgens deze in de begroting ergens wegmoffelt. Hebben we nog republikeinen met-een-rechte-rug in ons parlement die Pro Republica en de honderdduizenden Nederlanders die met ons sympathiseren, de dienst willen bewijzen dat eens na te gaan en zich niet met een kluitje het riet door Balkenende of Cohen in laten sturen?

Pro Republica roept bovendien iedereen op om na te gaan of er ergens op onze zolders, in familie- of krantenarchieven zich geen materiaal bevindt dat wij kunnen verzamelen en op onze - of via een bevriende - website kunnen versturen. Zo produceren wij samen contrafilmpjes naar het model van schunnige pappie die in zijn zwembroekje op de Groene Draeck met hakenkruis staat te idioten, of van een swingende Zorreguieta op een cafétafeltje of van juffrouw Los met een van haar duistere vrindjes of van de weggestuurde juffrouw Bremers, die 'slechts een tandartsdochter' was of van Irene of Christine op haar onfrisse fiscale sluiproutes of van een mevrouw Van Amsberg zélf, die rokend staat te stampvoeten of doende is weer eens miljarden uit haar Aziatische fondsen te incasseren of van het jarenlange schandaal rond Mozambique of van prins pils alias garnaal, die meent dat een vraag aan hem een 'gunst en geen recht' is en die verder de mening is toegedaan dat belastingbetalers geen recht van spreken hebben. Zo kan er erg veel boven tafel gebracht worden. Misschien dat er wel een of andere al dan niet vroegere medewerker van het hof of van de RVD of de AIVD is, die u en ons kan helpen. De NOS zal ons als officieus regeringsinstrument wel boycotten maar de andere nationale en zeker de provinciale en locale omroepen zullen dat beslist niet doen. Het is een idee dat Pro Republica hier ter overname lanceert.

Aldus krijgen we dan tegenover de staatkundige argumenten van Van Amsberg - bestaande uit ontroerende kiekjes, lieve gezichtjes, mooie benen en aandoenlijke maar gehuichelde kerstredevoeringen - een hele collectie van even serieuze beelden, die de 'andere' kant van die fraaie lieden belichten die naast onze ijzersterke politieke argumenten de voortstrompelende monarchie definitief naar het kerkhof der illusies zullen brengen.

Eén opmerking tot slot: tegenstanders van Pro Republica zullen ook nu wel weer met de beschuldiging komen dat wij 'op de man' spelen en dat wij met 'schandalen' en andere geschiedvalsende verhalen proberen die lieve Van Amsberg en haar fantastische pappie, die edelmoedige garnaal en die charmante Zorreguieta te lijf te gaan. Laat het voor eens en altijd duidelijk zijn: niet Pro Republica vervalst de geschiedenis, maar de heersende Van Amsbergkliek is daar dag en nacht sinds mensenheugenis mee bezig, en doet dat dan ook nog met een overmacht aan overheidspersoneel en betaalt dat met een waanzinnige hoeveelheid belastinggeld. Pro Republica doet niets anders dan met uiterst beperkte mankracht en met een contributie van € 15,- per per lid per jaar al die in Den Haag en Wassenaar gefabriceerde leugens ontmaskeren.
Pro Republica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot Pro Republica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Lees eerst onze huisregels.
Uw reactie wordt gemodereerd. Om er zeker van te zijn dat u een persoon bent en geen spam-robot,
vragen wij u voor het reageren een eenvoudige rekensom op te lossen.


Plaats een reactie
 
naam
e-mail
Commentaar
 
  Maak de som af: "twee min een is"   
 


republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander