Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie

Leo Brabanticus 181, 10.03.2010

Leo Brabanticus

Over de schoft Zur Lippe‏

Over Herr Lippe: de grootste bedrieger en weerzinwekkendste smeerlap van Nederland, maar tegelijk bij goddelijke wilsbeschikking de vader van de mevrouw die zich koningin noemt bij de wil van God.

Je moet nooit iemand beoordelen naar de ouders, maar het kan nooit kwaad wanneer (1) de aangekeken progenituur zich een beetje koest houdt en zich voortdurend bewust is van de haar meegegeven erfelijkheden - hetzelfde geldt trouwens ook voor aangetrouwde dictatorsdochters - ; (2) die arme God niet te veel meer bij het bestuur van ons land betrokken wordt en zijn heilige naam zo snel mogelijk - zeker als deze in verband wordt gebracht met mevrouw Van Amsberg zelf - uit de staatsstukken geschrapt wordt en (3) de genoemde progenituur openlijk afstand neemt van de leugens en het bedrog, van de hoererij en het echtelijk verraad, de corruptie en de omkoperijen en van alle wandaden van die meneer die het volk geacht werd met 'zijne koninklijke hoogheid - oei, oei, oei - aan te spreken. Zolang deze redelijke volksverlangens niet zijn ingewilligd, zal het verleden het heden achtervolgen tot de nu al zo wankelende troon definitief kapseist.

Het bizarre van de momentele situatie is dat al die recente publicaties - ik noem slechts die van Fasseur, Hoedeman en Van der Zijl - die door agressieve journalisten als de dienstkloppers en Lippe-luizen van de NOS ingepast zijn in een charme-offensief dat Van Amsberg, Balkenende en Lubbers samen met de KVD - de vroegere RVD - hebben ingezet om de schade die de kinderen Lippe en vooral de de familie Amsberg-Zorreguieta hebben aangericht te neutraliseren, juist het tegendeel bewerkstelligen. Niet alleen wordt de troon niét buiten de gevarenzone geschoven. Integendeel, de dedicatie wordt alsmaar uitgesteld en de republiek is dichterbij dan ooit. Het wachten is nog slechts op de politieke partij die zich met de gematigde en vredelievende maar staatsrechtelijk en wetenschappelijk volkomen correcte en logische doelstelingen van Pro Republica zal identificeren.

Fasseur, de trouwste likker onder de historici van de familie Amsberg, is als wetenschapper al lang afgeschreven, al gaat hij nóg zo te keer; de hournalist Hoedeman meent geschiedschrijver te kunnen zijn met de heiligschrijving van zijn idool en vriend Van Amsberg door alles wat ooit ten gunste van de man geschreven is, te verzamelen en te noteren zonder controleerbare bronvermelding. Een eerstejaars student zou zich de ogen uit het hoofd schamen. En dan is er de dissertatie van mevrouw Van der Zijl, eerst onder de hoede van Fasseur, die het zaakje doorgeschoven heeft naar promotor Blom.

Pro Republica zal na het verschijnen van de handelseditie stellig een uitgebreide wetenschappelijke recensie aan dit boek wijden, die het overigens ook verdient. Het eerste punt, waar het hier om gaat, is dat het erop lijkt of er onder de ene naam Van der Zijil twee schrijfsters opereren. De ene is de 'Miss Fasseur-figuratie', de andere de wetenschappelijke creatie. De laatstgenoemde is de eerste ontstane: mevrouw vond in buitenlandse bronnen - die pappie niet in staat was te achterhalen en te verbranden - alle leugens en legendes die even zovele vernietigende bewijzen waren voor de al jaren bij volk en wetenschappers levende overtuiging dat Zur Lippe niet meer dan een ordinaire bedrieger is geweest. In de tweede, jongere versie heeft mevrouw zich aangepast aan wat van haar door de Amsbergluizen werd verwacht. Zo verzachtte zij haar oordeel over de man: Pappie was niet zozeer een schurk geweest maar een sukkel. Spijtig dat mevrouw heeft gemeend deze concessie aan de luizen, liegbeesten en geschiedvervalsers te moeten doen.

Het tweede belangrijke punt is dat ook in de tweede gekuiste versie nog zoveel ongerechtigheden worden gesignnaleerd - waarin dus de conclusie als een tang op een varken komt te slaan -, dat de dissertatie zeker zal bijdragen aan de spoedige val van de monarchie. Duizenden en tienduizenden mensen die ondanks alles zijn blijven geloven in de godgewildheid van de monarchie en de heiligheid van die proleet, moeten er nu toch wel van overtuigd zijn dat de échte, niet-fasseuristische wetenschappers en republikeinen het immer bij het rechte eind hebben gehad. Het is trouwens niet voor niets dat mevrouw Van Amsberg alles wat met het verleden van haar oudse zoon en diens vrouw - om van Mabel nog maar te zwijgen - systematisch heeft laten vernietigen. 'Wat niet weet, dat niet deert'. Of, zoals Pro Republica het gezegde heeft omgebouwd: 'wat weet, dat deert'. Dank dus aan mevrouw Van der Zijl. We komen zeker nog op dit knappe wetenschappelijke werk en zijn onwetenschappelijke conclusie terug. Jammer is dat laatste echter wél.
Pro Republica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot Pro Republica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Lees eerst onze huisregels.
Uw reactie wordt gemodereerd. Om er zeker van te zijn dat u een persoon bent en geen spam-robot,
vragen wij u voor het reageren een eenvoudige rekensom op te lossen.


Plaats een reactie
 
naam
e-mail
Commentaar
 
  Maak de som af: "vijf plus een is"   
 


republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander