Pro Republica republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie

Leo Brabanticus 153, 23.11.2009

Leo Brabanticus

Koninklijk huis in de aanbieding

De volgende zaken moeten ons bij de 'verkoop van Machangulo' van het hart:

 

 1. Het paar schrijft de premier dat vanwege 'het risico dat door de voortgaande publiciteit over onze deelname het project benadeeld wordt' we hebben besloten het huis 'na voltooiing te verkopen'.

  Dat klinkt weinig spontaan of opgelucht of schuldbewust: niet het project was slecht, maar de publiciteit was funest én de verkoop komt pas in zicht wanneer het huis klaar is, dus vooralsnog niet.

  Betekent een en ander dat wanneer - bijvoorbeeld door een succesvolle PR-campagne in binnen- of buitenland de publiciteit - zou kenteren, de reden om het al dan niet gereedgekomen huis te verkopen is komen te vervallen en de oude toestand automatisch hersteld wordt?

  Trouwens, mag het volk weten waarom het huis niet nu al in de verkoop gaat, zoals duizenden en duizenden half-afgewerkte woningen in ons land?

  Pro Republica wenst dat zoveel mogelijk fracties op absolute duidelijkheid aandringen, die hieruit bestaat:

  • De verkoop zal - onafhankelijk van de voortgang der bouwwerkzaamheden - plaats vinden op uiterlijk 31 december 2009;

  • De verkoop door de familie Amsberg is onherroepelijk;

  • Stichtingen of andere rechtspersonen die met de familie een al dan niet zakelijke of peroonlijke relatie onderhouden, zijn van aan- en verkoop te allen tijde uitgesloten.

 2. Het paar heeft door zijn gedrag onweerlegbaar aangetoond niet geschikt te zijn voor de uitoefening van het hoogste ambt in de te proclameren Republiek der Nederlanden.

  Dat Amsberg en zijn echtgenote beweren nu te willen gaan ijveren voor 'volk en vaderland', waarvoor zij zich in het verleden althans naar eigen zeggen ook al 'dag en nacht' hebben ingezet, mist elke geloofwaardigheid.

  Het voortdurend gedemonstreerde gebrek aan kwaliteit van het echtpaar dat gepaard is gegaan met een duidelijk aan de dag getreden en onomkeerbare monarchie-moeheid van het Nederlandse volk, heeft geleid tot het dringend verzoek van het Nederlandse volk aan het echtpaar Amsberg-Zorreguieta om zijn grote zelfvermelde menselijke, financiële en educatieve kwaliteiten nu de vele andere arme landen aan te bieden in een andere functie - Bijvoorbeeld als sociaal werker, aanlegsteiger - of landingstripbediende dan wel als klein-kredietbemiddelaar - waarbij talrijke misslagen op voorhand vergeven zijn en immer prettige vakanties zonder persfotografen worden gegarandeerd.

 3. Ten overvloede: Niemand heeft ooit hier behoefte gevoeld aan de aanwezigheid van het echtpaar Amsberg-Zorreguieta behalve de dynastie die - lees het huwelijksscontract - zo nodig in een opvolging wilde voorzien, waarop wij nog het minst van alles op zaten te wachten. Wat een ellende we alleen al van dat Machangulo-project gehad hebben, wat een energie, tijd en geld is er niet verspild aan en door die twee garnalen die zo'n behoefte hadden aan een verre en dure vakantieplek voor hun drie kleine garnaaltjes. Daarbij laten we de beschamende manier waarop Amsberg over Balkenende is heengewalst nog buiten beschouwing, al heb ik nauwelijks medelijden met de premier. Een beetje vent zou de brutale snuiter en zijn arrogante gemalin alle hoeken van het torentje hebben laten zien. Niets daarvan: dat zou majesteitssschennis zijn en Gode onwelgevallig. Zo klein is dat menneke dat hij nu nog blijft verkondigen altijd achter dit project te hebben gestaan. Mevrouw Van Amsberg sr. zou hem anders wellicht nog meer veracht hebben.

  Ik kan me best voorstellen dat de man naar Brussel wilde, waar hij geen last van dat mens en de hele troep rond haar zou troep hebben gehad.

  Medewerker Wansink van de Volkskrant heeft 'de week van de achterkamertjes' aangegrepen om te pleiten voor het Zweedse model. Neen, neen en nog eens neen. Het Nederlandse volk heeft nu al 160 jaar in feite met dit systeem gewerkt. Zo lang hebben wij al ervaring met met die combinatie van parlement, bij wie in theorie het zwaartepunt lvan de macht ligt, en de vorst, die overal waar hij kan op gaatjes loert om zijn persoonlijke en geldmacht te vergroten. Met het resultaat waar we nu mee geconfronteerd worden. Erfelijke machten zijn nooit te vertrouwen en de Oranjes-Ambergers het minst. Ophoepelen dus en wel zo snel mogelijk.

Overigens: hebben lezers en luisteraars zich ook zo geërgerd aan dat gemajesteit en gehoogheid en geprins, iedere keer wanneer het ging over dat arrogante trio?
Pro Republica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot Pro Republica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Lees eerst onze huisregels.
Uw reactie wordt gemodereerd. Om er zeker van te zijn dat u een persoon bent en geen spam-robot,
vragen wij u voor het reageren een eenvoudige rekensom op te lossen.


Plaats een reactie
 
naam
e-mail
Commentaar
 
  Maak de som af: "een plus een is"   
 


republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander