Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie

Leo Brabanticus 146, 14.11.2009

Leo Brabanticus

In Zeeland gaat het beginnen...

Enige tijd geleden werd bekend gemaakt dat de familie Van Amsberg overweegt de provincie Zeeland en inzonderheid de gemeenten Wemeldinge en Middelburg te plezieren met een drie-maanden-te-laat verjaardags-bezoek.

Nu zit iedere gemeente ieder jaar te knijpen als een oude dief dat de keuze op haar zal vallen. Hoe langer hoe minder inwoners blijken gesteld op de oranjelol, die ze nota bene zelf nog moeten betalen ook en dat ten koste van projecten die een heel wat hogere prioriteit hebben dan het bejubelen van een stoffige mevrouw, een garnalenspecialist en een luxueus dametje dat zich zo dolgraag later als koningin wil laten aanspreken (wat niet zal gebeuren). En dat alles met een arrogantie en voorgewende belangstelling die het eigen belang zo veel mogelijk moet versluieren.

Provincie en gemeente verkopen die dure flauwe kul met de afgezaagde gemeenplaatsen, dat het 'een eer, zelfs een grote eer' is als gastheer van dat circus te mogen optreden, dat het goed is voor de zakenwereld - aha, heeft die er belang bij! - en dat gemeente en provincie daarmee 'op de kaart gezet worden'. Dat laatste ligt ook in de mond bestorven van voorzitters van noodlijdende voetbalclub die aan de subsidieruif knabbelen.

Natuurlijk gaat het ook hier alleen maar om zichzelf uit de puree te helpen.

De Wemeldingers moeten maar eens informeren bij de gemeenten die in vorige jaren 'uitverkoren' waren het 'festijn' te organiseren. 'Zonde van de centen geweest' is nu de algehele reactie.

Het gaat ons echter niet alleen om het geld. Het gaat ons om iets veel principiëlers: volwassen en denkende mensen hebben een afkeer van die van overheidswege georganiseerde manipulatie om een aftands en totaal versleten instituut met allerlei kunstmatige middelen langer te laten.

Wij houden niet van erfelijke, hovaardige, veel te machtige, met geld smijtende, geen belasting betalende, zogenaamd door God zelf aangestelde egoïsten: wij willen een president die we zelf kunnen kiezen en met wie we na vier 4 jaar kunnen afrekenen en voor wiens familie en zelfs schoonfamilie wij niet behoeven op te draaien.

Pro Republica heeft het advies gegeven dat iedereen die zijn verstand gebruikt, thuis blijft. Als hij liever niet een plakkaat voor de ramen hangt met de woorden 'WIJ BLIJVEN THUIS' - wat ik me nog wel kan voorstellen ook, want potentaten en hun lakeien deinzen nergens voor terug - , houd dan de gordijnen en de rollluiken gewoon dicht. Ga niet de straat op om te demonstreren. Pro Republica is een fatsoenlijke, niet-gewelddadige, vredelievende maar ook serieuze organistie. Wegblijven, uitgestorven straten zijn de fraaiste demonstratie.

De televisiekijkers in binnen en buiten ons land zullen verstomd staan: hier in Zeeland voltrekt zich een stille revolutie.

Schrijf wel en nu al, desnoods onder pseudoniem een brief aan de gemeente met afschrift aan uw krant én aan Pro Republica - wij publiceren deze onmiddellijk - dat Wemeldinge en Middelburg niets, helemaal niets met die die geldvretende komedie van doen willen hebben.

Als dat mens en de autoriteiten toch willen doorzetten - ze hebben immers lak en larie aan het volk - blijken de straten leeg te zijn, terwijl eventueel halfstok uitgehangen zwarte doeken bewijzen dat 30 april geen feestdag voor de democratie is.

Een bijkomend voordeel is dat de politie, bij wie de herinneringen aan de zwarte 30 april 2009 nog op het netvlies gebrand staan, al haar agenten naar huis kan sturen. Er bestaat geen enkele vrees voor een aanslag, een incident of een ongeregeldheid. De enige onredelijkheid is de aanwezigheid van die niet in Wemeldinge en Middelburg thuishorende - evenmin als in welke andere plaats in Nederland - parasiterende Van Amsbergers.

's Avonds is er een discussiebijeenkomst over het onderwerp 'Monarchie of Republiek' tussen Pro Republica en de voorzitter van de plaatselijke oranjevereniging, als die dan tenminste nog bestaat.

De laatste verjaardag die de familie in Nederland viert is een passend afscheid. Dàààg!
Pro Republica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot Pro Republica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Lees eerst onze huisregels.
Uw reactie wordt gemodereerd. Om er zeker van te zijn dat u een persoon bent en geen spam-robot,
vragen wij u voor het reageren een eenvoudige rekensom op te lossen.


Plaats een reactie
 
naam
e-mail
Commentaar
 
  Maak de som af: "een plus een is"   
 


republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander