Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Wollt ihr den totalen WimLex?
Ton Biesemaat

Wie gisteravond over de publieke omroep zapte werd weer eens zorgvuldig oranje-dichtgeplamuurd: eerst op Nederland 1 een Kramer-rouwverwerkende kroonprins in Vancouver, en vervolgens - voor wie nog verder dan Willem 3 moest leren tellen - op Nederland 3 Matthijs van Nieuwkerk met de cast van de komende televisieserie over de vorige drie Nederlandse koningen, om tenslotte om acht uur Rob Trip in het NOS-Journaal de suggestieve vraag te horen stellen 'Hoe stoom je iemand klaar voor het koningschap?' - zich kennelijk niet realiserend dat hijzelf daar op dat moment druk doende mee was.

 


NOS Journaal, 24 februari 2010

Vanavond ging de staatspropaganda helemaal los op het NOS Journaal. In een nog meer verfijnde hersenspoeling dan Herr Doktor Goebbels met zijn propagandamachine kon verzinnen. Minutenlang werd een biografie van WimLex gepromoot, waar geen enkele andere aanleiding voor te verzinnen is dan een wanhopige poging de treurige kroonprinselijke populariteitscijfers krampachtig op te krikken. Onder anderen geschreven door een 'biograaf' die oprichter was van de Vereniging Verslaggevers Koninklijk Huis (VVKH), erkend door de RVD. Een notoire schaamteloze plagiaatpleger1 werkzaam bij de Volkskrant. Die krant van de zoon van Bernhard2 levert in de persoon van Jan Hoedeman3 een Fasseur-kloon om de koninklijke kermis weer eens flink te vervalsen. WimLex' populariteit is door zijn jetsetgedrag tot een dieptepunt gedaald. Vandaar dat het journaal geen moeite teveel was het fasseuriaanse werkje te promoten. Gek genoeg besteedde dit staatsinstituut - dat wij met z'n allen bekostigen! - geen enkele aandacht aan de kritische biografie van WimLex door Jan Kikkert. Alleen geschiedvervalsende boeken van Fasseur en zijn fasseurende kornuiten van de Volkskrant komen met totale medewerking van de RVD bij u op de buis. Omdat u, het plebs, het NOS Journaal zo'n betrouwbaar, objectief medium vindt. En weet u? De Reichs Verhullings Dienst en de lakeien van het NOS Journaal hebben nog gelijk ook. U, plebs van Nederland, laat het over u heen komen. U zit op de bank en staart er naar. Nog een biertje of eerst maar een bakkie troost? Erg hè, van Sven Kramer? U bent namelijk niet in beweging te krijgen. U laat u zelfs in een recessie liever bedriegen dan in verweer te komen. U bent immers een échte Nederlander...

 

Jan Hoedeman in gesprek met Boris van der Ham. Impressie door Ton Biesemaat.
Klik voor een vergroting.

Wat er zo leuk is volgens de gecombineerde staatspropagandamachine van Volkskrant en NOS: de prinsjes konden zo leuk plat Haags praten, totdat hun moeder Beatrix het hen verbood. Die schalkse prinsjes toch! Die zeiden tegen haar: 'Of u soms zo normaal praat.' Vertederend nietwaar? De gouden koets noemt WimLex de 'gouden caravan'. Lachen! Het is nét een normaal mens. Alleen weten de slappe knietjes van het NOS Journaal niet te vermelden dat het in de koetsen sport was al wuivend naar u, het plebs, de middelvinger op te steken.4 En zo gaat het maar door met de propaganda. Toch gek dat hoogstens een nieuw boek over Harry Potter het journaal haalt, mits er natuurlijk wel hordes pubers in slaapzakken voor de boekwinkel liggen. Maar waarom toch die aandacht voor de sprookjesboeken van Fasseur en Hoedeman?

Een recent historisch voorbeeld, we gaan op herhaling om de misselijk makende propaganda van de NOS te bestrijden. Ik stel voor de tweede keer een aantal pagina's uit mijn boek 'Bernhardgate' beschikbaar. Over hoe een RVD-directeur eerst hoofdredacteur van het NOS Journaal was, zijn zoon op de NOS-redactie zit en meer glorieuze hoogtepunten van 's lands staatspropaganda. U kunt de pagina's hier downloaden. In ruil daarvoor verwacht ik wederom een golf nieuwe leden voor Pro Republica. Kom verdomme uit uw luie stoel! Spreek de NOS aan, schrijf kamerleden aan, bestook politieke partijen met uw commentaar. Of dacht u dat een beetje klagen op onze website voldoende was? Doet u dat allemaal niet dan verdient u geen beter lot dan tot in de oneindigheid in de maling te worden genomen door de familie Van Amsberg.

Oder wollt ihr den totalen WimLex?

 

 


1 Jan Hoedeman roofde de publicatie van het Pro Republica-onderzoek naar de overtreding van de aanbestedingsregels op het ministerie van Verkeer en Waterstaat voor introductie van het electrisch rijden wat aan een zoon van Pieter van Vollenhoven en Margriet van Vollenhove werd gegund. Hoedeman is ook vrijwillig adviseur van het inspiratieloze D'66 kamerlid Boris van der Ham. Zoals we allemaal weten staat D'66 al 44 jaar voor directe democratie, ahum.

2 Hoofdredacteur Pieter Broertjes noemde zich zo in een interview met Vrij Nederland. Pieter Broertjes hield een tenenkrommend interview met de landverrader en crimineel Bernhard zur Lippe waarin deze zijn straatje kon schoonvegen. Hoedeman mag nu hetzelfde doen voor Prins Pils.

3 Oprichter van de slijmerige Vereniging Koninklijk Huis Verslaggevers, een tweede dieptepunt in de journalistieke geschiedenis van Nederland na het verraad van Broertjes en zijn paladijn Tromp om de misdadiger zur Lippe een propagandaplatform te geven. Van de Volkskrant moet tegenwoordig de Van Amsberg-clan het hebben of beter gezegd ze gunnen het de volkse Sjuul Paradijs met zijn Telegraaf niet meer. Kan Geert Wilders er geen kamervragen over stellen? Waar die linkse media als de NOS en Volkskrant mee bezig zijn? Of wie kan Wakker Nederland er binnenkort op de buis aandacht aan besteden?

4 Onthulling van Edwin de Roy van Zuydewijn en Prinses Margarita. Die laatste is na een heroïsch opstandje weer op de gouden moederschoot van de Van Amsbergers en aanverwante uitvreters teruggekeerd. Het valt ook niet mee om de heldin te spelen als je met een gouden lepel in de mond geboren bent.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander