Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
WimLex op de sofa
Ton Biesemaat

Sofa van Siegmund FreudWaar bemoeit die Willem-Alexander van Amsberg zich mee? Nu pronkt hij alweer met het half uur durende onderonsje met president Obama. Afghanistan en de gezondheidszorg waren al in een razend tempo besproken. En dan nu weer dit. Obama zou hem persoonlijk beloofd hebben dat hij zijn invloed zal aanwenden om WimLex's koninkrijk een meer permanente plaats te geven in de G20. Het clubje van de 20 machtigste economie├źn ter wereld. WimLex moet linten doorknippen en liever dat dus ook niet, laat dat maar een president doen. WimLex moet in zijn paleishok blijven. En liefst dat natuurlijk ook niet, een portiekwoning in de Schilderswijk om eens aan het echte leven te ruiken zou bij deze verwende prins Pils - en zijn ega prinses Champagne - geen kwaad kunnen.

Maar kunnen we hem zijn verwaande en ondemocratische gedrag wel kwalijk nemen? Er zijn verzachtende omstandigheden. De jonge WimLex is natuurlijk wel in een vreemde omgeving opgegroeid.

Hij had gedurende zijn gehele jeugd te maken met de criminele familiedictator Bernhard zur Lippe Biesterfeld. Als hoofd van de clan gaf die Bernhard niet bepaald het goede voorbeeld. Dat hoeven we verder niet meer uit te leggen. Moeder Beatrix was altijd al een aanbidster van zur Lippe. Zo koos ze in de Greet Hofmans-crisis openlijk partij voor haar maffia-vader. En zette ze zich daarmee af tegen Juliana en Wilhelmina. Als de facto onderkoning van Nederland was zur Lippe de man waar al de Oranjes inclusief Beatrix voor sidderden.

Dan was WimLex's zijn vader Prins Claus niet het toonbeeld van stabiliteit. Hij leed aan langdurige depressies. Daarbij had WimLex te maken met zijn overheersende moeder die slechts in opa zur Lippe haar meerdere onder de zestien miljoen onderdanen moest erkennen. Daarbij had moeder geen gelukkige hand in het kiezen van persoonlijke vrienden en toekomstige schoondochters.

Huiswerk maakte WimLex als scholier wel eens bij zijn opa's maatje Hans Teengs Gerritsen. Een commissionair in wapens, zullen we maar netjes omschrijven. Iemand die met opa vuistdiep in de Lockheed-affaire zat. Dus iemand bij wie je de economievragen goed kwijt kon.

Je zal maar in een familie opgroeien die als huisvriend had een misbruiker van minderjarigen. Zo'n huisvriend die ook nog eens betrokken was bij het witwassen van drugsgeld. Beetje ver gezocht? Niet als het over de Oranjes gaat. Leest u maar dit recalcitrante tijdschriftartikel van mijn hand. Het leverde me uiteindelijk een afkeurende brief op van de RVD. Toen ik tegen de RVD opmerkte dat het me niet er om ging of Claus homo- of heteroseksueel was maar of Claus gechanteerd werd ontstak de RVD in woede. Men wenste niet meer te antwoorden.

Dan haalde moeder ook nog eens een schoondochter met veel fanfare en tromgeroffel naar binnen die via Klaas Bruinsma ook al weer te linken was aan de drugsmaffia. Me dunkt,- verzachtende omstandigheden genoeg om het WimLex niet allemaal zo zwaar aan te rekenen. Maar tevens een sterk argument om het koningschap af te schaffen. Zo'n erfopvolging is levensgevaarlijk. Het trekt foute types aan die in de clan introuwen (zur Lippe, Mabel). Dan weten we sinds de modernste biologische inzichten dat bepaalde karaktertrekjes overerfbaar kunnen zijn, in de genen verankerd kunnen zijn. Zijn we mooi klaar mee met bijdragen in de Oranje genen-databank van een knettergekke koning Willem III (en dan gaan we er vooralsnog vanuit dat hij inderdaad Wilhelmina produceerde), de wereldvreemde en zweverige Wilhelmina en Juliana, de criminele zur Lippe, enzovoort. WimLex: laat je preventief onder behandeling stellen, dump je kroon en uniformen. Wij van ProRepublica hebben ├ęcht het beste met je voor.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander