Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Nominaties Koning Willem I Prijs 2012
Ton Biesemaat

Secretariaat Koning Willem I Stichting
p/a NIVE, Nederlandse Vereniging voor Managers
Bezuidenhoutseweg 187 E
2594 AH DEN HAAG

Betreft: nominaties voor de Koning Willem I Prijs 2012

 

Geacht bestuur,

Het is nog wat vroeg, want de Koning Willem I Prijs - de ondernemersprijs van Nederland - is nog maar koud toegekend aan het swingende musicalbedrijf Stage Entertainment van de heer Joop van den Ende. De winnaar van het MKB noem ik niet, want ik houd mij bij deze voordracht voor 2012 slechts bezig met échte big business. Wel mooi dat de kleinzoon van Bernhard zur Lippe de Koning Willem I Prijs 2010 kon uitreiken aan de musical business die groot geworden is met het vertonen van het sprookje van de Zuidamerikaanse, geblondeerde Evita. Zijn opa heeft destijds ook genoten van Evita. Gek dat die liason vergeten werd toen de musical de planken haalde, het volk zou er zó intens van genoten hebben.

Keer ik weer terug tot mijn nominaties voor 2012. Ik stel voor de heren Holleeder en Paarlberg te nomineren, beide verblijvend of binnenkort logerend in een van 's land strafinrichtingen. Zij hebben zo zeer in de geest van koning-koopman Willem I Nederland in de vaart der volkeren omhoog gestoten. U weet, neem ik aan, dat Willem I ooit De Nederlandsche Bank stichtte (DNB). Een sublieme actie, waarbij hij het Nederlandse gepeupel heel wat geld door de neus heeft geboord. Uw voorzitter, de heer Nout Wellink, kan u vast wel wat meer vertellen over de slimme bankiersmethodes der Oranjes met nu nog de heer Van Amsberg als commissaris bij de De Nederlandsche Bank. De heer Paarlberg heeft zich een meester getoond in het beheren van gelden van de heer Holleeder. Daarnaast was hij, evenals Willem I, een voorvechter van het integreren van geldstromen van onder- naar bovenwereld. Een toonbeeld van tolerantie waarbij gitzwart tot sneeuwwit gewassen wordt en onderhield hij ondertussen zijn banden met de koninklijke familie.

De heer Holleeder is wijd en zijd bekend als een moderne pionier van de narco-business, terwijl Willem I de eerste koninklijke pionier was die via de Nederlandsche Handels Maatschappij (NHM) - waar hij grootaandeelhouder van was - opium verkocht aan o.a. de inlanders van Nederlands-Indië. Maar als echte multinationaal denkende ondernemer verkocht hij de hard drugs ook aan de toen ook al als afzetgebied bekend staande Chinese markt. De heer Holleeder is te zien als een ware ondernemer die in de traditie staat van koning Willem I. En laat niet de aanwezigheid van insiders als Mabel van Oranje binnen de koninklijke familie zien dat men daar nog steeds geïnteresseerd is in deze oer-Hollandse handelsinitiatieven?

De heren Holleeder en Paarlberg zijn, althans, wat mij betreft, met hun koninklijke handelsconnecties via Mabel van Oranje, de kroonprins en andere prinsen, de bij voorbaat gedoodverfde winnaars van de Koning Willem I Prijs 2012 voor de beste ondernemers van de narcostaat het koninkrijk der Nederlanden. Innovatie in dienst van een koninklijke traditie is waar de heren Holleeder en Paarlberg zich mee bezighouden.

Zulks is mijn vaste overtuiging! Zou het niet mooi zijn de heren Paarlberg en Holleeder in 2012 vrij te laten? Want al die Nederlandse koningen die in dezelfde business zaten hebben we toch ook nooit iets in de weg gelegd,- behalve kruiwagens vol met gouden dukaten?

Hoogachtend,

T.G. Biesemaat

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander