Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Kamp Westerbork en de valse anjers
Ton Biesemaat

De herdenking van kamp Westerbork
op 12 april 2010 met witte anjers.

Verbijsterd keek ik vandaag naar de 65e jarige herdenking van de bevrijding van kamp Westerbork. Uitgezonden door de NOS. De herdenking werd afgesloten met het leggen door o.a. schoolkinderen uit Nederland en Duitsland van een witte anjer op het bekende monument van de eindigende, omhoogkrullende spoorrails. Op 12 april 1945 werd Westerbork1 door het Canadese leger bevrijd. Al een aantal jaren wordt de witte anjer als symbool gebruikt bij de veteranendag. Die dag is op 29 juni, de geboortedag van Bernhard zur Lippe Biesterfeld. En nu wordt dus de witte anjer gebruikt bij de herdenking van de bevrijding van Westerbork.

En natuurlijk zal een ieder in dit land doen of zijn of haar neus bloedt. Men laat het onverschillig over zich heen komen. Zonder te beseffen hoe sterk symbolen als een witte anjer de geschiedenis kunnen vervalsen. Men ziet de witte anjer bij een veteranendag of de herdenking van een kamp en dan weer later in het knoopsgat van een prins. Zo wordt de massa gehersenspoeld dat de drager van de anjer in zijn knoopsgat niet zo slecht is als al die boeken wel beweren.

 

Nederlandse SS'ers krijgen witte anjers na hun eedaflegging.

De valse prins en zijn instituut de monarchie worden zo weer steviger in het koninklijke zadel gezet. Want beelden van plechtige herdenkingen met witte anjers zijn krachtiger dan welke kritische tekst ook. De witte anjer dringt zich binnen in het onderbewustzijn. Het is als een parasiet die de gedachten manipuleert, reclamemakers weten dat als geen ander. Beeldmerken van grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Shell vertegenwoordigen om die reden een enorme waarde, en zo moet u ook de witte anjer zien: een beeldmerk om u te misleiden. Ook al kijkt u maar met een schuin oog naar zo'n herdenking, de witte anjer heeft zich dan inmiddels al in uw geest genesteld als teken van het goede. Maar het is de duivel in vermomming.

Ondanks dat het niet helpt toch maar een lijstje over de man met de witte anjer en het instituut dat hij vertegenwoordigde. Bestemd voor de zeldzame, goede verstaander en ter ontmaskering van de besmeurde, valse anjer.

  1. Bernhard zur Lippe Biesterfeld was een SS'er en lid van de NSDAP, daarnaast lid van andere nationaalsocialistische verenigingen.

  2. Deze prins werkte nauw samen met de Duitse militaire inlichtingendienst Abwehr en de afdeling industriƫle spionage van de Duitse chemiemultinational IG Farben, zijn voormalige werkgever. IG Farben werd na 1945 bestempeld als een criminele organisatie.
  3. De man van de witte anjers pleegde landverraad door de Nederlandse militaire geheimen in de periode 1939/1940 door te spelen naar zijn vroegere vaderland Duitsland.
  4. De witte anjer werd ook gedragen door de Nederlandse Nazi's die gingen vechten aan het Oostfront.
  5. De criminele zur Lippe claimde en ontving 1 miljoen uit de  Wiedergutmachung van de Duitse regering, geld dat eigenlijk bestemd was voor echte Nederlandse slachtoffers van de Nazi's zoals de Nederlandse Joden.

Over de verdere morele uitglijders en criminele activiteiten van de man die de witte anjer tot symbool maakte zwijgen we maar. Zelfs de meeste SGP'ers die ik ontmoette afgelopen vrijdagavond te Tholen tijdens de discussie over de monarchie erkenden dat zur Lippe een afkeurenswaardig persoon was geweest.

Toch ziet de propagandamachine die de witte anjers2 over ons uitstort geen probleem. Waarom zouden ze ook zo lang het 'uitmelkvee' ook straatnamen met de witte anjer drager probleemloos aanvaardt. Er een Prins Bernhard Cultuurfonds is en ze in het leger nog weglopen met deze mislukte, ontmaskerde held. Nederlanders kan je van alles wijs maken zoals blijkt uit het boven ons gestelde koningshuis. Uit mijn naam excuses voor al die slachtoffers van Westerbork die herdacht werden met deze valse bloem3.

 

 


1 Westerbork werd Westerbork omdat Wilhelmina in het haar Loo'se achtertuin geen opvangkamp wilde voor Joodse vluchtelingen uit Duitsland.


2 De beste herdenking is dus de witte anjer in de knop te breken. Want het symbool staat voor arrogantie, corruptie, crimineel gedrag, opportunisme, machtsmisbruik en ijdelheid.


3 In de media wil men ons doen geloven dat de bevrijders verwelkomd werden met anjers. Niet geheel duidelijk is of men dit bedoelt voor de bevrijding van geheel Nederland. Welke bevrijding dan? Het zuiden was al einde 1944 grotendeels bevrijd. Het westen pas na de bevrijding van Westerbork. Of bedoelde men dat de gevangenen van Westerbork de Canadezen verwelkomden met een anjer? Als dat laatste zo zou moeten zijn hoe kwamen de gevangenen dan aan anjers? Wellicht dat onze lezers dit merkwaardige raadsel kunnen oplossen? Op de site van Westerbork is niets over anjers te vinden bij de bevrijding van het kamp.





ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander