Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.
ThePostOnline -Jorge Zorreguieta trok een bloedspoor door argentinie
StevenBrownsBlog -President Morales:’Monarchie is belediging voor de mensheid’. Dutch King Willem beledigd.
ThePostOnline -Prinses Margarita: ik heb geen interview aan Prive gegeven
NRC.nl -Getuige: Julio Poch geruild voor Jorge Zorreguieta
ThePostOnline -Aalders: Wat Rutte zegt over Bernhard klopt niet


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
De wajangpoppen van prins Bernhard
Ton Biesemaat

Gladio en de Oranjes

In de hoogtijdagen van de Koude Oorlog, de jaren vijftig toen de Koude Oorlog behoorlijk roodheet was (bijvoorbeeld Korea-oorlog en de Hongaarse opstand), ontstond het stay behind-netwerk Gladio. Bij een eventuele bezetting door de Russische communistische beer van West-Europa moest Gladio in actie komen. Men had her en der wapenopslagplaatsen ingericht, mensen waren getraind in het omgaan met die wapens en explosieven, het bedienen van kortegolfzenders, het verspreiden van propaganda en desinformatie en het bedrijven van spionage. Er mocht niet meer dezelfde fout worden gemaakt als tijdens de bezetting door de Nazi's van West-Europa toen er geen professioneel opererende verzetsgroepen achterbleven nadat de Geallieerden in 1940 uit de Benelux, Scandinavië en Frankrijk waren verdreven.

Gaandeweg ontspoorde Gladio. Een Sovjetbezetting van West-Europa was niet meer waarschijnlijk bij een allesvernietigende nucleaire oorlog. Toch bleven de Gladio-netwerken in West-Europa bestaan. In Italië en België zijn er sterke aanwijzingen en bewijzen dat de netwerken ontspoorden in rechtsradicaal-fascistoïde terrorisme om onrust in de maatschappij te zaaien zodat de roep naar een sterke arm/man meer zou klinken en linkse kringen in diskrediet zouden worden gebracht (zie ook deze BBC documentaires). In Nederland ontspoorde Gladio vooral nadat het door 200 jaar monarchie-expert Ruud Lubbers begin jaren negentig officieel was opgeheven1. Toen ontwikkelden zich affaires waarbij inmiddels geliquideerde criminelen als Johnny Mieremet en Sam Klepper betrapt werden met wapens uit een geplunderd Gladio-depot of werden twee Gladio-agenten veroordeeld voor een poging Nutricia-kindervoeding af te persen. Die laatsten wilden kindervoeding vergiftigen als ze geen smak geld kregen. Ook een conservator van het Legermuseum en goede vriend van Prins Bernhard werd in verband gebracht met Gladio (zie ook dit artikel). En daarmee zijn we bij mijn droomprins aanbeland.

Prins Bernhard kan zonder enige discussie worden aangemerkt als de peetvader van de Nederlandse Gladio. Hij werkte bij de oprichting samen met de majoor Somer die hij in de Tweede Wereldoorlog liet benoemen tot hoofd van de Nederlandse inlichtingendienst Bureau Inlichtingen. In mijn boek Bernhardgate toon ik met verschillende bronnen aan dat Somer (net als Bernhard zur Lippe) voor de Duitse militaire inlichtingendiensten en de Sicherheitsdienst werkte. Uiteindelijk een vreemde keus dat uitgerekend deze twee aangebrande figuren aan de basis van het Nederlandse Gladio stonden. In de naoorlogse hofhouding liep de Bernhard-vriend baron van Lynden rond, die leider zou worden in de jaren vijftig van Operaties & Inlichtingen, zoals de Nederlandse Gladio-tak heette. Baron van Lynden probeerde ook nog samen met prins Bernhard de Duitse spionagebank Rhodius Koenigs2 op te kopen. De Oranjes kunnen beschouwd worden als een (schaduw)machtsfactor achter Gladio. De verwevenheid met geheime diensten treedt steeds naar voren met de werkzaamheden van Beatrix' zoon Constantijn voor de Rand Corp., een internationale thinktank die deels wordt gefinancierd door de CIA. Een aspect dat in de Nederlandse media nimmer ter sprake zal komen. Nu heeft Constantijn zich weer aan de zijde van Neelie Kroes genesteld, een Europese kloek met Paarlberg-connecties die al meer prinses Irene-kuikens een warm Brussels nest heeft geboden.

De Gladio-netwerken kennen rare kronkels en tegenstellingen die voor ons republikeinen wel de moeite waard zijn om tot ons genomen te worden. Prinses Irene en haar toenmalige echtgenoot Carlos Hugo van Boourbon-Parma waren in 1976 de leiders van de Spaanse Carlisten. Bij een massale Carlistische pelgrimstocht naar de berg Montejurra werd de stoet beschoten waarbij twee doden vielen, waarschijnlijk omdat Irene en Carlos Hugo gewaarschuwd waren3 werden ze zelf geen slachtoffer. In 1990 bleek uit Spaanse onderzoeken dat de aanslag was gepleegd door Italiaanse Gladio-leden die waren uitgeweken naar Spanje. De reden voor de aanslag was om de ooit fascistische Carlisten die naar modieus links waren afgegleden weer in het gareel te krijgen van de rechtse Carlisten-fractie onder leiding van Prins Sixto, de broer van Carlos Hugo.

Zo is het verhaal Gladio en Oranje een wrang voorbeeld van de schaduwmacht die de familie Van Amsberg ook uitoefent maar die u nimmer in de geschiedenisboekjes van de middelbare school of de hooggeleerde academische werken der universiteiten zult terugvinden. Waar ik het dan vandaan haal? Zoekt en gij zult vinden4, beste republikeinen!

 

 


1 Begin jaren negentig stuurde Bernhard zur Lippe als geestelijke vader van Gladio nog een afscheidsbrief naar zijn agenten toen de 'stay behind-organisatie' officieel werd opgeheven. KRO Reporter onthulde overigens dat waarschijnlijk Gladio in Nederland nog steeds bestaat. Alleen onder een andere naam en hoe actief is bij gebrek aan dreiging van de Russische beer onduidelijk.

2 Zie Felix Rhodius, voormalig directeur van het Kabinet der Koningin ten tijde van de affaire rondom Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn. Hij is een zoon van een van de eigenaren van deze spionagebank voor de Duitsers in het interbellum en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

3 Waarschijnlijk door PvdA-minister van Staat en Gladio-hoofd in Nederland Max van der Stoel. Nogal ironisch dat deze kampioen van de mensenrechten ook nog een bijbaan had als hoofd van het dood en verderf zaaiende Gladio. Later zou 'onze' Max zich nog voor de Van Amsbergers verdienstelijk maken door Zorreguieta in de polder salonfähig te maken.

4 Ton Biesemaat werkt momenteel aan een boek genaamd Schaduwmacht & Schimmenspel, waarin Gladio een hoofdstuk is. Dit artikel is gebaseerd op het onderzoek voor dat boek.

Pro Republica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot Pro Republica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Lees eerst onze huisregels.
Uw reactie wordt gemodereerd. Om er zeker van te zijn dat u een persoon bent en geen spam-robot,
vragen wij u voor het reageren een eenvoudige rekensom op te lossen.


Reageer op dit artikel
 
naam
e-mail   (wordt niet getoond)
Commentaar
 
  Maak de som af: "vijf plus een is"   
 
 


Op 11-2-2010 14:52:19 schreef Pauletta
Het moet gezegd worden. Prins Bernard was zijn tijd ver vooruit. Lang voor dat internet zijn intrede had gedaan, had Bernard al een World Wide Web.
Hij heeft heel wat afgegoogled.
 
Op 11-2-2010 16:19:40 schreef kleinzoon van een v.m. geheim agent en directielid Nedlloyd
Ton, wanneer ga je eens uitpluizen bij welke multinationals victor Baarn allemaal heeft rondgebanjerd, zoals kon. Nedlloyd. een van hun belangrijkste agenten was Dodero. Deze Dodero was betrokken bij het ontsnappen van nazi's. Desondanks heeft Nedlloyd tot het eind zaken gedaan. Bernhard was beschermheer van kon. Nedlloyd.
 
Op 11-2-2010 16:53:22 schreef wim3
http://www.stelling.nl/morgenster/tango.htm
 
Op 11-2-2010 18:14:29 schreef maartje
Het is verbazingwekkend wat Ton Biesemaat allemaal uit de Bernhard-beerput weet te halen! De media zouden er beslist meer aandacht aan moeten besteden, temeer daar die lijnen nog steeds onopgemerkt doorlopen. Maar misschien komt dat later, wanneer Schaduwmacht & Schimmenspel wordt utgegeven. Mijn oprechte complimenten voor Ton, onze geweldige onderzoekjournalist.
 
Op 11-2-2010 21:34:59 schreef Ruud
Het is wel een geweldige paradox, de laatste Nederlandse Oostfrontstrijders waren nog maar goed en wel terug na 1945,van de gevechten tegen het communisme en hier achter prikkeldraad gezet in o.a. de Harskamp of Westerbork of er wordt door hun voormalige tegenstanders een beweging opgericht die ook weerbaar wilden worden tegen het communisme.
Daarom begrijp ik niet dat de Oostfrontstrijders soms zwaar mishandeld of vermoord zijn door kampbewakers hier in Nederland, terwijl zij eigenlijk de trendsetters zijn geweest om het communistische gevaar te bedwingen.
 
Op 11-2-2010 22:03:40 schreef Jeroen
@Ruud Scherp opgemerkt.
 
Op 11-2-2010 22:23:05 schreef nathan
Ruud, het is kwestie of je bij de bovenklasse of bij de onderklasse hoort.
Dat geldt voor de SS, maar ook voor anderen. Als individu heb je gewoon pech.
 
Op 11-2-2010 22:50:50 schreef Mina
In België had je toch die de bende van Nijvel begin 90e jaren, die overvallen pleegden op filialen van supermarkten van Delhaize. Ze schoten toen veel mensen dood, en dat is nooit opgelost wie er achter zat.
Toendertijd werd dat volgens mij ook gelinkt aan die Gladio beweging. Er stond toen veel over in de kranten want het waren hele gewelddadige brute overvallen.
En er waren in Nederland toch ook wapens gevonden die ingegraven in de bossen
 
Op 11-2-2010 23:26:04 schreef peter
Ton, fantastisch artikel, maar wat hebben we nog een berg werk te verzetten; nog maar een fractie is er boven water. Generaties lang is dit proces van verrotting al aan de gang en dat lossen we niet zomaar even op.
Ik merk op dat er in het artikel wordt gesproken over het "ontsporen" van netwerken tot radicale terroristische groepjes. Achterdochtig als altijd, ga ik ervan uit dat ook dit soort ontsporingen geen natuurlijk proces zijn geweest, maar volgens een bepaald scenario strak geregisseerd. En dan denk je automatisch aan al die "onderwereldliquidaties" in den lande.
In Intelligence nothing happens by accident....
De beste "complottheoriëen" worden door overheden en fluks opgetrommelde "gelegenheids-deskundigen" zoals de wereld ingeslingerd en als lezingen niet blijken te kloppen, dan is er "een foutje ingeslopen".
En dan maar respect opbrengen voor dienstkloppers als Van der Stoel, de sociaal-democratische sloper van het kolonelsregime in Griekenland? Dacht het niet.
 
Op 12-2-2010 19:22:26 schreef henk gerrits
Beste Ruud geef SVP eens aan wat het Communistische
gevaar dan wel is? Hoe zie jij dat. moet een gewone Jan met
de pet b v ,bang zijn? Dus svp reageer een beetje
duidelijker.
 
Op 12-2-2010 21:08:53 schreef Zorgo
Ton weet je iets meer te vertellen over Hoop Scheffer? Hoe kan zo iemand een hoog leraar worden in Leiden? In plaats dat hij als medeplichtig aan de oorlog in Irak, aangeklaagd wordt door het Tribunal, wordt hij beloond en is hij opeens een mensenrechter kenner?
http://www.nujij.nl/leerstoel-de-hoop-scheffer-betwist.7874719.lynkx
 
Op 12-2-2010 22:30:12 schreef Ton Biesemaat
@Zorgo
Helaas ben ik geen orakel. Het naar boven takelen van onwelgevallige informatie betreffende de familie Van Amsberg kost me al heel wat moeite. Jaap de Hoop Keffer zal wel een schoothondje zijn en mag daarom juist in Leien de grote meneer uithangen. Maar da's speculatie. Deze meneer heeft bloed aan zijn handen als Schreibtischmörder. Maar da's slechts mijn mening. En ik ben er op deze website om feiten weer te geven en dan als mijn mening om de hoek komt kijken moet die mening op feiten gestoeld zijn. Over De Hoop Keffer weet ik niet zo veel.
 
Op 12-2-2010 22:41:12 schreef Ruud
@ Henk Gerrits.

Ik denk dat men in de jaren vijfig van de vorige eeuw banger voor de communisten was dan heden ten dage. Doch als je bijvoorbeeld kort na de val van de muur zo'n twintig jaar geleden eens de verschillen had gezien hoe de leefomstandigheden en de economie in Oost en West Duitsland waren, dan is het toch snel duidelijk dat het communisme geen enkele vooruitgang bood. En vergeet ook niet de miljoenen mensen die na 1945 nog door Stalin en zijn trawanten om zeep geholpen zijn. Kijk ook eens rond in de Oekraïne 'de graanschuur van Europa', het communistische systeem heeft alle werklust uit de mens aldaar gehaald en is de landbouw er ten dode opgeschreven, of westerse kennis en werklust moet het nog kunnen redden.
En heb jij ooit gehoord dat er mensen over de grens naar Oost-Duitsland vluchtten?
 
Op 12-2-2010 22:42:17 schreef Max Delius
Deel 1

Ik wil met het volgende niets impliceren want het is vooralsnog puur speculatief en er zijn wel meer mogelijkheden. Maar kijk maar eens of er bij u, de lezer, ook een kwartje valt, en of u, de lezer, er iets concreets tegenin kunt brengen. Het is mijn eigen gedachtespinsel inzake de moord op Fortuyn en een eventuele bemoeienis bij die moord van ‘Gladio-achtige’ objecten.

Uit de zaak Margarita weten we, dat Prins Bernhard beschikte over het BVD-dossier van de Roy van Zuydewijn. Hij was een van degenen met wie de inhoud besproken werd. Hij was zelfs naar alle waarschijnlijkheid opdrachtgever van het DKDB-Onderzoek naar de Roy van Zuydewijn en liet volgens Marc van der Linden (notariële verklaring) door ‘eigen mannetjes’ posten bij het huis van De Roy.

Verder weten we dat Volkert van der Graaf door de BVD afgeluisterd werd vanwege zijn uitgelekte plannen om minister Brinkhorst of zijn dochter Laurentien dood te schieten tijdens haar huwelijk met Prins Constantijn. Dit werd wereldkundig gemaakt door Prive-hoofdredacteur Evert Santegoeds, die dit -en dat is nou zo frappant- uit hofkringen vernomen had! Op zich niet verbazingwekkend dat het hof hiervan op de hoogte was, want Laurentien zou lid worden van de Koninklijke familie.

Maar dit betekent wél dat Prins Bernhard en zijn entourage vrijwel zeker al in mei 2001 of daarvoor bekend waren met de BVD-informatie over de chantabele en moordwillige linkse activist Volkert van der Graaf.

Bernhard was al sinds het begin van Fortuyn's opkomst op de hoogte van het bestaan van een moordwillige linkse activist, die eenvoudig gechanteerd kon worden met zijn actieverleden (vernielingen, geweldpleging, lidmaatschap criminele organisaties) of met zijn moordplannen op Brinkhorst + Laurentien, of zelfs met een door hem gepleegde moord op milieuambtenaar Chris van de Werken. Genoeg voor jaren gevangenschap en tonnen aan schadevergoedingen en smartengelden. Wie weet wat de BVD weet.
 
Op 12-2-2010 22:43:07 schreef Max Delius
Deel 2

Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om zo'n jongen gewoon te belonen, bv. door ammoniakrechten voor hem uit de markt te halen (zoals bij v.Gogh beweerd), waarmee meer dierenleed wordt voorkomen dan hij in zijn eentje in tien jaar voor elkaar gebokst zou hebben. Of gewoon door maandelijks een envelop met inhoud in zijn brievenbus te duwen.

Nogmaals, ik wil niets impliceren want er zijn meer personen/instanties te bedenken, bij wie bekendheid met Volkert samenviel met mogelijke belangen en mogelijke motieven om het probleem Pim Fortuyn uit de wereld te helpen. Ik vind het alleen frappant hoe nadrukkelijk de puzzelstukjes in elkaar passen als we het hebben over de man die zich "Koning van Nederland waant" (Margarita's woorden). De machtige man die bevelhebber van ons leger is geweest en decennialang echtgenoot/adviseur van het staatshoofd, een spil van de internationale politieke en industriële machtselite (Bilderberg), die speciale banden (en vuile handen) heeft met de militaire vliegtuigindustrie, die zelf leiding heeft gegeven aan geheime commando's en werkzaam is geweest in de inlichtingenwereld, die een hekel heeft aan homo's vooral als ze ook republikein zijn, die een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel koppelde aan een enorme eigengereidheid, die zich opwond en verbeet over misstanden zoals de strafvervolging van iemand die een supermarktovervaller een tik teveel gaf, die grote waarde hechte aan de ordentelijke machtsnetwerken die Nederland vanuit achterkamertjes besturen, en die evenmin als wijlen zijn schoonmoeder bekend stond om het grote belang dat hij hechte aan de democratische rechtsorde.
 
Op 12-2-2010 22:43:45 schreef Max Delius
Deel 3

Laat ik het heel cynisch zo zeggen: Als ik de prins was geweest, hadden mijn vrinden en ik ons zeer grote zorgen gemaakt over de opkomst van Fortuyn, een republikeinse homo die onze netwerken wilde oprollen, die de helft van 'onze' defensie wilde wegbezuinigen, die de belangrijkste naoorlogse defensiedeal (JSF) wilde afblazen, die van het Catshuis een ‘flikkerpaleis’ wilde maken en die ook nog eens met zijn schreeuwerige stropdas naast Bea op het bordes zou gaan staan en haar de les zou lezen. Dat vooruitzicht moet onverdraaglijk geweest zijn, een affront, en mijn handen zouden jeuken om in te grijpen, waartoe mijn stand mij eigenlijk ook zou verplichten, en rechtvaardigen. Als ik dat hele probleem in één keer kon oplossen door simpelweg die linkse activist eens even wat onder druk te laten zetten en hem het karwei te laten opknappen, dan zou ik misschien niet lang aarzelen.

Nogmaals, een theoretische gedachteoefening want ik wil geen beschuldigingen uiten aan het adres van onze opmerkelijke prins. Maar in dit verhaal lijkt wel alles te passen, en het beantwoordt de vraag die De Roy van Zuydewijn opriep met zijn beweringen over schokkende onthullingen en over verbanden tussen de moord op Fortuyn en de hetze tegen hemzelf. Ik ben nog steeds benieuwd waar hij uiteindelijk mee op de proppen komt.
 
Op 13-2-2010 1:06:12 schreef Transformator
Schaduwen en schimmen. Volkert heeft twee pistolen gehad. Wie heeft hem die geleverd.
 
Op 13-2-2010 10:57:59 schreef maartje
@Zorgo weet je iets meer te vertellen over Hoop Scheffer
---------
De Hoop Scheffer is het niet eens met het rapport Davids, Balkenende krijgt van hem alle steun. Tja...het zijn CDA vriendjes die elkaar steunen en geen moeite hebben met leugens en het verdraaien van feiten. Die mentaliteit moet je hebben, dan krijg je hoge onderscheidingen en erebaantjes.
 
Op 13-2-2010 13:48:31 schreef Max Delius
@Transformator
Het Star pistool is bekend, van het door jou aangehaalde tweede pistool weet ik niets.
"Naar eigen zeggen kocht Van der G. in 1998 of 1997 het wapen in een cafe in Ede. Hij schafte het aan om zich boze boeren van het lijf te houden. Met het pistool kon Van der G. ze aan het schrikken maken, zei hij tegen de rechter. Ene Ferry,'iemand met een justitieverleden', zou hebben bemiddeld bij de aankoop. Er zitten dan vijf patronen bij. Eentje vuurt Van derG. af in een bietenveldje als proef. In de buurt van de Antwerpse vogeltjesmarkt gaat hij op zoek naar meer minutie. Een 'onbekende blonde man' die in de wapenwinkel toevallig aanwezig is, helpt hem in Den Haag aan een doosje patronen. Waar heeft Van der G.die kogels voor nodig, want het pistool was er toch slechts om kwaaie boeren mee weg te jagen?" (Parool 28 maart 2003/Trouw 29 maart 2003)
 
Op 13-2-2010 15:00:14 schreef attie
Volkert heeft tijdens zijn proces gezegd dat hij niet zou hebben geschoten, als Fortuyn bewaking had gehad.
Klaas de Vries stond niet voor niets zo te zweten 's avonds op de dag van de moord.Hij was verantwoordelijk en er waren verzoeken geweest om bewaking.
Waar ook te weinig aandacht aan is besteed ,aan het vreemde gedrag van Volkert. Hij danste daar wat verdwaasd rond, alsof Fortuyn al was neergeschoten.
Overigens: zou Volkert ooit gepakt zijn als smolders, de chauffeur van Fortuyn, niet zo moedig was geweest om de achtervolging in te zetten.
En hoe kwamen die ME wagens daar opeens op het punt waar hij werd aangehouden? En die honden.
Om van de hekken die opeens niet open wilden maar te zwijgen.
Raar ook, dat Smolders nooit een lintje heeft gekregen.
Ook vreemd dat de hele oranjekliek schitterde door afwezigheid bij de grootste begrafenis ooit in Nederland gehouden.
Bea gaat geregeld allochtonen knuffelen op kousenvoeten als er weer iets loos is, maar gaat hooghartig haar gang in de kwestie Fortuyn.Een bezoekje aan de familie of een bloemstuk, nee.....
Balkenende moest de alinea over Fortuyn in de Troonrede schrappen van Bea Amsberg.
Kennelijk wilden ze het incident zo klein mogelijk houden,alsof het nooit gebeurd was.

Toch waren de familiebegrafenissen van de Lippes en Amsberg beduidend kleiner en ook opgehoest.Je trommelt uit elke hoek en vereniging een paar slaven en je hebt zo een kerk vol.Dan lijkt het nog heel wat.

En tenslotte schreef Volkert nog aan zijn vriendin Petra: niet alles is zoals het lijkt .......
Volgend jaar komt hij vrij.
Misschien staat er nog wel een bungalowtje in Bariloche,kan hioj lekker tuinieren daar op de estate van de Zorreguieta-clan
 
Op 13-2-2010 16:32:49 schreef Ton Biesemaat
offtopic
Laten we ook niet vergeten dat op Volkerts magazijn DNA-sporen werden gevonden die te relateren waren aan een Joego-ramkraak. Gezien de openbare bronnen rondom het onderzoek is dat nooit tot op de bodem uitgerechercheerd. Niet zo verwonderlijk gezien het abominable niveau van veel politiewerk in Nederland.
 
Op 13-2-2010 17:45:28 schreef Max Delius
Ton, ik vind dat niet echt off-topic: dit DNA-spoor is uiterst interessant. Een van de weinige harde feiten. (Wilde gedachtensprong: Slobodan Mitric werd in de jaren 70 en 80 als vroegere overgelopen Tito-agent en hitman gebruikt door Gladio-achtige organisaties onder leiding van Teengs Gerritsen, prins Bernhard's 'rechterhand'.) Als het pistool sinds 1996/1997/1998 in bezit is van Volkert, hoe kan dan een DNA-spoor op het magazijn verwijzen naar een ramkraak van 19 december 2001 in Emmen waarbij Joegoslaven betrokken waren? Of heeft Volkert na 19 december 2001 het magazijn gekregen? Wat hebben de drie Joegoslaven er over gezegd want die zijn veroordeeld (geweest?)? Of heeft een Joegoslaaf Volkert schietles gegeven? Of was het pistool simpelweg in het bezit van de Joegoslaven die het verpatsten en gewoon in 2001 de ramkraak pleegden?
Kortom, wie heeft Volkert voorzien van pistool, patroon en munitie? Gladio-achtige types?
 
Op 13-2-2010 18:17:17 schreef Ton Biesemaat
Slobodan Mitric is 'Karate Bob', een agent van het Tito-regime. Zie het schaduwcommando van de prins op Kleintje Muurkrant of de website van Theo van Gogh (RIP).

Inderdaad heeft volgens openbare bronnen Volkert zijn wapen schoon gemaakt met wasbenzine maar vergat hij blijkbaar zijn magazijn schoon te poetsen? Want daar werden sporen op gevonden richting ramkraak door de Joego's. Gek genoeg werd maar 1 van de Joego's van de ramkraak getapt volgens wederom de openbare bronnen.
 
Op 13-2-2010 19:16:43 schreef Jeroen
Het moge in relatie tot het onderwerp van onze "beweging" off topic zijn, maar nu er toch al meerdere reacties ingaan op Volkert. Even een wapen kopen in een kroeg bestaat niet in Nederland. Ja er is wapenhandel zoals overal dit gebeurt wel binnen een zeker circuit. Het is dus niet zo dat iemand die hier niet mee vertrouwd is even de straat op kan om een wapen te kopen. Hiervoor heb je goede contacten nodig en zonder contacten kom je in Nederland niet aan vuurwapens. Om vervolgens aan meer munitie te komen is echter wel een makkie. Er is of was geen enkele cotrole op schietverenigingen. Bij de meeste schietclubs in Nederland koop je gewoon net zoveel kogels als je wil niemand die controleert of je ze ook allemaal op de baan wegschiet of gewoon mee naar huis neemt. Een enkele contact in de schietsport is dus genoeg om aan munitie te komen. Ik beweer dit omdat ik het weten kan. Dan nog wat al ben ik niet bereid in welke theorie ook mee te gaan het volgende. De AIVD houd mensen voor minder dan wat Volkert uitspookte in de gaten. Nederland is een eerste klas politiestaat waar meer mensen in de gaten worden gehouden dan de gemiddelde burger vermoeden kan. Er is echt niet veel nodig voor de AIVD om het nodig te vinden om een burger hoe ongevaarlijk ook in de gaten te houden. "Big Brother is watching you" is bijna nergens ter wereld meer toepasselijk dan in Nederland. Zelfs in de gemiddelde dictatuur is minder staatwscontrole dan in het zgn "vrije Nederland". WIj kunnen er dus gewoon zonder overdrijving van uitgaan dat Volkert strak in de gaten werd gehouden en "ze" wisten wat hij van plan was. Al zullen we het nooit kunnen bewijzen lijkt het mij niet geheel onredelijk om te vermoeden dat ze doelbewust dan wel uit stommiteit het hebben laten gebeuren, simpel door het niet te voorkomen/tegen te houden.
 
Op 14-2-2010 18:10:57 schreef henk gerrits
*** VERWIJDERD OFF TOPIC ***
 
Op 14-2-2010 20:08:19 schreef henk gerrits
*** VERWIJDERD OFF TOPIC ***
 
Op 14-2-2010 23:23:55 schreef henk gerrits
*** VERWIJDERD OFF TOPIC ***
 
Op 15-2-2010 19:52:50 schreef schrijvers
Als ik niet beter wist, had ik gedacht dat de afbeelding bij het Forbes-artikel (zie de link "Irenekuikens") "The Joker" voorstelde.
 
Op 1-9-2010 18:16:22 schreef j.g.j.van kith
wordt het geen tijn voor een republikeinse politieke party
 
Op 10-7-2012 15:58:44 schreef Michael
Om van een beroepscrimineel als SSBernhard een super geheim agent te maken, gaat mij werkelijk te ver.
En om de van alle intelligentie ontbrekende Constantijn ook even in dat hoekje te zetten, lijkt prorepublica op een foute koers te zijn.
Bernhard heeft zijn hele leven lang uitsluitend geld en vrouwen (bij voorkeur onder de 18 jaar) nagejaagd. Op kosten van alle Nederlanders. Als Bernhard dat Gladio netwerk had kunnen gebruiken om zelf aan de macht te komen in Nederland, dan had hij dat zeker gedaan. Klaarblijkelijk was die mogelijkheid net niet aanwezig.

 
Op 10-7-2012 19:33:11 schreef Transformator
Beste Ton,
De stay-behind/sabotage netwerken van de NAVO waren ook in Oost-Europa aanwezig, waar het sabotagenetwerk van Skorzeny actief was, maar ook het netwerk van de AK, tot ver na WO2. Vóór WO2 was er al een netwerk richting Argentinië, waar mw. Pannwitz-Roth een rol speelde. De weduwe wist handig heen en weer te pendelen tussen Zwitserland, Argentinië, Duitsland en Nederland, waar der Kaiser verbleef. Haar dochter heeft nog iets gehad met Benno. En wat deed Benno ook al weer in Argentinië?
 
Op 10-7-2012 19:43:59 schreef Transformator
De connectie Lobkowicz (Bourbon-Parme) is ook het onderzoeken waard: Edouard-Xavier, born October 19, 1960 at the American Hospital at Neuilly. On May 8, 1984, French police announced that they had found the body of Prince Edouard-Xavier' body in the Seine River, outside Paris. His parents had reported him missing on April 4, and the body was found on April 27, although his family was not notified until May 4. The body remained unidentified for several days because of an inaccurate description of the prince. The autopsy showed that the prince had been shot in the throat by a shotgun. A bullet was also in his left shoulder blade. (His murder has never been solved). Neefje van. Succes.
 
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander