Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Vriendjespolitiek: Camiel en de prins
Ton Biesemaat

Vriendjespolitiek en oranje-corruptie op het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Pro Republica deed onderzoek naar Camiel Eurlings' ministerie en het negeren van regels waardoor een prins belastinggeld krijgt toegeworpen. Hoe oranje-vriendelijk is het ministerie van Verkeer en Waterstaat? Of is dit soms het resultaat van het dansje dat Eurlings in New York met de Van Vollenhovens maakte op het Stuyvesant bal? Waarom verdwijnt ons belastinggeld in de zakken van een meneer Van Oranje? Die vragen kunnen we stellen na een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid Bestuur) over de promotie van de elektrische auto door het zogenaamde Formule E-team met als boegbeeld de heer Maurits van Oranje. Deze man kent u wellicht beter als Maurits van Vollenhoven. Een zoon van Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet (zur Lippe dus). Deze zich 'van Oranje' en prins noemende heer kennen we ook van akkefietjes zoals het gebruik maken van parkeervergunningen voor hulpverleners in Amsterdam. Daar werkte toen de gemeente knieënknikkend aan mee.

Deze meneer van Oranje heeft van Eurlings ministerie van Verkeer en Waterstaat de opdracht gekregen het zo milieuvriendelijke elektrische autorijden te promoten. Da's toch mooi, Pro Republica? Inderdaad. Wij hebben niets tegen milieuvriendelijk autorijden. Wél hebben wij iets tegen wat naar vriendjespolitiek en corruptie riekt. En wat overduidelijk overtreding van regelgeving is.

Maurits van Oranje en zijn bedrijf 'The Source' toucheert maximaal iets meer dan 2 ton op jaarbasis van uw belastinggeld. Hij levert dan diensten om het elektrisch rijden te promoten. Maar er is geen aanbestedingsprocedure geweest, wat wil zeggen dat er geen concurrerende offertes aan het ministerie zijn gedaan. En dat is verplicht volgens de Europese richtlijnen voor projecten die meer dan € 133.000 bedragen. Voor deze overtreding verschuilt Eurlings' ministerie zich achter het argument dat de heer van Oranje 'hoofdzakelijk aan arbeidsbemiddeling zou doen'. Daarom zou een aanbestedingsprocedure waarbij ook andere partijen mee kunnen dingen niet nodig zijn. Dat slaat werkelijk als een tang op een varken. 'The Source' van de heer Van Oranje is een marketingbedrijf. De opdracht aan de heer Van Oranje is ook volkomen duidelijk, en daar komt geen enkele vorm van arbeidsbemiddeling in voor.We hebben het over een overtreding van de regels waar een lid van de familie Van Oranje van profiteert. Het ministerie weigert Pro Republica bovendien het uurtarief van de heer Van Oranje mee te delen. Wie van de lezers gelooft dat meneer Van Oranje die 2 ton met een volledige vijfdaagse werkweek 'verdient'? Om van uit je vel te springen. Daarom voor de gezonde komische noot nog een kwezelig citaat uit de overeenkomst tussen Camiel Eurlings' ministerie en de heer Van Oranje:
'...de Staat de heer Van Oranje gezien zijn brede bekendheid bij publiek en bedrijfsleven, zijn beschikking over een nationaal en internationaal netwerk, zijn koninklijke statuur met daarmee samenhangend verbindend vermogen en zijn specifieke kennis van en ervaring met versnelde marktintroducties en innovaties, wenst in te schakelen als voorzitter van het Formule E-team;'

Het staat er écht in de overeenkomst: 'zijn koninklijke statuur'! Daarmee treedt er automatisch een 'samenhangend verbindend vermogen' in werking. Na publicatie van dit artikel zal er weinig meer over zijn van het 'samenhangend verbindend vermogen'!

Wat gaan onze volksvertegenwoordigers doen aan deze vriendjespolitiek ten opzichte van de Familie Uitvreter? Wat gaan de parlementariërs doen aan de flagrante overtreding van de aanbestedingsprocedures? Voor u lezer en de geachte dames en heren op het Binnenhof hieronder de brief van het ministerie en de overeenkomst tussen Verkeer en Waterstaat en de heer Van Oranje.

Intussen gaat Pro Republica door met het speuren naar meer van dit soort onfrisse affaires waarbij ons belastinggeld verdwijnt in de zakken van de koninklijke uitvreetfamilie. Daarvoor is geld nodig want wij hebben geen vrinden die belastinggeld verkwanselen. Word lid van Pro Republica en steun onze onderzoeken!

  • Lees hier de brief van het Ministerie van Verkeer aan Pro Republica.

  • Lees hier de overeenkomst tussen het Ministerie van Verkeer en Maurits van Oranje

  • Klik hier als u ook doodziek door dit verhaal bent geworden. Steun ons dan, en doneer onze Stichting. 100% vrij van overheidsbemoeienis en partijpolitieke belangen!

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander