Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Voorspelling
Ton Biesemaat

Heel veel durf ik niet te voorspellen voor 2010, maar wél dat de monarchie het minstens net zo lastig gaat krijgen als in 2009. Dat ligt nu eenmaal verankerd in dat middeleeuwse bestel in een moderne maatschappij van en voor mondige burgers. En of het nog niet genoeg is, werkt de nogal chaotische en machtsbeluste familie Van Amsberg er zelf ook hard aan mee om de archaïsche staatsinrichting van de polder op te blazen. Dat laatste is eigenlijk logisch in een staatsbestel waar DNA en genealogie belangrijker is dan kennis en kunde om staatshoofd te worden. Zou de hoeveelheid gekte die in de familie is gekomen sinds Willem I genoeg zijn om TBS te krijgen? We noemen maar eens Willem III, de koning Gorilla. Of de Teutoonse prinsen Hendrik, Bernhard en Claus die via hun DNA de gekte-index binnen de familie flink omhoog geschroefd hebben. De modernste wetenschappelijke inzichten over erfelijkheid zouden alleen al een argument moeten zijn de monarchie per 1 januari 2010 af te schaffen. Omdat we op het Binnenhof zitten opgezadeld met bange wezels, laffe kerkratten en domme ezels zal dat de eerst komende maanden van 2010 niet gebeuren.

Maar we hobbelen al begin januari toe naar de eerste nieuwe scheuren in de wankele, vermolmde basis van de overbodige monarchie. 4 januari treedt namens Pro Republica Bob Elbracht in het strijdperk bij Nova College Tour om studenten haarfijn uit te leggen waarom de monarchie heeft afgedaan. Het is live te zien op Nederland 3 van 19:30 tot 20:20 uur. Diezelfde avond kunt u ook op uw treurbuis de eerste aflevering zien van 'Bernhard, schavuit van Oranje' waarvan het scenario geschreven is door Tomas Ross. En Ross vertelde mij al - waarmee hij het gras voor mijn voeten wegmaaide - dat hij schavuit voor Bernhard zur Lippe te zachtjes vond uitgedrukt. Maar de VPRO wilde het zo. In mijn gesprek met hem op de TV-zender 'Het Gesprek' vertelde hij ook nog dat zelfs de beruchte stadhoudersbrief een plaats had gevonden in de serie over de crimineel zur Lippe. We gaan leuk het nieuwe jaar in.

De in beslag genomen tapes van Ton Biesemaat

Mijn in beslaggenomen tapes

Maar nog belangrijker is dat waarschijnlijk omstreeks 6 januari de ombudsman Alex Brenninkmeijer met zijn rapport uitkomt over Edwin de Roy van Zuydewijn. We zijn benieuwd of de ombudsman mevrouw van Amsberg en haar lakeien Jan Peter Balkenende en Felix Rhodius durft te bekritiseren. We hebben het op deze site al uitgebreid gehad over De Roy van Zuydewijn en zijn uitspraken over de vastgoedfraude, Felix Rhodius als directeur van het kabinet van de koningin, Eelco Brinkman (nog een lakei!) en andere 'schavuiten'. Zelf ben ik ook via de NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) bezig een duit in het zakje te doen. Ik wil van de Amsterdamse politie in het nieuwe jaar mijn in beslag genomen tapes terug waarop Edwin leegloopt over de families van Amsberg, de Bourbon de Parma, vastgoedfraude en hoe dom en barbaars het er af en toe aan toe gaat binnen die niet zo koninklijke familie. Een nieuw jaar om de strijd aan te gaan tegen de lakeien die de Van Amsbergers beschermen.

Januari wordt ondanks de voorspelde koudegolf een hete maand voor ons republikeinen. Veel verder dan januari durf ik niet te kijken. Behalve dan de voorspelling die een ieder kan bedenken: het zal steeds meer bergafwaarts gaan met het moreel failliete koningshuis.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander