Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Het verschil tussen Sarkozy en Beatrix
door Alex Groen

Nicolas Sarkozy


'Een beetje minder kan ook', schijnt de Franse president Nicolas Sarkozy op de foto te willen zeggen, en daarmee bedoelen wij de 14.000 euro, die Sarkozy 'te veel' had gedeclareerd over het financiële jaar 2008.
De 14.000 euro is inmiddels terugbetaald en dat is iets wat wij in de Nederlandse vaderlandse geschiedenis nog nooit hebben meegemaakt. Een staatshoofd dat in ons land iets terugbetaalt moet nog geboren worden en gelet het gerommel met bonnetjes over o.a. het onderhoud van het koninklijk jacht enz. enz. zal het er ook niet snel van komen. Terugbetalen zit de Oranjes niet in het bloed, eerder het tegendeel.

Begrijpt u mij goed, de monarchie mag van mij ergens op de hei of een zandplaat in de Noordzee blijven bestaan. Rottumeroog lijkt mij een goede plek, het eiland wandelt heel langzaam richting oosten en dat zou betekenen dat de Oranjes over een tijdje weer Heim ins Reich zijn. De 114 miljoen die het huis Oranje ons afgelopen jaar kostte, waardoor zij het op een na duurste variëté (nou ja?) theater zijn van Europa (Groot Brittannië staat op de eerste plaats met circa 130 miljoen euro),- ach vooruit. Maar als je ziet dat je voor hetzelfde bedrag dat de Oranjes ons kosten ook een Franse president in dienst kunt nemen, die daadwerkelijk voor zijn geld bergen werk verzet en die je bovendien na 5 jaar wel of niet kunt herkiezen, dan komen wij op het punt, waarom een monarchie niet van deze tijd is. Overigens stegen de kosten van dit oranje huisje in de afgelopen 4 jaar met 35%! Een groot deel van de kostenstijging is te wijten aan het voortdurend uitdijen van dit kippenhok, alsmede de beveiliging. Een eenvoudige logica zegt mij dat als je meer beveiliging nodig hebt, je kennelijk bij steeds minder mensen echt geliefd bent en dat je fans zich langzamerhand gaan beperken tot wat langs een optocht staande kwijlende dames, die voornamelijk naar de jurken, hoeden en verliefde blikken (?) van de prinsessen kijken.

Het gaat niet aan, dat je gespeend van elke soort van capaciteiten, gewoon door je geboorte baas wordt van de N.V. Nederland.
Het is verder belachelijk, dat je met wat heupgewieg een prins aan de haak kunt slaan, terwijl je daarvoor gezellig ging varen met een verdovende-middelen-baas, of je vader als minister, je probeerde uit te huwelijken. En laten wij niet vergeten de moeite die er gedaan werd door de oprichter van Martinair, om zijn dochter op te stuwen in de vaart der volkeren. Allemaal phoney balloney. Een gezegde in familiebedrijven, en daar kunnen wij de Oranje BV toch enigszins mee vergelijken, luidt: de eerste generatie zijn de zakkendragers, de 2e generatie de zakkenvullers en tenslotte de 3e generatie zijn de zakken. Vult u in dit voorbeeld maar eens wat namen in van bijvoorbeeld prinses Wilhelmina, prins Bernhard en als laatste Willem Alexander, dan begrijpt u wat ik bedoel. Ik ben voor de invoering van een toelatingsexamen voor een nieuw staatshoofd, maar ben bang dat niemand van de Haagse kruipers ooit een lid van het koninklijk huis zou laten zakken.

De lange (ondemocratische) arm van de Oranjes achtervolgt iedere Nederlander, die zich al te luidruchtig tegen de monarchie uitspreekt, laat staan dat je je carrière wel op de buik kunt schrijven als je in bepaalde (overheids-)kringen je al te kritisch ten opzichte van de monarchie opstelt. De tijden van de private Geheimdienst van Bernie zijn wij nog niet vergeten. Trouwens leeft deze nog steeds voort. Edwin de Roy van Zuydewijn, u mag over de man denken wat u wilt, werd om onverklaarbare(?) redenen ontslagen bij het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten na zijn strijd met de Oranjes en kan sindsdien niet meer een gelijkwaardige baan vinden, zeg maar een cordon sanitaire. De reden? Edwin weet te veel en heeft dwarsgelegen en dat wordt je dan vanuit Huis Den Bosch kwalijk genomen. Straf dus.

Maar op geen enkele wijze kun je de Oranjes naar huis sturen, waarbij er nog altijd de vraag bestaat, of Beatrix wel een rechtmatige erfgename is van de Nederlandse troon (zie twijfels over DNA), laat staan al het gebroed dat na haar is geboren. Overigens is het ook nog maar de vraag of 'het volk' ooit voor een koningshuis gekozen heeft, maar dan moeten wij te ver terug in de historie, om daar een sluitend antwoord op te kunnen krijgen.

Nee, geef mij maar een door het volk gekozen president, je weet wat je kiest en ben je niet tevreden, dan is er altijd de mogelijkheid voor een tussentijdse afzetting en heb je de zekerheid dat er uiteindelijk een wijziging kan komen na de regeringsperiode van 5 jaar.

Lachen om hyper-Sarko? Dat mag best, maar voorlopg ziet de Franse president kans om Frankrijk weer op de kaart te zetten, los van zijn inspanningen om het Franse bedrijfsleven in het buitenland te ondersteunen. U dacht dat een praatje over een waterleiding of een WC dat ook doen? Spoel die gedachte maar gelijk door en niet vergeten door te trekken!

Overgenomen met vriendelijke toestemming van www.geennieuws.com

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander