Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Varia
Het bestuur

1. Bijeenkomst 12 december 2009

Als eerste willen wij u uiteraard onze bijeenkomst in herinnering brengen, die op 12 december te Nieuwegein gehouden zal worden. Naast een korte presentatie van en door het bestuur, zal een discussie worden ingeleid met drie korte lezingen door respectievelijk Prof. Dr. C.V. (Kees) Lafeber, Ton Biesemaat en Bob Elbracht. De discussie zal worden geleid door Thomas von der Dunk met als thema de vraag of het op dit moment opportuun en noodzakelijk is om een republikeinse politieke partij op te richten, waarbij met name u - de bezoeker - zal worden gevraagd uw visie te geven. Afhankelijk van de uitkomst van deze middag zullen er nadere afspraken worden gemaakt.

Bovendien zullen op deze bijeenkomst diverse interessante boeken tegen zeer gunstige voorwaarden kunnen worden aangeschaft, en zal het tweede nummer van onze 140-pagina's tellende eigen gedrukte periodiek Res Pvblica worden gepresenteerd. Klik hier voor de inhoudsopgave.

Reserveringen zijn nog steeds mogelijk: info@prorepublica.org


2. Dutch Bloggies Award 2009

Zoals wij u eerder meldden, was Pro Republica genomineerd door de jury van de Dutch Bloggies onder voorzitterschap van Boris van der Ham (D66) voor de beste politieke website van 2009. Vorige week vernamen wij - onder embargo - dat Pro Republica was doorgedrongen tot de laatste vijf en werden verzocht op 1 december aanwezig te willen zijn bij de uitreiking. Daarbij moesten wij het opnemen tegen full-time betaalde en/of gesubsidieerde websites. Pro Republica werd gekwalificeerd als 'informatief en met een duidelijke politieke agenda, hoewel er aan de vormgeving nog één en ander te verbeteren is'. Het heeft weliswaar niet zo mogen zijn dat wij de eerste plaats hebben bereikt, niettemin zijn wij buitengewoon tevreden met de nominatie en dat het Pro Republica kennelijk gelukt is het republikeins gedachtegoed onder de aandacht van een groot publiek te brengen.


3. NOVA College Tour

Op 4 januari 2010 zal Bob Elbracht namens Pro Republica bij een aflevering van de nieuwe serie van NOVA College Tour in discussie gaan met Peter van der Vorst, Thomas Lepeltak en Daniëla Hooghiemstra over de situatie waarin het Nederlandse koningshuis het afgelopen jaar is beland. Het is de bedoeling dat ook het publiek, dat merendeels uit jongeren zal bestaan, zich actief in de discussie zal mengen. Onder de aanwezigen zullen naast studenten tevens jonge orangisten en vertegenwoordigers van de jonge adel present zijn.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander