Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Vals spelen met Soros
Ton Biesemaat

Naar aanleiding van mijn digitale sneeuwballen aan het adres van Mabel in mijn recentste artikelen, is er bij een aantal lezers enige onrust ontstaan omtrent mijn visie op de mensen die haar (destijds?) omringden.

De ineenstortende financiële markt en onderzoek naar de achtergronden van mijn Leitmotiv Prins Bernhard brachten mij o.a. bij George Soros. De man van de miljarden dollars, de hedge fund-magiër, de speculant tegen het Britse pond en handelaar met voorkennis waarvoor hij in Frankrijk veroordeeld is tot een miljoenenboete. Wie dat wil kan er voor kiezen om hem juist als een filantroop te zien, die Oost-Europa met kapitaalinjecties van zijn Open Society Institute, waar Mabel Wisse-Smit haar goede werken ten behoeve van de minder bedeelden der Aarde verrichtte, wilde democratiseren. Die keuze heb ik, om voor mij moverende redenen, niet gemaakt.

Dit gedeelte van mijn onderzoek richtte zich op valse Britse ponden en Amerikaanse dollars, die door de SS in het concentratiekamp Sachsenhausen werden geproduceerd. Die valse bankbiljetten werden in Boedapest in het laatste oorlogsjaar witgewassen. In het boek 'Krueger's Men – The secret Nazi counterfeit plot and the prisoners of block 19' van de Time Magazine- en International Herald Tribune-journalist Lawrence Malkin vinden we een verwijzing naar George Soros, die door zijn vader Tivadar Soros in dat laatste zeer bloedige oorlogsjaar gebruikt werd in dat spel om het valse geld van de SS.

Dat was een zeer gevaarlijk spel voor Tivadar en George Soros, want ze waren immers Joods. In dat laatste oorlogsjaar slachtten de Nazi's en de Hongaarse Pijlkruisers de meeste Hongaarse Joden namelijk af. Maar vader en zoon Soros overleefden de oorlog, waarbij ik het niet ondenkbaar acht dat hun betrokkenheid bij het spel om het valse SS-geld daar wel eens mee te maken gehad zou kunnen hebben. In de memoires van Tivadar Soros (Maskerado) zijn voor de kritische lezer namelijk nog wel meer opmerkelijke zaken te bespeuren. Tivadar Soros was een vermogende Hongaars-Joodse advocaat met belangrijke contacten binnen de Hongaarse maatschappij, waardoor hij reeds vóór de Tweede Wereldoorlog rond kon reizen in de voor de meeste vreemdelingen afgesloten Sovjetunie van Stalin.

In 1944 had de fascistische Hongaarse dictator admiraal Horthy nog steeds de macht. Hij was in vergelijking met de Nazi's en de Hongaarse Pijlkruisers echter gematigd in zijn optreden richting de Joden. Toen de Russische legers Hongarije naderden probeerde Horthy als bondgenoot van Nazi-Duitsland tot vrede te komen met de Geallieerden. De Duitsers accepteerden dat uiteraard niet en ondernamen een geslaagde invasie en staatsgreep in Hongarije. Een SS-commando onder leiding van de beruchte Otto Skorzeny ontvoerde daarop de zoon van admiraal Horthy. Die ontvoering vond plaats in een havenkantoor van... Tivadar Soros.

Nadat de Russen Boedapest hadden veroverd op zowel de Duitsers als de Hongaarse Nazi's, werkte Tivadar Soros op de Zwitserse ambassade die de diplomatieke contacten voor de Amerikanen waarnam. Hierna gaf Tivadar Soros Russische les aan Hongaren en Hongaarse les aan Russen. Als onderzoeker bekijk ik die activiteiten met argusogen: was Tivadar Soros soms betrokken bij spionage? Je zou bijna gaan denken dat de Russen meer weten over Soros. Feit is dat Soros' kantoren van het Open Society Institute in Rusland en haar satellietstaten Turkmenistan en Wit-Rusland werden gesloten.

Bovenstaande achtergronden van de speculant - zo u wilt, mensenrechtenkampioen - George Soros met wie prinses Mabel samenwerkt(e) zijn slechts een klein deel van het feitenmateriaal, op grond waarvan ik de keuze niet heb willen maken Soros zonder meer het predikaat 'mensenrechtenkampioen' toe te willen kennen.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mabel van Oranje-Nassau

Met Mabel zitten we via haar man Prins Friso zo weer in de financiële tovenarij. Friso werkt in de Londense City bij Wolfensohn & Company. James Wolfensohn is een voormalige president van de Wereldbank en Bilderberger. In Nederland zit niemand er mee dat de managing directors van de koninklijke familie ook nog bijbaantjes hebben in de internationale financiële goochelmarkt. Of dat zijn eega zulke interessante contacten heeft met personen als George Soros, Klaas Bruinsma en Mohammed Sacirbey. In Nederland kan dat allemaal,- geen krant die er ooit iets kritisch over zal publiceren.

Nederlanders betalen kennelijk graag hun zuur verdiende belastinggeld om goochelaars van de financiële markten te ondersteunen.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander