Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

De staatssecretaris als hermelijnvlo
Door Ton Biesemaat

 Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA)  begeleidt het pret-echtpaar Van Amsberg op hun zoveelste uitje. Dit keer was er eerst een feestje te New York voor Wim Lex en Máxima omdat een zoon van Christina alias Marijke ging trouwen in de kerk (klik hier voor de misselijkmakende verslagen van een royalty-verslaggever van de GPD-pers). Daarna volgt de viering van 400 jaar Nederlanders aan de Hudson, de mannen van stavast die indianen uitroeiden en New York stichtten. De Oranje-poppenkast heeft van nature affiniteit met genocide. Wilhelmina's grote held was de slager van Atjeh generaal Van Heutsz en Beatrix converseerde op beschaafd Bilderberg-niveau met Richard Holbrooke over Srebrenica. Maar ik wil het niet hebben over genocide of 400 jaar Nederlandse rovers aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Het gaat over de begeleider van WimLex en Máxima. Een staatssecretaris die, nu hij aan de macht ruikt, zijn ethische principes laat varen. Die er geen moeite mee heeft een golddigger en dochter van een fascistische ploert te vergezellen op geldverslindende promotiebezoeken. Daarbij lijkt hij een beetje op zijn collega PvdA-bewindsman Ronald Plasterk die eens in een column geschiedvervalser Fasseur onderuit haalde maar toen hij op het oranje pluche zat het pret-echtpaar vergezelde op een Antarctisch snoepreisje.

 Toen de staatssecretaris nog een gewoon PvdA-kamerlid was hield hij er moediger standpunten op na. Helaas is mijn correspondentie met hem door een computercrash verloren gegaan. Ik kan mij nog herinneren dat ik hem beloofde niets van zijn ontboezemingen aan mij te publiceren. Maar ik heb schoon genoeg van het gedrag van politici dat ik mijn belofte aan Frans Timmermans schend. Laat de waarheid spreken om hermelijnvlooien te ontmaskeren, zelfs mijn journalistieke belofte laat ik er bij dezen éénmalig bij inschieten. Ik ben immers niet gebonden aan erecodes van het incestueuze Nieuwspoort of de inteelt van de mediacode van andere hermijnvlooiende journalisten onder leiding van Volkskranter Jan Hoedeman. Om Jort Kelder te parafraseren: 'Het zijn eigenlijk maffiamaatjes'.

Maar terug naar mijn herinnering over de E-mails van Frans Timmermans in moediger dagen. Ik benaderde hem omdat hij een voorstel van VVD-kamerlid Hans van Balen ondersteunde om de Poolse parachutisten die in 1944 streden bij Arnhem te onderscheiden. Ik waarschuwde Timmermans dat Van Balen met zijn directe lijntje naar De Telegraaf al eens een canard had beleefd (zie dit artikel van mij op de website van Theo van Gogh).

 Bernhard Zur Lippe, toen nog in levende lijve, had zich achter dit Van Balen-streven geplaatst. Dit koninklijke maffiamaatje zag zijn kans schoon om via zijn huisorgaan De Telegraaf met hulp van Hans van Balen over de ruggen van de moedige Polen zijn straatje schoon te vegen. Rondom Arnhem 1944 hangt nog altijd de geur van verraad via de dubbelspion Christiaan Lindemans alias King Kong. Die dubbelspion had probleemloos toegang tot het hoofdkwartier van Zur Lippe bij Brussel en kon zo de Geallieerde aanvalsplannen oppikken. Er heerste op het hoofdkwartier van de snoever en hoereerder Zur Lippe een ontstellend gebrek aan security. Mede reden voor de Britse geheime diensten om naast zijn naziverleden Zur Lippe nooit te vertrouwen. Door de Polen nogal verlaat te onderscheiden met een Oranje-lintje kon de voormalige SS-er en NSDAP-lid zijn aangebrande reputatie oppoetsen. Frans Timmermans schreef mij dat hij expres niet naar de bijzetting van Zur Lippe in de grafkelder te Delft was geweest. Bravo! Dit moedige kamerlid liet zijn gezicht niet zien omdat hij niet geassocieerd wilde worden met Zur Lippe.

Helaas is de moed de staatssecretaris in de schoenen gezonken en hangt er thans boven zijn hoofd een aureool in de vorm van een oranje kroontje. Je te associëren met de dochter van een bewindsman van een dictatuur met 30.000 doden op het konto is blijkbaar geen probleem. En kom nu niet aan met het argument dat het arme meisje niet aangerekend kan worden wat haar vader heeft uitgespookt. Ik kan mij niet herinneren, meneer Timmermans, dat ze ooit met haar pappie heeft gebroken.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander