Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.
ThePostOnline -Jorge Zorreguieta trok een bloedspoor door argentinie
StevenBrownsBlog -President Morales:’Monarchie is belediging voor de mensheid’. Dutch King Willem beledigd.
ThePostOnline -Prinses Margarita: ik heb geen interview aan Prive gegeven
NRC.nl -Getuige: Julio Poch geruild voor Jorge Zorreguieta
ThePostOnline -Aalders: Wat Rutte zegt over Bernhard klopt niet


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Alles Spic & Span in Mozambique!
door de webredactie

Spic and SpanHet is inmiddels een jaar geleden dat wij iets vernamen van het vakantiehuisje van Alexander en Maxima in Machangulo, een wonderschoon schiereiland in Mozambique met hagelwitte stranden. Eerst ging het wel door, toen mogelijk weer niet vanwege omkoperij (volgens Balkenende waren de beveiligingskosten mogelijk te hoog), toen ineens weer wel, en nu? Nu blijkt er nog geen paal in de grond te zijn geslagen, omdat de projectontwikkelaar er met de poen vandoor blijkt. Wie zich wil inlezen in dit schimmige dossier kan met dit, dit en dit artikel nog even het geheugen opfrissen. De hals-over-kop verwijderde website van het project, die wij nog nét op tijd hebben weten veilig te stellen en u hier alsnog kunt bekijken (waarin onomwonden over de omkoping wordt gesproken) markeerde het begin van een brisant verhaal dat deze week zijn vervolg kreeg.

De prins rechtvaardigde zijn aanwezigheid op het maagdelijke schiereiland door te wijzen op het economische voordeel dat de lokale bevolking er van zou hebben. Dat daarvoor lokale bouwvoorschriften zouden moeten worden geschonden en hogere lokale ambtenaren huizen moesten worden geschonken, vertelde Zijne Koninklijke Vettigheid er gemakshalve maar niet bij. Maar dat stond op voornoemde website, die snel even was verwijderd. Dat echter ook de lokale oppositie groter is dan voorgesteld, begint nu ook langzaam duidelijk te worden. Zo zou de hoogste politieambtenaar zelfs een activist tegen het miljonairsproject hebben vermoord en nu vastzitten. Zoals gebruikelijk geeft de RVD geen commentaar, maar wij zullen alles haarfijn uitzoeken. Binnenkort wordt op deze website een gedetailleerd dossier geopend over dit omstreden project van ons toekomstige staatshoofd.

En, o ja, zijn buurman is ene meneer Flick...

Pro Republica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot Pro Republica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Lees eerst onze huisregels.
Uw reactie wordt gemodereerd. Om er zeker van te zijn dat u een persoon bent en geen spam-robot,
vragen wij u voor het reageren een eenvoudige rekensom op te lossen.


Reageer op dit artikel
 
naam
e-mail   (wordt niet getoond)
Commentaar
 
  Maak de som af: "een plus een is"   
 
 


Op 10-7-2009 11:18:18 schreef Annie de Vries
Ja maar de Nederlandse onderdanen moeten toch wel begrijpen dat meneer van Amsbergen met zijn gezin op vakantie moet kunnen. Hij werkt zich te pletter dus heeft minstens 25x in een jaar recht op vakantie. De Nederlandse onderdanen begrijpen dat wel. Die werken zich zelf te pletter om alle belastingen te kunnen betalen die zij opgelegd krijgen om o.a. deze vakantie uitjes van Van Amsbergen waar te kunnen maken. Want er moet wel 25x een regeringsvliegtuig naar toe gevlogen worden. Met een heel leger van beveiliging. Nou de onderdanen die begrijpen dat wel. Maar IK BEN GEEN ONDERDAAN en ik begrijp het niet en wil dat ook helemaal niet begrijpen!!!!!! Ik vind het een schandelijke vertoning!
 
Op 10-7-2009 13:15:55 schreef attie
Ja ik sluit me aan bij Annie de Vries. Ik vind dat er nu helemaal niet meer wordt gesproken over de beveiligingskosten en dat er zelfs een landingsstrip moet komen want als een van deze kostbare mensen iets overkomt al is het maar een blindedarmontsteking dan moeten ze wel vervoer hebben.Ik heb begrepen uit vorige artikelen dat de lokale bevolking dan nog 6 uur met gammel bootje verderop moet om bij een ziekenhuis te komen en dat kan natuurlijk niet voor kroonprinsjes en prinsesjes.
Maar wat me nog het meest frappeerde was dat er een heel omstreden buurman woont, nl. een echte hardnekkige nazi uit de Flick family.Altijd weer dat aanschurken tegen verkeerde families.
Houdt dat nou nooit op? Wat hebben ze daar toch mee.
Ik heb begrepen dat ze in Patagonie weer buurman zijn van de rijke Schaumburg Lippes.
Ik weet niet hoe die er in de oorlog voor stonden, nu lijkt het een respektabel geslacht die helemaal zonder welke subsidie dan ook hun kasteel gaande houdt met gunstige gevolgen voor het stadje Bückeburg.
maar de Lippes verspreid over Duitsland hebben in totaal l8 SS-officieren geleverd. Ze waren in elk geval "eager"om achter de huisschilder
A.Hitler aan te lopen wat op zich zelf al vreemd is.
 
Op 10-7-2009 15:46:44 schreef Annie de Vries
Zou de heer Van Amsberg al subsidie hebben aangevraagd voor de tuin die aangelegd moet worden van zijn nieuwe vakantie onderkomen? Zijn moeder ontvangt ook allerlei landbouwsubidies voor haar prive terreinen. Als er dan een paar olijfboompjes dood gaan door de vorst, is ze niet te beroerd om ook nog subsidie aan te vragen voor de aanschaf van nieuwe olijfboompjes. En natuurlijk wordt daarin toegestemd. Je kan toch iemand die tussen de 6 en 10 miljard bezit toch geen boompjes laten betalen?
 
Op 10-7-2009 16:57:38 schreef Hiëronymus
Dit zaakje stinkt van alle kanten. Het is toch verdorie niet te geloven dat er een politieke activist wordt afgeknald door een politieke begunstigde en er vervolgens niks wordt gedaan? Waar is de Tweede Kamer?

En laat ik erbij zeggen dat ik zulke programma's wel erg apologetisch vindt. Doet me denken aan 'V for Vendetta', waarbij je zo'n boulevard-programma hebt waar de misstanden van chancellor sutler worden weggepoetst.
 
Op 11-7-2009 8:33:40 schreef Annie de Vries
Ja Hieronymus, ik vraag me al weken af waar de Tweede Kamer blijft nu er allerlei berichten komen dat de Mexicaanse Griep geproduceerd zou zijn en ingezet wordt als wapen tegen de wereldbevolking. Nu vraagt u zich natuurlijk af waarom ik dat ik hier te sprake breng. De inzet als wapen is een onderdeel van een plan van de Bilderberggroep, waar Beatrix al jaren lid van is. Het is een gevaarlijke groep die de wereldmacht over wil nemen. Een onderzoeksjournalist Jane Burgermeister heeft een aanklacht tegen de VN ingediend. Zij heeft bewijzen van alle zaken die hierin meespelen. Beatrix weet hier dus van. Ik heb alle politieke partijen en alle media een mail hierover gestuurd, maar je hoort hier niets over. Er komen steeds meer bewijzen over deze vreselijke plannen. Maar de media zwijgt. Alleen een Belgische krant heeft het op de voorpagina gehad. Alleen werd de Bildergroep verzwegen. Meer hierover is te vinden op wwww.WantToKnow.nl
 
Op 6-10-2009 12:57:23 schreef René From The Café
De buurman; Herr Flick from the Gestapo??
 
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander