Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Soort zoekt soort
Door Alex Groen

De familie Van Amsberg onderbrak hun vakantie in Italië voor een korte fotosessie met de Nederlandse pers op het Wassenaarse strand en een bezoek aan het concert van U2 in de Amsterdamse Arena. Afgepeigerd door al deze inspanningen reisde het gezelschap dus direct weer af naar Argentinië voor een welverdiende wintersportvakantie.
Een boeiend verslag van onze collega's van GeenNieuws.com.

Het zal niet veel mensen opgevallen zijn, maar onze 'Oranje knuffels' waren weer aan vakantie toe en zijn vertrokken naar Argentinië. Allemaal niet zo verkeerd, want uiteindelijk woont daar de familie Zorreguieta en wil je als kinderen ook wel eens bij je ouders c.q. schoonouders op de thee. Alleen het vaderlandse blad Quote maakte een korte melding van dit tripje, met een overigens zeer slechte Google vertaling aan het artikel gekoppeld en daarmee was het verhaal uit.
Geen nieuws heeft de zaak nog eens wat nauwkeuriger onderzocht, en stuitte op zijn zachtst gezegd op wat zeer merkwaardige feiten. De familie - vergezeld van hun drie dochters samen met de vader en moeder van Máxima plus een peleton Nederlandse beveiligingsbeambten - kwam met vlucht LAN 4356 afgelopen week vanuit Buenos Aires aan op het vliegveld van Bariloche (Patagonië). De LAN Argentina is een volledige dochteronderneming van de nationale Chileense luchtvaartmaatschappij LAN en de vlucht vertrekkend vanuit Buenos Aires om 23.00 kwam aan op Bariloche om 01.25. Gevlogen werd met een Airbus A320. Vandaar vertrok de familie naar het circa 80 kilometer verder gelegen La Angostura, waar de familie haar verblijft heeft in de Cumelén Country Club in de vlakbij gelegen wijk Paihuen. De temperatuur in Angostura momenteel bedraagt minus 6 graden bij een kalme wind.

De familie Zorreguieta bezat - tot het huis enige jaren geleden afbrandde - een chalet met grond in het dorp. De buurvrouw van de Zorreguieta’s weet zich Máxima nog goed te herinneren: 'altijd aan het ravotten met de jongens', iets dat haar kennelijk dus geen windeieren opgeleverd heeft. De broer van Máxima, Martin heeft in de Nahuel Hapi 34 een goed restaurant geheten Tinto Bistro (telefoonnummer 494924) en deze Martin zal ook het grondstuk met logiesmogelijkheden gaan beheren dat Willem Alexander en Máxima vorig jaar voor $ 2,5 miljoen op 10 kilometer afstand van Angostura gekocht hebben. Willem Alexander werd daar overigens in 1999 aan de familie van Máxima aan zijn toekomstige schoonfamilie voorgesteld.

ArgentinieEchter, nu wat interessantere zaken. Bariloche en omgeving - zie kaart - is tot op heden de vestigingsplaats van oud Nazi’s. Zo werd door het Simon Wiesenthal Centrum er o.a. de Hauptsturmführer Erich Priebke opgespeurd. Priebke was ter dood veroordeeld wegens een moord op 365 Italiaanse mannen vlakbij Rome. Een andere bekende inwoner van het zgn. 'El bario Aleman', de Duitse wijk, die heden ten dage nog zo genoemd wordt, was de kamparts Joseph Mengele. Hij leefde daar geruime tijd. Een Joodse mevrouw die hem toevallig ontmoette in een hotel ter plaatse en hem herkende, omdat zij door Mengele gesteriliseerd was, waarschuwde de lokale politie. Resultaat: de politie deed niets en de vrouw werd enige dagen later doodgeschoten aangetroffen in de naburige bossen. Hotels met de namen Edelweiss en Der Biergarten duiden erop, dat de Duitse gemeenschap nog steeds een belangrijk stempel drukt op de huidige gemeenschap. Ook de beul van het concentratiekamp Mauthausen, Aribert Heim, woonde ter plaatse.

Het is bekend dat de zeer goed met prins Bernhard bevriende Argentijnse dictator Peron en zijn vrouw kapitalen verdiend hebben met het verlenen van nieuwe verblijfspapieren aan Nazi’s die zich in deze omgeving vestigden en Bernhard was een regelmatige bezoeker van de Perons in de jaren vlak na de oorlog.

Je moet je dus afvragen wat de beweegredenen zijn van de Oranjes om zich op een plek te vestigen die nu niet onmiddellijk warme sentimenten oproept bij o.a. de wat oudere Nederlanders die de oorlog hebben meegemaakt. Maar los van dat feit is, zoals ze dit in België zo mooi noemen de 'foezelmentaliteit' van de Oranjes weer eens keihard aangetoond. De totale minachting voor de Nederlandse burger, ondanks dat de Oranjes zich zo sociaal bewogen willen doen voorkomen, blijkt overduidelijk.

Wellicht dat het een goed idee zou zijn als de hele familie de eer aan zichzelf houdt en emigreert naar dit Duitse paradijs. Veel Nederlanders zullen er geen traan om laten, er zijn inmiddels te veel voorbeelden dat er in feite maar een spreuk het familiewapen zou mogen sieren : “Ikke, ikke en de rest kan stikke.”

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander