Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Schipper mag ik overvaren?
Annie de Vries

Schipper mag ik overvaren? Moet ik dan ook geld betalen? Ja, betalen moeten we, maar meevaren kunnen we wel vergeten. Wij mogen alleen dokken. Deze dagen zijn we opgeschrikt door de idiote hoge begroting voor de Groene Draeck. Voor 2010 en 2011 is het onderhoud begroot op maar liefst € 326.000 euro! Toen prinses Beatrix 18 jaar werd, kreeg zij de zeewaardige platbodem 'De Groene Draeck' als geschenk van de bevolking. Hoe stom en idioot kan een volk zijn! Later blijken zij er hun leven lang aan vast te zitten voor het onderhoud en - zeer vermoedelijk zelfs - ook de catering. Maar waarschijnlijk hebben zij dat er ook nog voor over, voor hun tot op het bot verwende arrogante prinses, die nu ons opgedrongen dominante staatshoofd is. Maar ik heb dat er niet voor over! En ik ben verplicht om ook mijn bijdrage daar aan te geven. Schenkers van dit onmogelijke cadeau, jullie worden allemaal bedankt! Het zijn niet alleen de onderhoudskosten die de pan uit rijzen, er varen natuurlijk ook nog eens de benodigde beveiligingsmensen mee voor een behouden vaart.

Als zij de sluizen uitvaart, varen er in ieder geval drie politieboten mee om te voorkomen dat de mediacode niet wordt geschonden. Het is te idioot voor woorden wat er allemaal wel niet komt kijken voordat mevrouw Van Amsberg het zeegat kan uitvaren. Maar komend jaar kunnen zij niet met de schuit met vakantie, vanwege het onderhoud. Vreselijk zielig. En ik kan mijn geplande vakantie ook annuleren, want ik draai ook op voor die kosten.

In 2007 zijn er al eens Kamervragen gesteld over de exorbitante onderhoudskosten van die Draeck. Het Nederlandse volk hoopte dat mevrouw Van Amsberg zelf voor de kosten op zou moeten draaien, maar de minister had daar - uiteraard - een andere mening over. De Draeck kon ook worden ingezet voor officiële evenementen zoals vlootschouwen en Sail Amsterdam en daarom blijven de kosten voor de gemeenschap. Slim bedacht, vast een plan van Jan Peter en Bea samen. Dat inzetten is drie keer gebeurd en er moest meer dan een miljoen euro voor worden betaald. Jachtbouwers en onderhoudsbedrijven zijn van mening dat die onderhoudskosten nergens op slaan. Gemiddeld zal zo'n schuit zo'n € 25.000 per jaar kosten. Met zo'n bedrag houdt je een schip in een prima staat. Maar in 2008 werd er al voor € 220.000 aan vertimmerd. En de komende winter heeft de Marinewerf uit Den Helder weer een vette order van de overheid binnen.

Voor al die bedragen die wij de afgelopen vijftig jaar aan die schuit hebben betaald, had zij al twee keer een nieuw jacht kunnen kopen. Maar zij kijkt wel uit, want dán zijn de onderhoudskosten voor haarzelf. En dat is mevrouw niet gewend. Dat doen namelijk haar onderdanen.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander