Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
De propaganda werkt al op volle toeren
Leo Brabanticus

1. Op Mozambique
Wat voorzien was, is aan het gebeuren: de lakeien die enkele weken geleden als communicatie-adviseurs door Van Amsberg en Balkenende werden aangesteld, zijn driftig aan het werk geslagen. Op Mozambique is volgens het Brabants Dagblad de minister van toerisme Fernando Sumbana junior als eerste gestrikt om een verklaring ten gunste van Van Amsberg en de vakantievilla's af te leggen.

Het is hetzelfde verhaal dat Van Amsberg in de zomer van 2008 aan de Volkskrant vertelde en waar de republikeinen zo woedend over werden: de leefomstandigheden van de bevolking wordt zienderogen beter, er worden scholen en een kliniekje - ziekenhuis genoemd - gebouwd. Althans, zo voegt de excellentie er nu aan toe, dat hebben de Van Amsbergers toen 'beloofd'.

Of ze de andere miljardairs mee krijgen is de vraag. Verder geen woord over de corruptie, de ongerechtigheden die door de regering worden toegestaan, de aan de bevolking betaalde hongerloontjes, enfin, al die smerige zaken die Pro Republica van meet af aan heeft gesignaleerd. Voor alle duidelijkheid: het prachtige land wordt verwoest voor de aanleg van 200 vakantiewoningen, een hotel, een vliegveld en aanlegsteiger, een excellente infrastructuur voor 's werelds rijkste 'elite', wie het aan niets mag ontbreken. Hoe het met de beveiliging van die chique clique moet - voor elke struikrover een gemakkelijke prooi - wordt niet gerept. Wel heeft Van Amsberg er al met de Evertsen een bezoek gebracht.

Nog niet zo lang geleden heeft de Italiaanse biologe Dr. Alessandra Soresina een grondig onderzoek naar de toestand van de lokale bevolking gedaan. Het rapport was nauwelijks uit of het werd weer van haar site verwijderd; Van Amsberg kreeg het, maar zijn stichting zei het nooit ontvangen te hebben. De liegbeesten. Het bestuur van de Stichting Administratiekantoor Machangulo kreeg het ook maar die is het kwijtgeraakt. De liegbesten. En Alessandra werd ingescherpt dat ze niets mocht zeggen.

Willen de praatjes van de huurling Sumbana geloofwaardig zijn, dan eist het volk van Nederland dat:

  1. het plan-Soresino onmiddellijk integraal wordt gepubliceerd;

  2. volkomen volledige opening van zaken wordt gegeven over de draaikonterij van Van Amsberg, Balkenende en het Stichtingsbestuur;

  3. oprechte excuses van alle betrokkenen worden aangeboden voor het publieke bedrog, het volk van Nederland aangedaan.

De regeringspropaganda terzake van Machangulo werkte destijds volgens precies dezelfde regels als de fameuze oorlogspropaganda. Terwijl overal de Armee werd vernietigd, heette het bij Göbbels en Hitler: 'Deutschland siegt auf allen Fronten'. Er zijn mensen die zich dat nog herinneren. En wil men een Nederlands voorbeeld: 'U moet Nederlands-Indië gaan bevrijden van de goddeloze, wrede en ondemokratische Soekarno. Indië is van ons'.

2. In Nederland
Dat propaganda leugenachtig, brutaal en schofterig is, weten we allang. Wat de Van Amsbergers echter nu uithalen, grenst aan het ongelooflijke. In het wanhoopsoffensief dat zich naar aanleiding van de 'schande van Machangulo' nu ontrolt, wordt de druk van de RVD kennelijk als niet meer voldoende bevonden. Er wordt nu een 'succesvoller' formule toegepast.

Dat was destijds een ideetje van Van Amsberg himself. Hij verzamelde journalisten in de Vereniging Journalisten Koninklijk Huis (VJKH) enkele keren per jaar op de Eikenhorst voor 'nadere informatie' op een dinertje. Dat doet hij nu ook - naar de Volkskrant heden bericht - bij de 150 Kamerleden. Zo kan in de beslotenheid van het Noordeinde worden gelobbied, onderhandeld en stellig ook politiek gemaakt.

Pro Republica vraagt alle bezoekers van deze site: schrijf een Kamerlid de volgende brief (met afschrift s.v.p. aan uw krant en aan onze website).

Geachte volksvertegenwoordiger,

De invitatie die u krijgt van mevrouw Verbeet - lakei in buitengewone dienst van de familie van Amsberg/Zorreguieta om in november-december in paleis Noordeinde op theevisite te komen teneinde te kunnen bijpraten over alle politieke onderwerpen, is niet alleen een onhandige contrapropagandistische poging om de monarchie op het laatste moment van de ondergang te redden - waarmee zij mede door eigen schuld wordt bedreigd - maar tevens en vooral een regelrechte aantasting van onze democratische rechtsorde. Politiek wordt niet bedreven in achterkamertjes van paleizen maar in de Tweede Kamer, open en eerlijk.

Wij verzoeken u die dag weg te blijven uit het noordeinde en aan uw walging over het gedrag der Van Amsbergers overal en niet het minst in de Kamer lucht te geven.

Hoogachtend,

Een tweede verzoek dat wij u doen is op de drie thee-visite-dagen - ze worden nog vermeld en zullen opvraagbaar zijn bij de Kamer iedereen die op het Noordeinde ziet aankomen of vertrekken, te fotograferen. Wees oplettend: misschien worden ze door de achterdeur of via het fietsehok binnengehaald.

Met uw toestemnming zullen wij die foto's publiceren. Daarmee worden de dames en heren onmogelijk voor republikeinen.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander