Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

Prins Patjepeeër en Nero
Ton Biesemaat

30 april aanstaande is het weer 'ns overdreven goed geregeld met de bescherming van de familie Van Amsberg. Daarvoor hebben we naast de veldwachterij te Zeeland ook de dienst DKDB. Maar ook de marechaussee - 's konings wapenrok - en de AIVD zullen vast wel hun beste beentje voorzetten. Toch kun je je afvragen of al die diensten in het verleden wel hun werk goed deden. Ik kom daarop door een bericht op de internetsite van het tijdschrift Quote. Daarin wordt beschreven hoe WimLex wel eens de horecagelegenheid 'Nero' te Bergen (NH) bezocht en daarbij de legendarische en weinig koninklijke woorden sprak: 'Valt er hier nog wat te neuken?' Drugsbaronnen kwamen volgens Quote geregeld over de vloer bij Nero. Je vraagt je dan af of bijvoorbeeld een DKDB slaafs achter WimLex aanhobbelde als die een etablissement van twijfelachtige naam bezocht?

Toen ik het bericht op Quotenet las besloot ik maar eens een eigen bron aan te boren over de horeca van Bergen, de zware jongens aldaar en mogelijk WimLex. En warempel, mijn anonieme bron vertelde mij dat de plaatselijke grootverbruiker in geestverruimende middelen WimLex wel eens een joint had aangeboden. Maar de grootverbruiker had WimLex niet vaak in Nero of een andere Bergense horecagelegenheid genaamd Taverne gezien. Wel wist mijn bron nog te vertellen dat de coke met speedboten bij Bergen aan land werd gebracht, waarna de smokkelaars na de gedane arbeid bij Nero met het zand nog aan hun schoenen en verse snuif in hun neusgaten aan de bar stonden. Nero was dus zo'n tent waar WimLex wel eens langs kwam.

Zulke miskleunen van de beveiliging rondom WimLex, waarbij deze Prins Patjepeeër zich kwetsbaar en chantabel maakte, zijn geen uitzondering. Zo stond WimLex via Neelie Kroes in contact met Jan Dirk Paarlberg, wiens proces begonnen is over de chantage van de geliquideerde Willem Endstra. Paarlberg werkte, zo vermoedt Justitie, samen met Willem Holleeder. Een andere kennis van WimLex, bij wie hij wel eens langs ging in hun Spaanse vakantiehuis, was de volkszanger René Froger. Die vertelde ook in geuren en kleuren dat hij talloze verboden roesmiddelen tot zich genomen had. Daarnaast rende WimLex in een weinig indrukwekkende tijd voor amateurs de marathon van New York in gezelschap van de advocaat John Engelsma, wiens naam wordt genoemd in de beruchte IRT-affaire. In die affaire speelde ook de beruchte Mr. Frits Salomonson, huisvriend van Claus en Beatrix, een rol. De veiligheids- en inlichtingendiensten blunderden maar door, zoals we ook weten van de onweerstaanbare opkomst van het gangsterprinsesje Mabel van Oranje.

De oranjes en drugs. Het is een oud verhaal van de NHM (Nederlandsche Handels Maatschappij) van Willem I en zijn nazaten met haar opium- en cocaïnebelangen in het voormalig Nederlands Indië tot aan WimLex en zijn foute vrinden. We gaan er maar vanuit dat WimLex een ordinaire patjepeeër is, die meestal alleen maar pils drinkt en de DKDB geen 'DNJET' durft te zeggen als de heer Van Amsberg een verkeerde tent wil bezoeken. Of een vakantieproject in Mozambique wil beginnen - om maar eens wat te noemen.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander