Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
President of koning van het vierde rijk?
Ton Biesemaat

SuperbalkU weet het natuurlijk ook. Er is niet aan te ontsnappen. Balkenende is in de race om president van Europa te worden. Nu bestaat die term president van Europa volgens Wikipedia nog niet officieel. Wat wel duidelijk is dat die president niet democratisch gekozen wordt. Want een Prorepublica-aanhanger in Spanje of in 's Gravenhage mag zijn stem niet uitbrengen om de heer Balkenende wel of niet in het Brussels pluche te helpen. Wat dat betreft lijkt het toch nog een klein beetje op dat idiote koningschap. Hoewel dat laatste systeem wat in de polder furore maakt nóg belachelijker en ondemocratischer is.

Het doet ook enigszins raar aan dat Balkenende als overtuigd royalist zich geschikt acht om president te worden. In Balkenendes benepen wereld moet de door God gegeven Oranje-heerschappij het ideaalbeeld zijn. Gezien zijn mateloze lakeienbewondering voor de Van Amsbergers had het meer voor de hand gelegen als hij de heer Constantijn van Amsberg en zijn echtgenote Petra Brinkhorst, - oeppss sorry - als een duveltje uit een doosje is ze prinses 'Laurentien' geworden, naar voren had geschoven als het eerste koningspaar van Europa. Zou toch ook veel leuker zijn voor het decorum, je schept een traditie, zo krijg je ook een samenbindende factor en continuïteit in de Europese maatschappij. Ik noem maar wat absurde elementen die de dames en heren volksvertegenwoordigers in 's Gravenhage verzinnen om de dwingelandij en onverdiende bevoorrechte positie van de Van Amsbergers in de polder te rechtvaardigen.

Balkenende als ondemocratische president van Europa past in het plaatje van de lakei en premier Balkenende. De man die zo trots is op zijn speciale band met de crimineel en SS'er Bernhard zur Lippe. Van de Europese Unie wordt door sommige complotdenkers die bijvoorbeeld in sinistere wereldwijde Bilderberg-samenzweringen geloven gezegd dat het een soort van Vierde Rijk is. Wat Duitsland in de Tweede Wereldoorlog niet lukte is met de Europese Unie of het Vierde Rijk in hun ogen wel gelukt. Op dat soort complotten is een hoop af te dingen. We mochten toch echt ons zegje doen in een uniek referendum over de Europese grondwet (dat de angstige politiek daarna gelijk op de lange baan schoof). Maar overeind blijft wel staan dat de Europese Unie te veel een ondemocratisch karakter heeft. En als Balkenende de eerste president wordt moeten we ook erkennen - feiten zijn feiten - dat het iemand is met een mateloze bewondering voor een internationale crimineel en SS'er. Of iemand als president van Europa die over zich heen liet lopen als het ging om het aantrekken van duistere figuren in het centrum van de poldermacht als mevrouw Mabel W.S., Jorge Z. en diens dochter.

Waarom zouden de oranjeverenigingen moeten lobbyen om Constantijn en Laurentien vorsten van Europa te maken? Ten eerste hebben ze veel meer Europese en internationale ervaring. Constantijn van Amsberg is geboren in het hermelijnen wiegje van macht en geld. Hij heeft het gezicht van Bernhard en de noblesse oblige om rücksichtlos de staatsmacht in te zetten. Wat weet zo'n Zeeuws meisje daar nou van? Bovendien weet Constantijn met zijn werk binnen de mede door de CIA gefinancierde Rand Corp in Brussel hoe je dient te manipuleren op het hoogste niveau. Wat weet zo'n Zeeuws meisje daar nou van? Zijn eega Laurentien begon haar loopbaan als lobbyist in Brussel voor de kankerverwekkende tabaksindustrie. Nu is ze voorleesmoeder en schrijft een ontroerend kinderboek hoe de wereld gered dient te worden van milieurampen. Zo iemand heb je naast Constantijn nodig. Weg met de Europese president en leve Constantijn en Laurentien! Het eerste koningspaar van Europa. De oplages van de Illustrierten in het Vierde Rijk zullen het goed doen.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander