Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.
ThePostOnline -Jorge Zorreguieta trok een bloedspoor door argentinie
StevenBrownsBlog -President Morales:’Monarchie is belediging voor de mensheid’. Dutch King Willem beledigd.
ThePostOnline -Prinses Margarita: ik heb geen interview aan Prive gegeven
NRC.nl -Getuige: Julio Poch geruild voor Jorge Zorreguieta
ThePostOnline -Aalders: Wat Rutte zegt over Bernhard klopt niet


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Pro Republica genomineerd voor beste politieke weblog 2009
het bestuur

Tja, zo snel kunnen die dingen gaan. Zo ben je nog een actieve Brabantse afdeling van het Nieuw Republikeins Genootschap, en na verzelfstandiging word je enkele maanden later genomineerd om mee te mogen dingen naar de titel voor beste politieke weblog van Nederland. Een klein wendbaar enthousiaste groepje mensen met een idee,- eigenlijk zijn dat alle ingrediënten. Of wij na deze luttele maanden deze eervolle nominatie verdiend hebben weten we niet, maar dat vinden we ook minder relevant. Wél van belang is de vaststelling dat dit eenvoudige idee - onze belachelijke monarchie ter discussie stellen - kennelijk een steeds grotere groep Nederlandse burgers aanspreekt. Inderdaad, burgers, mensen die zich geen onderdaan (wensen te) voelen en weigeren zich als zodanig te gedragen.

De explosieve groei van het aantal leden en steunbetuigingen, de pro-actieve houding van de inmiddels duizenden dagelijkse lezers, het creatief meedenken van bezoekers over hoe de overgeprivilegieerde familie Van Amsberg onophoudelijk op de huid gezeten kan en moet worden, scherpzinnige leden die onvermoeibaar de veelal kruiperige pers aanschrijven inzake misstanden rondom ons koningshuis, vrije geesten die de hypocrisie van menig volksvertegenwoordiger genadeloos aan de kaak stellen en ter verantwoording roepen - het lijkt allemaal zo simpel, en dat is het gelukkig ook. Het geheim is, dat er geen geheim is. Een gekozen staatshoofd is gewoonweg niet teveel gevraagd, en die mening zijn blijkbaar velen met ons toegedaan. Cynici duiden onze activiteiten als intellectueel gekanaliseerde frustratie, anderen vinden in Pro Republica een vertrouwd dorpsplein waar het bij geestverwanten prettig stoom afblazen is. De motieven waarom u ons met uw bezoek vereert zijn persoonlijk, het belangrijkste is dát u er bent om het kooltje gloeiend te houden.

U, de lezer, u bent het die ons stimuleert om door te gaan. U bent het die samen met ons, onafhankelijk, met open vizier, geheel op eigen kracht en met chirurgische precisie de oranje-franje herbenoemt en een nieuwe begrijpelijke duiding geeft. Gezamenlijk werken wij aan de demystificatie en de desacrificatie van een hinderlijk middeleeuws bestuurlijk relict. Maar zelfs met een feilloos gevoel voor recht en onrecht, voor waarheid en boerenbedrog hebben wij - wij allemaal - niettemin nog een zware weg te bewandelen. De familie heeft immers eeuwenlange ervaring met subversie van hun dwingelandijen en weet wel raad met 'ons soort' mensen. Toch zijn wij ervan overtuigd dat uiteindelijk de zachte krachten zullen overwinnen; dat de dag nabij is waarop wij samen met u het glas heffen om Pro Republica op feestelijke wijze te kunnen ontbinden.
Gutta lapidem cavat, non vi sed saepe cadendo: 'De druppel holt de steen uit, niet met geweld, maar door keer op keer te vallen'.

Wij danken u allen zeer.

Namens het bestuur Pro Republica,
Wil Verhoef-Van der Kaap

Pro Republica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot Pro Republica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Lees eerst onze huisregels.
Uw reactie wordt gemodereerd. Om er zeker van te zijn dat u een persoon bent en geen spam-robot,
vragen wij u voor het reageren een eenvoudige rekensom op te lossen.


Reageer op dit artikel
 
naam
e-mail   (wordt niet getoond)
Commentaar
 
  Maak de som af: "vijf plus een is"   
 
 


Op 8-11-2009 9:56:11 schreef Veronica
Als acclamatie op bovenstaand artikel is een een driewerf hoera wel gepast: Hoera! Hoera!! Hoera!!! - En laat ons vooral doorgaan met druppelen (nou, ja!)
 
Op 8-11-2009 10:52:25 schreef Jeroen
"I have a dream"....... Knalhard bijna dagelijks bedienen wij de monarchie met harde kritiek het verhaal is simpel wij willen een democratische republiek. De monarchie duurt al veel te lang, dat schorriemorrie hoort in het gevang. Weg met al die benoemde opportunisten wij willen bestuurlijke realisten.
 
Op 8-11-2009 11:05:31 schreef spuitelf
Nu, dat is niet verkeerd zeg!
Alleen een nominatie is al een dikke felicitatie waard! Het geeft een mens met het hart op de juiste republikeinse plaats, minstens enige moed.
We gaan door!
 
Op 8-11-2009 11:39:33 schreef maartje
Het gaat fantastisch met ProRepublica, binnen korte tijd zijn er al zoveel lezers! Nog veel meer succes toegewenst.
Op deze link staat een stukje website van Edwin de Roy van Zuydewijn. Maar hij is daarna door de fam. van Amsberg 'kallt gestellt' en zijn verdere publicaties zijn van internet verwijderd. http://degezonderoker.punt.nl/index.php?r=1&id=302612&tbl_archief=1
 
Op 8-11-2009 12:13:17 schreef leo
Reageerders en adhesie-betuigers. Word lid van deze club. Ik heb de stap gezet. Door deze site komen de barsten steeds zichtbaarder in beeld, het begint al te brokkelen, het hele bouwwerk van de van Amsbergs stort in. Kwestie van tijd. Steun deze club, met geld, met lidmaatschap enz.
 
Op 8-11-2009 12:28:00 schreef Jeroen
Lieve medelezers en leden van de Prorepublica. U kunt hier uw eigen mening toevoegen in de reactie kolommen. Schroom niet en uit uw mening!!!! Doe mee met het VERZET tegen de oranje dictatuur!!!!!!! weg met die belachelijke monarchie praat mee en laat uw geluid horen!!!!!!
 
Op 8-11-2009 13:03:07 schreef Maria
PR.van harte gefeliciteerd met de nominatie voor beste politieke weblog, alleen dat is al een grote overwinning, het toont aan dat jullie de juiste weg zijn ingeslagen, en we zijn er inmiddels van overtuigd dat jullie die tot aan het einde zullen volbrengen.
Dat het nog een lange weg te gaan is, met nog heel wat obstakels, moge duidelijk zijn, maar al is een weg nog zo lang, en zijn er nog zoveel bochten, het einde ervan komt altijd sneller in zicht dan men verwacht, en is dan de verrassing groot.
En weet dat jullie aan het einde van die weg een warm onthaal staat te wachten.
Dus ook van mij leve de Republiek-leve Prorepublica en een driewerf
HOERA HOERA HOERA.
 
Op 8-11-2009 14:37:39 schreef Jeroen
Een van de mantra´s van de monarchie is dat zij de bindende factor vormen in onze samenleving. Merkwaardig want ik zie niet hoe een monarchie orangisten en republikeinen bind. Dan rest hun dat zij het bindmiddel tussen orangisten zijn. Mooi laat Prorepublica dan het bindmiddel tussen ALLE republikeinen zijn en laten wij in plaats van elkaar de tent uit te vechten over verschil in persoonlijke mening de kracht hebben om juist met al onze verschillende meningen aan ons verlangen om het systeem te veranderen gezamelijk vorm te geven. Eenheid is kracht!!!

Leve de republiek!!!!
 
Op 8-11-2009 16:43:52 schreef karin
Geweldig.
 
Op 8-11-2009 17:27:25 schreef LidProRepublica
Geen spreekwoorden van Donner gebruiken; de infantiele beschermer van niet godslasterenden minderheid.

Misschien is deze beter:
Acta est fabula, plaudite!
Het spel is over, applaus!
 
Op 8-11-2009 17:36:37 schreef Pim Lier
Haa, de bevrijding begint in Brabant, hulde voor jullie werk!!!

Einde aan de horigheid, souverein burgerschap!!
 
Op 9-11-2009 12:01:17 schreef Jeroen
ohja vergeten hm dus ik wil nog even het volgende kwijt.... GEFELICITEERD!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Op 9-11-2009 14:13:30 schreef WIJ.. HET VOLK
WIJ, HET VOLK, EISEN EEN VOLKSVERTEGENWOORDIGING DIE HET VOLK WAARACHTIG VERTEGENWOORDIGD EN DAARAAN VERANTWOORDING AF LEGT!
ERFOPVOLGING C.Q. ORANGE EXIT!!!
 
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander