Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Het Petra-netwerk
Ton Biesemaat

We kennen allemaal Petra van Amsberg. De gelovers in sprookjes kennen haar als Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien, zo wil ze dus ook uitdrukkelijk genoemd worden1. Petra was haar te burgerlijk, net als haar achternaam Brinkhorst. Ze is de dochter van D66-politicus Laurens Jan Brinkhorst2, een studiegenoot van Beatrix gedurende haar Leidense tijd. Laurens Jan klom tot grote hoogte op en vergat maar al te graag waar ooit de overbodige partij D66 voor stond: directe democratie. Petra komt uit een milieu dat naar status snakt. Hun finest hour was de toetreding van Petra tot het prinsessendom. Daarna moet zo'n ambitieuze prinses wat te doen hebben. In de aanbiddende, kritiekloze massamedia kennen we Petra dan ook als 'veurleesmoeke'. Of het merkwaardige Beatrix-accent dat Petra ontwikkeld heeft meehelpt de kindekens en hele en halve analfabeten van de polder aan het lezen te krijgen is vers twee.

 

Maar 'veurleesmoeke' zijn is voor Petra niet genoeg. De prinses snakt naar aandacht en macht. Overigens natuurlijk niet de aandacht van Volkert van der Graaf die Laurens Jan en Petra op zijn hitlist had staan toen Laurens Jan minister van landbouw was onder het zo pimpelpaarse verdoezelkabinet van toekomstig commissariatengrossierder Wim Kok3. Petra is een power lady die - voordat ze burger-prinsesje werd - door de kankerverwekkende tabaksindustrie te Brussel werd ingezet als lobbyïste. Dat zijn dus de wormen en maden van Petra... Petra is in het laatste nummer van de Groene Amsterdammer in opspraak gekomen. Ze schijnt het werk van de European Cultural Foundation (ECF) te traineren. Petra was als prinses daar aangesteld om met haar representatieve functie en voor sommigen dus blijkbaar magische prinsessen-status deuren te openen. Het was niet de bedoeling dat Petra zich met de dagelijkse gang van zaken binnen dit Amsterdamse grachtengordelinstituut zou bezig houden. En dat deed Petra dus wel. Mevrouw Van Amsberg-Brinkhorst bemoeide zich overal mee waardoor het werken velen op dit Europese instituut zwaar begon te vallen en men de kuierlatten nam. Zelfs een voormalig coryfee uit het bedrijfsleven als Morris Tabaksblat werd het teveel. Of ook het vertrek bij de foundation van bankier Kalff en PvdA-professor Paul Scheffer er mee te maken heeft wordt niet duidelijk uit het Groene Amsterdammer-artikel. Dat vertrek vonden we dus wel terug in het jaarverslag van de ECF maar niet in het Groene-artikel.

Al met al reden om ons eens te verdiepen in het Petra-netwerk. Een netwerk dat via haar man ook loopt naar de Rand Corporation en andere machtige Brussels-Europese netwerken4. Maar we beperken ons maar even tot het netwerk rondom de European Cultural Foundation.

De European Cultural Foundation zetelt in Amsterdam vlakbij het hoofdkantoor van het Prins Bernhard Cultuur Fonds. Dat is niets voor niets. Het fonds genoemd naar de crimineel is de grootste geldschieter van het ECF. Het ECF houdt zich bezig met het subsidiëren van artistieke projecten in vooral achtergebleven Europese gebieden zoals in de Balkan en zelfs Noord-Afrika wordt niet vergeten. Maar voordat de PVV te hoop loopt: West-Europa wordt ook niet vergeten om de cultuur van het avondland te redden. Als 'wilde' Geert het vuur aan de schenen van Petra wil leggen dan willen wij overigens best beweren dat het ECF enigszins multikulti overkomt. De zo rond de € 6 miljoen die de ECF jaarlijks van het Prins Bernhard Cultuur Fonds krijgt komt grotendeels van een aantal loterijen5. De belangrijkste geldschieter daarvan is de BankGiroLoterij die per jaar via het Prins Bernhard Cultuur Fonds meer dan € 3 miljoen overmaakt naar het ECF. Dus als u een gokje waagt via zo'n loterij geeft u ook prinses Petra een steuntje in de rug.

 

De wereld van de loterijen zit nog wat gecompliceerder in elkaar dan slechts bovenstaand verhaal. Achter een groot aantal loterijen die goede doelen financieren zit de firma Novamedia die een percentage van de opbrengst krijgt. Achter die firma zitten weer bedenkers en uitbaters van deze loterijen. Zo komen we daar de namen tegen van pater Simon Jelsma6 en Boudewijn Poelmann. Simon Jelsma stond ook aan de wieg van de oprichting van Novib7 waarbij ook Bernhard zur Lippe betrokken was als voorzitter. In zijn Blaricumse villa had Jelsma in 2000 trots een portret van deze bandiet hangen. Boudewijn Poelmann heeft het via zijn loterijen-ondernemingslust geschopt tot de lijst der Quote-rijken. Hij kocht in 2003 de BankGiroLoterij. Net als Jelsma heeft hij een progressief verleden, zo stond hij met zijn maatje Derk Sauer aan de wieg van de Vereniging voor Dienstplichtige Militairen. Begin jaren negentig investeerde hij in het Russische mediabedrijf van Derk Sauer. Nu zitten beiden bijvoorbeeld in de uitgeverij Nieuw Amsterdam. Daarnaast heeft Poelmann als Jelsma een zur Lippe-connectie. Hij zet zich in voor grensoverschrijdende Afrikaanse wildparken. Dat idee was al veel eerder bedacht door onze (inter)nationale boef zur Lippe8 die daarin samenwerkte met zijn van de rands bulkende Zuidafrikaanse tabaksvriend Anton Rupert. De Peace Parks Foundation werd aldus in 1997 gesticht door Nelson Mandela9, Bernhard zur Lippe Biesterfeld en Anton Rupert.

De ECF had heel lang - van 1955 tot en met 1977 - een voor ons bekende als koninklijk president. Dat was niemand meer of minder dan Bernhard zur Lippe! Omdat dit ook de hoogtijdagen waren van Bernhard als Bilderberg-voorzitter kunnen we de vraag stellen of toen het ECF net als Bilderberg gebruikt werd om Europa samen te smeden als bastion tegen de vermaledijde communisten. Was en is het ECF ook een politiek instrument? Na zur Lippe10 zou zijn dochter Margriet nog het ECF-stokje overnemen. En nu zwaait Petra er de koninklijke Europese scepter. Aan het ECF zijn nog personen en instellingen verbonden die we u niet willen onthouden. De auteur van dit artikel wordt veelal bestempeld als complotdenker, zelf zie ik mij echter als een netwerkdenker. Daar gaan we dan, verbonden met het ECF zijn o.a.:

  • Andrée van Es, voormalig PSP-politica en weduwe van IRT-bestrijder Maarten van Traa. Andrée maakte zich verdienstelijk door Máxima wegwijs te maken in het onderdanige doolhof der Nederlandse samenleving.

  • Gijs de Vries, onvermoeibaar VVD-onderzoeker naar de bouwfraude, staatssecretaris in het paarse regentenkabinet, medewerker Clingendael en last but not least ooit niet door kennis gehinderd EU-coördinator terrorismebestrijding.

  • En warempel ook het Open Society Institute van George Soros heeft verbindingen met het ECF! Sorry mensen: George Soros en Mabel schieten mij te binnen, ik kan er ook niets aan doen...

'Culturele samenwerking en uitwisseling blijven essentieel voor samenlevingen waarin openheid en betrokkenheid van alle burgers centraal staan.' Petra heeft het echt gezegd. Dacht ze er niet bij na dat openheid en betrokkenheid op gespannen voet staat met het prinsesjessysteem?

(Voordat u nu op uw gemak commentaar gaat toevoegen. Ik vond het allemaal boeiende zaken die ik voor u mocht uitzoeken. Maar waarvoor doe ik het? Want u was eergisteren niet van achter uw computer weg te branden. Ik moest met collega Elbracht een hele dag besteden om naar en van Den Bosch te reizen om een praatje te houden. Helaas moet ik constateren dat u niet veel beter bent dan de rest van onverschillig Nederland.)

 

 


1 Edwin de Roy van Zuydewijn wist smakelijk te vertellen hoe de Brinkhorstjes hun stamboom opleukten met een niet aan hen gerelateerde Brinkhorst uit het verre verleden die nog wel enig patriciërsbloed in de aderen vloeide. Als prinsesje mocht Petra een eigen vlaggetje voeren op bijvoorbeeld heur hofautomobiel, heraldisch klopte er niets op dat door de Brinkhorstjes verzonnen vaandeltje. Bron: gesprekken Biesemaat-De Roy van Zuydewijn.

2 'Hebben we het al over Laurens Jan Brinkhorst gehad? Beter bekend op het Binnenhof als 'Puntje', een bijnaam waarvan de diepere betekenis verscholen schijnt te liggen in de warme schoot van Hare Majesteit." Bron: website Stan de Jong. Zie ook: 'Am 9. November letzten Jahres trat auch Laurens Jan Brinkhorst auf einmal zurück, der fixe Fraktionschef der linksliberale 'Democraten'66'-Partei. Er wurde EWG-Vertreter in Japan. Brinkhorst war Intimus am Hofe, ein persönlicher Freund. Er introduzierte verschiedens Amerikanische Diplomaten auf Schloss Drakesteyn und fungierte als Verbindungsmann für die Köningliche Familie zu Fernsehteams aus Ostblockstaaten, zum Beispiel bei den Krönungsfeierlichkeiten.' > link.

3 Volkert van der Graaf zou door de BVD zijn afgeluisterd vanwege zijn uitgelekte plannen om minister Brinkhorst of zijn dochter Laurentien dood te schieten tijdens haar huwelijk met Constantijn van Amsberg. Dit werd naar buiten gebracht door Evert Santegoeds, die dit naar zijn zeggen uit hofkringen vernomen had. Laurens Jan Brinkhorst was tijdens de MKZ-crisis verantwoordelijk voor het o.a. ruimen van de veestapel op de Veluwe waar Volkert van der Graaf zo actief was.

4 Uit de De Roy van Zuydewijn-tapes, door de Amsterdamse recherche in beslag genomen: 'Het was ook op die avond dat Constantijn en Petra daar. En Constantijn pakt Margarita bij haar neus, zo... Waarop ik zijn hand pak en zo doe, doe eens even normaal, er staan hier 2500 man, dit is niet een of ander meisje van 12. Dit is mijn verloofde. Van 29 jaar, hou eens op. Nou dat vond Margarita ook niet zo prettig en kreeg ik wel de look en zo. Omdat ik daar dan bij sta krijg ik echt de schuld. Want ik kijk hem echt zo aan van doe toch eens gewoon joh. Zal ik het eens bij Petra doen? Ohhh, Petra, ja slaat toch nergens op. Hemeltergend arrogant. Maar niet wetende hoe het wel moet, begrijp je? Zo onbeschoft, het is zo boers.'

5 BankGiroLoterij, Lotto en Nationale Instant Loterij.

6 Later in zijn leven uit de kerk getreden.

7 Bij de oprichting van Novib was ook betrokken de vader van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot, wiens broer onderdirecteur van de AIVD was. Pater Bot was in die oprichtingsjaren de biechtvader van Armgard, de moeder van zur Lippe Biesterfeld. De Novib houdt zich nu bezig met microfinanciering, waar Máxima zich zo voor inzet.

8 Voor de criminele praktijken van zur Lippe via zijn Wereldnatuurfonds zie Operation Lock.

9 Zie voor hoe het heilige boegbeeld Mandela misbruikt wordt ook de rol van Mabel Wisse Smit bij 'The Elders'.

10 Zur Lippe trad opmerkelijk genoeg af bij de ECF een jaar na de Lockheed-affaire, toen hij ook zijn uniformen en Bilderberg-voorzitterschap moest opgeven.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander