Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Pathos
Miranda Ungula

NOS op 3

Onze mening kent u zo onderhand wel. De gehele kwestie is gierend uit de hand gelopen, en deze categorische oorlogsverklaring aan de totale media zal het Wassenaarse Kleptocratische Collectief vroeg of laat in het eigen gezicht ontploffen - zoveel is duidelijk. De kern is immers dat wie zichzelf uitdrukkelijk in de openbare schijnwerpers plaatst, geen recht van klagen heeft als hij in de schijnwerpers komt te staan. Wie zó pervers uit de publieke ruif eet, zonder hoegenaamd ook, rekening te houden met de onderliggende sentimenten van diegenen die dat alles financieren - zeg maar: gedogen, ontneemt zichzelf ieder moreel recht tot welk beklag dan ook.

Daarom beperken wij ons, althans tot de voorzieningenrechter vonnis heeft gewezen, tot een observatie van de wijze waarop zich een en ander voltrokken heeft. Wij herinneren ons de overtuigende huilbui van Gaius Marius (157-86 v. Chr.) bij het proces van een van zijn vrienden dat zelfs de juryleden en de presiderende magistraat spontaan mee begonnen te janken, hetgeen prompt tot vrijspraak van de beklaagde leidde. Minus ethos, plus pathos - dat was de strategie vandaag. Desnoods worden de kinderen voor dat doel ingezet bij wijze van pathetic human shield. Werkelijk niets is deze lieden te dol.

Voor wie het verdragen kan, de televisieuitzending waarbij journalist in hart en nieren Clary Polak in gesprek ging met Volkskrant-hoernalist Jan Hoedeman, u weet wel, de oprichter van de Vereniging Verslaggevers Koninklijk Huis (VVKH) annex Royalty-verslaggever voor De Volkskrant,- liet niets aan de verbeelding over. Laatstgenoemde verdedigde instrumenteel-mechanisch de mediacode: er kwamen waarachtig alleen maar bouten en moeren uit Hoedemans hoofd. Zelfs deinsde hij er niet voor terug vrijwillig zijn beide journalistieke benen te amputeren en te vervangen voor de censuurprothese van het RVD-dictaat: rollatorjournalistiek achter een voortstrompelende monarchie terwijl Balkenende, onze nationale Hopman, er als een halve idioot bij staat te lachen.

NOVA 14 augustus 2009

Gedenken wij de legendarische woorden van Pieter Broertjes, hoofdredacteur van de Volkskrant, ooit gericht aan Beatrix: "De pers er niet is om de monarchie in stand te houden, maar om erover te berichten. Verlies aan geloofwaardigheid is het grootste gevaar dat de media bedreigt."

Stellen wij ons thans nog voor dat er over twee weken een deurwaarder aanbelt bij De Eikenhorst om een vonnis 'In Naam der Koningin' te betekenen.

En de maan is van kaas.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander