Pro Republica republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Pandora
Miranda Ungula

Oké, alles is nu duidelijk. Het vlaggenschip dat kennelijk tegen elke prijs overeind gehouden moet worden heet 'Machangulo'. Eigenlijk komt de kwestie ons na ruim anderhalf jaar zo onderhand de neus uit, maar het is helaas niet anders. Vermoeidheid en desinteresse bij de opponent kweken behoort evenzeer tot de beproefde strategieën van de Amsbergers als het opvijzelen van hun imago. Aan ons, dat wil zeggen wij allemaal, de taak er alles aan te doen dat stinkende vlaggenschip omver te trekken. Slijp de punten van uw schrijfgerei en richt de pijlen op op dit bastion. Dit zullen wij niet zomaar laten gebeuren, deze smerige doofpot, deze beerput zullen wij open houden tot de onderste steen boven is.

Doos van PandoraNadat de Mozambikaanse grond te heet onder hun voeten werd, plaatsten de premier en de kroonprins in juli een stichting tussen de RVD en het publiek. Toen dat onvoldoende bleek te functioneren zetten ze er vandaag nog eens drie communicatieadviseurs tussen, te begrijpen als een eufemisme voor drie professionele leugenaars. Nu zijn wij aan zet, wij zullen met een waarheidstegenoffensief moeten komen. Dat bootje móet om. Even recapituleren:

 1. Vooralsnog gaat het allemaal om het verdwenen kritisch rapport 'Preliminary assessment of the Machangulo local community', dat Willem-Alexander achter had gehouden voor zijn stichting.

 2. Enkele dagen later haastte Balkenende te verklaren dat de stichting wél over het rapport beschikte.

 3. Kamervragen [*]. Lees ze goed door, en met name het antwoord op het verzoek om het rapport. Merk op dat het rapport niet aan de kamer wordt gegeven omdat 'er geen sprake is van een door de stichting opgesteld rapport'. Dat staat helemaal nergens en wordt evenmin waar dan ook in de vragen gesuggereerd. Maar nog steeds: geen rapport.

 4. Pro Republica heeft inmiddels met de maakster van het rapport Alessandra Soresina gecorrespondeerd, maar zij kan, wil of mag het niet geven. Wij geloven zo onderhand het laatste. Lees dat artikel nog even door, en stel vast dat het rapport enkele dagen voor het oprichten van de stichting van haar website is verdwenen.

Zoek het internet af en klim in de pen en/of de telefoon.

 • De naam van het rapport luidt 'Preliminary assessment of the Machangulo local community', en de oorspronkelijke bestandsnaam was 'machangulo_local_community_project.pdf'.

  Schrijf de stichting en vraag om het rapport.
  Stichting Administratiekantoor Machangulo.
  Paleis Noordeinde
  Noordeinde 68
  2514 GL 's-Gravenhage

 • Schrijf of bel met vragensteller Groen Links - ook als u niets met deze partij hebt - en vraag naar Peter van Dijk, telefoon: (070) 318.30.30 of maak gebruik van dit formulier. Vanaf aanstaande maandag 10.00 uur is hij (pas) weer bereikbaar. Eis dat zij geen genoegen nemen met de opzettelijk verkeerd begrepen kamervragen en vraag om het rapport.

Op onze site leest u geregeld over vele onfrisse kwesties rond de Amsbergers die in een of andere doofpot zijn verdwenen. Welnu, dit is weer zo'n doofpot. En wel een hele nieuwe in de maak, en het gebeurt nota bene vlak voor onze neus. Mijn oproep luidt dus: dit kúnnen en mógen we niet laten gebeuren. Hebben we dat rapport eenmaal in handen, dan zullen wij het onmiddellijk integraal op deze website plaatsen en het onder aandacht van het voltallige parlement brengen. Op dit moment zijn er geen kamervragen mogelijk, simpelweg omdat Balkenende het rapport halstarrig onder de hoed houdt.

Dus stuur ons uw resultaten, ook alle draaikonterige weigeringen, en wij zullen het hier allemaal publiceren.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander