Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Oranje-appel valt niet ver van de boom
door Ton Biesemaat

ConstantijnVolgens de website DeepJournal was Prins Constantijn aanwezig op het jaarlijkse Bilderberg-feestje voor de globale elite. Zijn moeder, ons aller Beatrix, is een trouwe gast op dit theekransje der happy few. Een geheimzinnig evenement dat opgestart werd in de jaren vijftig van de vorige eeuw door pappie, u weet wel die voormalige SS'er en NSDAP-lid. Gezien het ondemocratische karakter van de Bilderberg-bijeenkomsten is het geen wonder dat de Oranjes met hun bekende minachting voor directe democratie immer van de partij zijn.


Prins Constantijns rol bij deze globale netwerken blijft immer buiten de radar van de mainstream media. Zelfs websites op internet missen de importantie van deze backup-prins.


Constantijn onttrekt zich aan democratische controle met zijn werkzaamheden als programme associate van de Bilderbergers en als werknemer binnen de Rand Corporation. De Rand Corporation waar Prins Constantijn vier dagen per week werkt is de grote onbekende. Net als de Bilderberg-groep blijkt de Rand Corporation een schimmige wereld te zijn. Zelfs nog sterker dan bij de Bilderbergers lijkt er bij de Rand Corp sprake te zijn van krachtige ondersteuning en financiering door de CIA en het zo belangrijke militair-industriële complex. Daarmee lijkt de qua uiterlijk toch al zo op de zur Lippe Biesterfeld broers Bernhard en Aschwin lijkende Prins Constantijn ook in de geheime dienst-voetsporen te zijn getreden van zijn illustere voorvaderen.


Bilderbergpaper


De Rand Corp werd onmiddellijk na de Tweede Wereldoorlog opgericht door de CIA en de Douglas vliegtuigfabrieken. Voorts werd deze 'thinktank' die zich grotendeels bezighoudt met militair-industriële ontwikkelingen gefinancierd door bijv. de Ford Foundation. Ook al weer een organisatie niet vrij van CIA-smetten. Dat de CIA invloed binnen de Rand Corp niet is afgenomen bewijst bijvoorbeeld een artikel in de Washington Post:

  • $200,000 for a conference paper produced by Steven Simon, a former Clinton administration National Security Council staff member, now with the RAND Corp. Mr. Simon's paper was about how to restructure the U.S. government for the war on terrorism and was to be included as a chapter of a book. Mr. Simon was a deputy to Mr. Clarke.

  • A grant of $100,000 for Bruce Hoffman, vice president for external affairs and public spokesman for RAND and a frequent columnist and guest on National Public Radio commenting on terrorism issues. Mr. Hoffman was granted high-level security clearances at the CIA as part of his consultancy. Warren Robak, deputy director of RAND's Office of External Communications, said, "Although RAND has done research for the U.S. intelligence community for many years, we do not discuss details or confirm the existence of any individual contract.

Maar ook de Brusselse afdeling van de Rand Corp houdt zich met 'intelligence-vraagstukken' bezig. Volgens een Telegraaf-interview met Prins Constantijn houdt hij zich bezig met een rapport over de impact van ICT op de Duitse samenleving in 2015. Klinkt vrij onschuldig, hoewel we niet weten wat nu zijn eigenlijke werk is bij de Rand Corp. Het Koninklijk Huis houdt het op beleidsonderzoeker informatietechnologie en transport.


De vraag is of het staatsrechterlijk gewenst is dat Prins Constantijn werkt bij een organisatie die zo duidelijk gelieerd is aan inlichtingendiensten en het militair-industriële complex. Die combinatie was er de oorzaak van dat zijn grootvader Prins Bernhard enorme reputatieschade opliep en daarmee de monarchie in gevaar bracht. De geschiedenis lijkt zich dus te herhalen. De tweede zoon van koningin Beatrix maakt - ook al zou zijn baan bij de Rand Corp slechts civiel zijn - ongewild vuile handen doordat de Rand Corp financiële ondersteuning krijgt van de CIA. Dat deze situatie is ontstaan toont aan dat de Oranjes zich weinig gelegen laten liggen aan de democratische controle van de Tweede Kamer en de regering. Van een premier als Balkenende onder wiens regeringsverantwoordelijkheid Prins Constantijn in 2004 aan zijn werk begon bij de Rand Corp valt ook weinig weerwerk tegen de nukken en grillen van de Oranjes te verwachten. Balkenende afficheert zich openlijk als een monarchist. Maar dan wel een van de simpele gereformeerde soort. Een bijna uitgestorven soort dat nog stiekem denkt dat het Oranje-huis ons door God geschonken is. Dat het Oranje-huis er een welbewuste politieke agenda op nahoudt om de touwtjes der macht in handen te houden zal nimmer bij Balkenende of om het even welke bekende politicus opkomen. Of beter gezegd: zelfs de SP'er Jan Marijnissen vindt het Oranje-gevoel tegenwoordig fantastisch. Met die falende democratische controle is het nu mogelijk dat een Oranje-prins werkt in een deels door de CIA gefinancierde organisatie.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander