Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Om erger te voorkomen
Ton Biesemaat

Aan de redactie van Aarhus Stiftstidende – Denemarken

Den Haag, 9 november 2009

Geachte redactie,

Met veel interesse heb ik het artikel gelezen in uw krant Aarhus Stiftstidende over de heer Daniel Carlsen. U onthult dat deze Deense neonazi is toegetreden tot de 'Kongelige Livgarde', de lijfwacht van uw koningin. Ik begrijp dat u daar zeer verontwaardigd over bent. Het bericht haalde zelfs Neerlands grootste krant De Telegraaf.

Tot troost kan ik u melden dat het altijd erger kan. Zo heeft het Deense koningshuis een prima staat van dienst als het gaat om de Tweede Wereldoorlog. De houding van uw koning die zich solidair toonde met de Deense Joden staat in schril contrast met ons koninghuis dat voordat de capitulatie daar was al naar Engeland was vertrokken. En zich weinig gelegen liet liggen aan het lot van haar Joodse burgers. Mede daardoor kwamen er in Denemarken weinig Joden om het leven en in Nederland de meeste Joden van West-Europa. De Nederlandse historica Nanda van der Zee heeft daar een onthullend boek over geschreven.

In die Tweede Wereldoorlog moesten de Nederlanders het doen met een voormalige SS'er en NSDAP'er die vanuit Londen ons een hart onder de riem stak. Een weinig heldhaftige figuur. Heel wat anders dan uw koning Christiaan X die dagelijks met zijn paard door Kopenhagen reed en weigerde de Duitse soldaten te groeten. Ook vertelde hij aan een minister dat als de Duitsers voor de Deense Joden de ster op hun kleding zouden invoeren alle Denen die ster moesten dragen. Kijk dat is andere koek dan ons Nederlandse koningshuis dat in Engeland haar financiële belangen veilig stelde, maar weinig oog had voor haar vervolgde Joodse burgers.

Zou u het geloven als in het Deense koningshuis een mevrouw introuwt die blijkbaar met de zware crimineel Klaas Bruinsma - een Amsterdamse gangster - intiem was omgegaan? Toch is dat hier gebeurd.

Ik neem ook niet aan dat de Australische juffrouw die met uw kroonprins Frederik is getrouwd een vader heeft die bloed aan zijn handen heeft? Bij ons is dat wel zo. Onze kroonprins heeft als schoonvader een persoon die een belangrijke positie bekleedde binnen de Argentijnse moordenaarsbende van generaal Videla.

Trek u dus niet al te veel aan van het gedoe over die knettergekke neonazi in de lijfwacht van uw koningshuis. Het kan altijd erger.

Hoogachtend,

Ton Biesemaat
Den Haag – Nederland

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander