Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
NOS = propaganda= oranje
Ton Biesemaat

Pro Republica is niet bepaald objectief te noemen ten opzichte van het instituut koningshuis. De gestuurde massamens weet Pro Republica niet te vinden. Een onverschillige en/of onwetende lid burger stemt af op de staatstelevisie van de NOS, want daar wordt - zo denkt hij of zij - de waarheid verkondigd. De eminente televisiejournalist Albert Verlinde van de commerciële RTL formuleerde het onlangs nog treffend. Hij beschreef de persconferentie van Edwin de Roy van Zuydewijn als een gelegenheid waar rare media aanwezig zouden zijn geweest. Wij dus, bijvoorbeeld. Want uiteraard schrijft Pro Republica maar wat op en doen we hier niet aan onderzoek. Gelukkig is er voor de objectieve, slaafse en willige belastingbetaler nog de NOS, om neutrale informatie tot zich te nemen over het zo geliefde vorstenhuis. Onderstaand weer wat actuele en historische voorbeelden door de rebelse schenenschoppers van Pro Republica.


Parlementair journaliste van de NOS trouwt met Prins Carlos
Hoera! Feest in blauw-bloed-land. Prins Carlos, zoon van bomenfluisteraar Irene, gaat in augustus in Brussel trouwen met Annemarie Gualthérie van Weezel. Zij is de dochter van CDA-politicus en diplomaat Hans Gualthérie van Weezel1. Carlos bezwangerde in de beste semi-koninklijke tradities al eerder de vrouw van een vriend. Zijn aanstaande bruid werkt op de parlementaire redactie van de NOS en zal dat blijven doen. Dus de journalistieke onafhankelijkheid van de kwaliteitsredactie van de NOS staat boven elke verdenking verheven. Maar niet heus. Dat Pro Republica onmiddellijk moet denken aan voormalig NOS-coryfee Maartje van Weegen die het zusje van Carlos, getrouwd met ene Edwin, publiekelijk zwart maakte tijdens het sprookjeshuwelijk van de garnaal met de dochter van een notoire fascist, zegt reeds alles over het subjectieve en onbetrouwbare karakter van die website.


Eindredacteur NOS Koningshuis verklaart landverrader heilig
Piet van Asseldonk is eindredacteur Koningshuis van de NOS. Naar aanleiding van de succesvolle serie 'Schavuit van Oranje' schrijft deze Bernhard-kenner een stukje op de NOS-website. We kunnen slechts citeren bij deze - in de beste traditie gefasseurde - verkoop van zoveel onzin.

'Prins Bernhard is een cultfiguur geworden en dat geeft hem een zekere onaantastbaarheid en populariteit. De misstappen die hij beging kunnen de huidige koninklijke familie niet echt meer in verlegenheid brengen. Ze zijn verjaard.'

en:

'Wat rest is een charmante prins die een avontuurlijk leven leidde als lid van het Nederlandse koninklijk huis. De bijna vertederende aanduidingen als 'charmante boef', 'schavuit van Oranje' en 'deugniet' zijn hoogstens nog in begrip en vergeving verpakte beschuldigingen. Prins Bernhard is onaantastbaar geworden, maar ook onschadelijk en ongevaarlijk.'

Deze zichzelf journalist noemende Van Asseldonk moet toch wel af en toe tot bezinning komen, zodat hij zo stil mogelijk op een Mediapark-toilet van schaamte zit te grienen? Voor zijn maandelijkse loonstrookje en pensioen leugens over een crimineel en landverrader de wereld inslingeren moet niet meevallen. Jammer dat het onverschillige en door Van Asseldonk gemanipuleerde volk deze propaganda voor zoete koek slikt. We kunnen het daarom niet genoeg herhalen: wat weet dat deert. Breng de oranjepropaganda een nederlaag toe en word lid van Pro Republica.

Voor meer (on)smakelijks over de NOS en oranje stel ik een drietal pagina's uit mijn boek 'Bernhardgate' beschikbaar: over hoe een RVD-directeur eerst hoofdredacteur van het NOS Journaal was, zijn zoon op de NOS-redactie zit en meer glorieuze hoogtepunten van 's lands staatspropaganda. U kunt de pdf-pagina's hier gratis downloaden. In ruil daarvoor verwacht ik een golf van nieuwe leden voor Pro Republica. Stel ons in de gelegenheid de almachtige, arrogante orangistische propagandagolf te kenteren. Kom in actie!


1 zie ook ons artikel 'Voorbij Privé' voor smakelijke achtergronden over de familie Gualthérie van Weezel en haar koninklijke connecties.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander