Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Neelie en de familie
Ton Biesemaat

'Kroes zelf zei deze week in een gesprek met Nederlandse journalisten het premierschap niet uit te sluiten.'
Website NOS

 

Neelie Kroes is niet beschikbaar voor het premierschap. Ze heeft het te druk als Eurocommissaris te Brussel. Bewijzen kan ik het niet, maar ik wil het graag suggereren. Neelie kan wel eens stilletjes gewaarschuwd zijn dat heur niet zo frisse verleden - dat teveel op straat ligt - een premierschap in de weg staat. Kijk, zolang je duistere verleden maar niet openbaar is kun je gerust tot in de hoogste regionen stijgen. 'Zet de meest chantabele mensen op de hoogste posities', luidt de wet van de overleden journalist Wim Klinkenberg. Dus corruptie, vreemdgaan, scheve schaats rijden hoeft in het geheel geen beletsel te zijn voor de betere loopbaan. Maar als een prominent zijn of haar stinkende zaakjes niet kan verbergen, is er voor poppenspelers als inlichtingendiensten, georganiseerde misdaad en buitenlandse mogendheden geen lol meer aan.
Op 8 juni doet de rechtbank te Haarlem uitspraak in de zaak tegen Neelie's voormalige vriendje Jan-Dirk Paarlberg. De onbetekenende polderverkiezingen, waar we geen staatshoofd of premier mogen kiezen, zijn op 9 juni. Trek uw eigen conclusie, maar dit is de mijne.

Totdat Paarlberg in 2004 van zijn bed werd gelicht wegens zijn vermeende betrokkenheid bij het afpersen van onderwereldbankier Willem Endstra was Neelie de allerbeste maatjes met hem. Ze hield kantoor in Paarlbergs kasteeltje Bolenstein te Maarssen. Jarenlang waren Neelie en Jan-Dirk op stap: vakanties, modeshows, Nyenrode-borrels1, ze belden elkaar wel vijf keer per dag. Neelie en Jan-Dirk consulteerden dezelfde astroloog2 die ook door Nina Brink en Ruud Gullit werden bezocht. Neelie opende voor Paarlberg de deuren naar de machtigsten van Nederland. Paarlberg werd door Neelie gesanctioneerd dat hij erbij hoorde. Tot 2004 dan, want toen kwam er door nijvere politiespeurders teveel naar buiten over de schimmige betrekkingen tussen Willem Endstra, Willem Holleeder en Jan-Dirk Paarlberg. Vreemdgenoeg stond Paarlberg nog in april 2006 garant voor de luxe Wassenaarse villa van Neelie3, dus nog ruim nádat hij in 2004 werd opgepakt.

 

Neelie en Dirk-Jan in betere tijden

Neelie en Dirk-Jan in betere tijden

Neelie heeft uitstekende banden met onze favoriete onderzoeksobject: de extended family van Amsberg. Toen Neelie nog op Paarlbergs kasteeltje kantoor hield, hing ons aller kroonprins en schlemielige Machangulo vastgoedontwikkelaar Willem-Alexander geregeld aan de telefoon. Paarlberg werd dankzij Neelie ook de informele zakelijk adviseur van prinsje Bernhard junior. Zo'n van Vollenhoven-prins die zwaar gebukt gaat onder zijn voornaam kun je eigenlijk niets kwalijk nemen. Toen Neelie haar luxe-asiel te Brussel had gevonden lieerde ze zich weer aan de familie. Jaime de Bourbon de Parme, het broertje van Margarita de Roy van Zuydewijn - oeps! ten Cate - was persoonlijk assistent van de Eurocommissaris van mededinging. Op die manier ben je uiteraard zelf ook tamelijk onschendbaar. Wellicht is dat de reden waarom de politie nimmer mevrouw Kroes heeft gehoord over haar relatievormen met Jan-Dirk Paarlberg?

Er is nog een denkbare link tussen het Paarlberg-Kroes milieu en het blauwe bonen minnende Amsterdam-Zuid waar de boven- en onderwereld naadloos in elkaar overgaan. Dat is de inmiddels ook alweer enige tijd door blauwe bonen om het leven gekomen advocaat Evert Hingst. Paarlberg kende deze Hingst4. Hier en daar wordt zelfs gesuggereerd dat Hingst een informant voor de AIVD was die opereerde onder de codenaam Sentaro5. Hingst was een leeftijdgenoot van het gangsterprinsesje Mabel op het Hilversumse gymnasium, en ze kenden elkaar goed. Zo zouden de twee elkaar bovendien ook gekend hebben via een vriendenclub op de Gooise Hockeyclub. De betrekkingen die deze prinses later onderhield met de Amsterdamse mix van onder- en bovenwereld behoeven geen nadere toelichting.

Misschien kan Neelie geen premier worden vanwege haar Paarlberg-connectie, maar toch heeft zij weinig te vrezen - wellicht vanwege haar vriendschap met De Familie? En Nederlanders zijn kennelijk zo dom dat ze het al helemaal zagen zitten met Neelie Kroes als stadhouder annex premier voor de familie Van Amsberg. Er is nog een hoop te doen voor Pro Republica.

 

 

1
Een knooppunt van duistere belangen – door Merijn Rengers en John Schoorl, De Volkskrant 11 juli 2009. Dit artikel van de onvermoeibare speurders Rengers en Schoorl geeft een prachtig inkijkje in het idiote universum van Paarlberg, Kroes en de koninklijke blauwbloedigen.
2
Simon Suiker, die in 2007 aan Aids overleed en een drugsverslaafde was. Zie verder het Volkskrant-artikel van 11 juli 2009.
3
Band Kroes en Paarlberg deels intact – door Merijn Rengers en John Schoorl, De Volkskkrant 10 mei 2006
4
Waarom doet u zaken met criminelen? – door Marian Husken en Harry Lensink, Vrij Nederland 6 mei 2006.
5
De oorlog in de Amsterdamse onderwereld – door Bart Middelburg en Paul Vugts, uitgeverij Nieuw Amsterdam.
ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander