Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
De ProRepublica muntstickers kunnen weer besteld worden!
Webredactie - 20 maart 2014

iets


Het heeft even geduurd maar vanaf vandaag kunnen wij met zijn allen weer de oranjepropaganda tegenwicht bieden. De muntstickers zijn weer verkrijgbaar. Voor slechts 5,- euro (incl. verzendkosten) krijgt u er 88 in bezit. Wilt u meer stickers in 1 keer bestellen dan kan dat natuurlijk ook door een veelvoud van 5 euro over te maken.

De bestelprocedure is iets gewijzigd.
De muntstickers kunt u in bezit krijgen door 5,- euro (of een veelvoud daarvan) over te maken op banknr. 7663800 t.n.v. Stg Website Pro Republica met vermelding van uw naam en adres.

Het is natuurlijk mogelijk dat u voor de muntstickers vijf euro (of een veelvoud daarvan) op onze rekening heeft gestort, en u bent vergeten uw naam en adres hierbij te noteren. Mailt u ons dan alsnog uw gegevens (naam, adres, woonplaats, en daarbij het nummer van de bankrekening van waar u de storting heeft gedaan) en het komt in orde. ProRepublica gaat discreet om met uw gegevens en zal deze na gebruik vernietigen. Ontvangen stortingen waarbij geen adresgegevens zijn vermeld, en die ook niet worden gevolgd door een email met adresgegevens, beschouwen wij als een donatie, waarvoor dan onze hartelijke dank.

De oranjepropaganda wordt niet alleen door de NOS uitgevoerd, maar vindt ook zijn weerslag in afbeeldingen van mevrouw Van Amsberg en nu Willem Alexander in openbare gelegenheden, zoals gemeentehuizen, postkantoren en gerechtsgebouwen. Maar natuurlijk ook op postzegels en munten. Ofschoon de euromunt vrijelijk door verschillende Europese landen reist, blijven de munten gemiddeld zeven maanden op Nederlands grondgebied en heeft bijna één derde van de in Nederland aanwezige munten de afbeelding van mevrouw Van Amsberg erop. Het aantal munten met de afbeelding van Willem Alexander is groeiende.

Kortom, alle reden om over die afbeelding een stickertje te plakken met de tekst 'HIER MOET EEN PRESIDENT KOMEN', plus uiteraard het adres van onze website en onze slagzin 'wat weet, dat deert'. Het is weliswaar een klein gebaar, maar het helpt in elk geval wat Van Amsberg uit het straat- en muntbeeld te laten verdwijnen. In feite maakt het natuurlijk niet uit op welke kop u de sticker plakt; eenmaal geplakt is toch niet meer te zien wiens kop er onder zit ...

Van een aantal mensen kregen wij de tip dat de muntsticker ook onder of naast een postzegel geplakt kan worden, om duidelijk te maken hoe u erover denkt. En ook als sluitzegel doen ze goed dienst.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander