Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

Cees Lafeber
Nu half Nederland op vakantie is of gaat, wordt de andere helft opgeschrikt door iets wat op een overval door de heer en mevrouw W.A. en M. Amsberg-Zorreguieta lijkt. Op een fotosessie maken zij, omringd door hun ontroerende kindjes - om wier belang het natuurlijk allemaal gaat - , bekend dat zij een vakantiehuis in Mozambique aan het bouwen zijn. Volgens de Wassenaarse normen gaat het het volk officieel geen snars aan wat de 'hoogheden' privé doen - zo ver is dat begrip inmiddels opgerekt - , maar omdat de familie kennelijk ditmaal meer dan anders narigheid verwacht, neemt zij de vlucht naar voren.

De zaak is overigens al bijna in kannen en kruiken. De president van het land heeft met de jongelui op paleis Noordeinde reeds een vorkje geprikt. Er is een consortium van grondmagnaten en vriendjes van de hofkliek opgericht, de Nederlandse regering is 'ingelicht', de uitverkoren plek is uitvoerig bezichtigd. De 'privacy' heet er optimaal, de vakantievierende Zorreguieta's - met het regeringsvliegtuig gratis aangevlogen - behoeven geen ontmaskering door de pers te vrezen en voor last van het gewone volk behoeven ze al helemaal niet te vrezen omdat de straatarme streekbevolking de voeten der weldoeners heet te kussen.

Regeringsbakfiets

Het enige probleem lijkt nog het Nederlandse parlement en het Nederlandse volk. Daarom noemen de bedriegers hun puur-kapitalistisch initiatief - waar de Nederlandse ontwikkelingshulp deels goed voor is - een 'eco-project' dat vooral ingegeven is door verbondenheid met het doodarme Afrika. Het weldadig ontwikkelingsaspect - à la het kleine krediet - kan dan ook niet genoeg worden aangeprezen. Dat haalt je de koekoek. Het is pure zand-in-de-ogen-strooierij of liever in gewone mensentaal: bedrog... 

Pro Republica roept het volk van Nederland op om uit protest tegen deze nieuwe volksmisleiding zich massaal bij ons protest aan te sluiten.

Alleen zó kan voorkomen worden dat de volksvertegenwoordiging zich opnieuw laat ringeloren door een incompetente regering die de monarchie - het laatste anti-demokratische restant van vóór 1848 - in Nederland in feite de dienst laat uitmaken.

Roept om een nieuwe Thorbecke en meld u allen aan bij info@prorepublica.org

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander