Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Máxima en de Gelijke Behandeling
Miranda Ungula

Soms lijkt het wel alsof ze het erom doen. Alsof ze met opzet een bananenschil voor zich uitwerpen en dan aan ons vragen wat ze verder moeten doen om te kunnen uitglijden. Een fraai voorbeeld van zo’n bananenschil was de fameuze uitspraak van Willem-Alexander die in 2007 een ‘te luxe levensstijl’ hekelde. Jawel, u leest het goed: Zijne Koninklijke Vettigheid, een beroepsvakantieganger met het IQ van een fruitvliegje bekritiseert in Dagblad Trouw (‘misschien wel beste krant’ - hmm...) mensen die er een te luxe levensstijl op na houden. U begrijpt: een republikeins inkoppertje dat geen enkele nadere toelichting behoeft.

H.K.H. Prinses Máxima

H.K.H. Prinses Máxima

En nu bereiken ons berichten dat pantoffeldemocraat Pechtold ervoor pleit om Máxima vice-voorzitter te maken van de zieltogende Commissie Gelijke Behandeling (CGB). Ik weet niet hoe het u vergaat, maar mijn emoties doorlopen het gehele spectrum, beginnend van ongeloof en meewarig hoofdschudden tot algehele woede en tenslotte een totale apathie. Sommige dingen verzín je gewoonweg niet. Máxima in combinatie met ‘gelijke behandeling’. Als volbloed republikein weet je haast niet waar te beginnen: zullen we – al was het maar voor de lol - dan maar eens allebei belasting gaan betalen? Beluisteren wij alleen de criteria zoals CGB-woordvoerder Marcel Scholten die formuleert: 'Affiniteit met het gelijkheidsideaal’, en iedereen ziet onmiddellijk dat deze tot op het bot verwende geblondeerde Argentijnse als eerste afvalt voor de vacante functie. Als er iéts is dat deze mevrouw niet nastreeft, dan is dat wel een ‘gelijkheidsideaal’.

Waar anderen jaren en jaren moeten wachten tot zijzelf of hun partner genaturaliseerd kunnen worden, daar was het voor mevrouw in een mum van tijd geregeld, waarbij wetten en voorschriften met voeten werden getreden. Sterker zelfs: om haar geval te rechtvaardigen is er juist een beroep gedaan op artikel 10 van de Rijkswet op het Nederlanderschap, waar de Raad van State oordeelde dat ‘in bijzondere gevallen´ het Nederlanderschap verleend mag worden. Hoezo, gelijke behandeling?

Gelijkwaardige KruisingOf, als u een auto aanrijdt van een slager op het Haagse Bezuidenhout, verandert een evidente uitrit dan voor u ook als bij toverslag in een gelijkwaardige kruising zodat u ineens gewoon van rechts kwam en dus voorrang had? En heet u dan op uw proces-verbaal dan ook ineens ‘Laila van den Bosch’ met als woonadres het adres van het politiebureau? Gelijke behandeling? Schei toch uit.

Laat mij niet lachen,- neen, laat mevrouw 'Laila van den Bosch' de bijstandsmoeders in Amsterdam-West nog maar eens een keertje uitleggen hoe zij met hun te krappe budgetten om moeten gaan. Dan hebben wij weer wat te lachen om niet te hoeven huilen.

Stelletje idioten.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander