Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Mafifa
de webredactie

Terwijl Nederland - met of zonder kater - zijn roes uitslaapt na de wereldkampioenschappen voetbal is de lobby voor de volgende ronde alweer volop gaande. Diogenes, onze huisfilosoof, merkte al eens eerder op: brood en spelen verhouden zich omgekeerd evenredig, in tijden met minder brood op de plank dienen er meer spelen geboden te worden. En zo is het. Dit beginsel indachtig heeft Nederland bij monde van voetbalintellectueel Ruud Gullit de wereldvoetbalbond een voorstel gedaan van waarlijk koninklijke proporties. Zo zullen alle FIFA-medewerkers en vertegenwoordigers worden vrijgesteld van elke vorm van belasting en zal bijvoorbeeld de snelweg worden afgesloten voor verkeer als de FIFA-voorzitter van het ene naar het andere stadion vervoerd wordt. Hier en daar zal zelfs de Nederlandse wet worden aangepast.

 

23-7-2010 Radio 1: Arnold Heertje en Matty Verkamman

Om het heilige voetbalevenement maar naar Nederland te kunnen halen is zelfs het voltallige parlement gepasseerd. Sterker nog: de offerte aan de mafifa, waar Nederland volgens dit onderzoek in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken geen cent aan gaat verdienen, is aangeboden én goedgekeurd zonder dat het vakantievierende parlement er maar één letter van gelezen heeft omdat het namelijk geheim is. Maar hier kunt u alvast de hoofdstukken over de speelsteden en de stadions, de spelershotels, de trainingsfaciliteiten en het FIFA-hoofdkwartier inzien. Zoals u ziet: eisen en gedragingen die onze koninklijke familie bepaald niet zouden misstaan.

Iedereen die zich de zich de fiscale sluiproutes van prinses Christina herinnert, begreep onmiddellijk dat er hier meer aan de hand was dan uitsluitend het vullen der vorstelijke zakken met gemeenschapsgeld. En als het geen gemeenschapsgeld is, dan is het wel de steekpenningenverzameling van Pappi die uit het gezicht van de belastingdienst gehouden moet worden. Eén van de principes van ieder fiscaal systeem is namelijk dat een bepaalde som nimmer dubbel belast mag worden. Dus spaart u bijvoorbeeld voor uw pensioen, dan mag ófwel de gestorte premie belast worden ófwel de uitbetaalde bedragen. Maar niet allebei. Dit beginsel, waarbij dubbele heffingen worden voorkomen, heeft de Goddelijk Uitverkoren Familie voor zichzelf ook toegepast: immers, de verkregen gelden zijn onbelast verkregen en dienen dat in elk later stadium ook te blijven. Zo werkt dat in die megalomane schraapkoppen.

Het mag dan ook geen verwondering wekken dat de vorstelijke eisen en geheimzinnige gedragingen van de Mafifa innig worden omarmd door ons eigen koningshuis. Want waar de Nederlandse belastingbetaler verlies lijdt, maar binnen het old boys network wel grove winsten en prestige gehaald kunnen worden, daar duiken ze ineens weer op. Niet alleen Willem-Alexander en Máxima, maar Hare Grajesteit Derzelve stelt zelfs haar beeldmerk beschikbaar om op officiële documenten te gebruiken. En, - last but not least -, de KVD (voorheen de ook wel RVD genoemd) haast zich te verklaren 'dat er vanuit het koningshuis geen sprake zal zijn van een actieve lobby voor het WK'.

Voor de goede orde: het is de bedoeling dat u die laatste opmerking gelooft.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander