Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Luxeprobleem
het bestuur

Ofschoon het een eeuwigheid geleden lijkt, bestaat Pro Republica nog niet eens een jaar. Het begon met een gratis blog van Google waar met grote regelmaat kritische artikelen over onze monarchie op werden geplaatst. Er was weliswaar een mogelijkheid om te reageren, maar daar hield het dan ook ongeveer mee op. Enkele enthousiaste republikeinen, waaronder ook een professionele computerprogrammeur, staken de hoofden bij elkaar en begonnen met de ontwikkeling van een echte website. Pro Republica was nog geen paar maanden in de lucht en werd - overigens ook tot onze eigen verbazing - reeds genomineerd voor de prijs van de 'beste politieke website van 2009'.

Aanvankelijk was ons streven om 3 artikelen per week te produceren, maar dat werd er al gauw één per dag, vaak zelfs meer. Dat is overigens niet eens zozeer onze verdienste, alswel de familie Van Amsberg zélf, die onvermoeibaar de ene na de andere blunder beging of rare frats uithaalde. Prima - wij schrijven wel. U vond dat leuk, en dat kwam mooi uit, wij namelijk ook. Behalve lof oogstten wij, zoals wel te verwachten was, ook veel kritiek; soms van andere websites en we kregen zelfs een rechtzaak aan onze broek. Maar ja, that's all in the game moet u maar denken. Inmiddels wordt onze website betiteld als 'de vrolijke hangout voor republikeinen' en heeft als zodanig definitief de centrale positie ingenomen voor republikeins denkend Nederland.

Vooralsnog blijft de realiteit dat we een piepklein clubje zijn dat in de vrije tijd onderzoek doet, artikelen publiceert, en debatten voert en lezingen en voorlichting geeft. Plus, niet te vergeten, zeer populaire snuisterijen voert, waaronder muntstickers, T-shirts en recentelijk zelfs postzegels. Die worden ontworpen, geproduceerd, geadministreerd en verzonden. Allemaal door datzelfde kleine clubje. Ons zult u niet horen klagen, want wij doen dit per slot van rekening allemaal vrijwillig in ieders beschikbare vrije tijd.

Tóch is er een minimale voorwaarde, en dat is deze website. Dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Zonder al te technisch te worden, kunt u zich voorstellen dat veel bezoekers evenredig veel belasting op de webserver veroorzaakt. Nu mag Pro Republica dat doen ter waarde van een paar tientjes per maand, wat overeenkomt met een bepaalde hoeveelheid verkeer dat wij genereren. De kwestie is nu, dat wij daar reeds maanden lang, chronisch ruimschoots boven zitten. Met andere woorden: onze artikelen worden meer - véél meer - gelezen dan door onze provider is toegestaan. Een maandje er een beetje overheen is niet zo erg, maar Pro Republica maakt het wel héél erg bont. Nog vóór de 10e van iedere maand begint de overschrijding al, met als gevolg dat andere websites, die op dezelfde webserver staan, als het ware in de knel raken.

Dat is de reden waarom u de laatste dagen geen nieuwe artikelen van ons hebt gezien, en die ook tot en met maandag niet zult mogen verwachten. Gewoonweg omdat we met het luxeprobleem zitten van teveel verkeer op de website. Niet dat we niets te schrijven hebben; integendeel - de recente uitspraak van voormalig premier Van Agt over de Damschreeuwer, een bespreking van het glossy-vod 'Willem', enkele nieuwe vlijmscherpe bulletins van Leo Brabanticus, nieuws over de komende Republikeinse Conventie in Zweden waar wij aan deelnemen en prachtige verkiezingsposters die u zelf uit kunt printen om voor het raam te hangen. U kunt zich gemakkelijk voorstellen dat met name die posters veel verkeer veroorzaken. Om dezelfde reden is dit artikeltje dan ook niet voorzien van een plaatje en is er geen enkele interne link naar andere artikelen, want op dit moment telt elke byte die we verstoken.

Zoals u weet roepen wij onder iedere nieuwsbrief op om 'm aan minimaal drie anderen door te sturen. Uit het verkeer is af te leiden dat men daar op enthousiaste wijze gehoor aan geeft door dat in een veelvoud te doen. Men attendeert elkaar massaal op nieuw leesvoer op Pro Republica, met als gevolg dat de meter voor ons bandbreedteverbruik direct weer in het rood schiet, en dat allemaal gemiddeld tussen 8 en 11 uur 's avonds.

Om deze redenen hebben wij moeten besluiten voor deze resterende dagen van de maand even op de rem te moeten gaan staan, willen wij althans goede vrienden blijven met onze provider. Intussen onderzoeken wij de (financiële) mogelijkheden om een geheel eigen server te kunnen aanschaffen met bandbreedteverbruik op maat. Een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds zit er vermoedelijk niet in ;-) Tot die tijd moeten wij met dit merkwaardige luxeprobleem zien te jongleren door te proberen het verkeer op onze website enigszins in te tomen. Omdat zelfs gedurende de laatste twee dagen, waarop wij bewust geen nieuwe artikelen hebben gepubliceerd, er toch nog meerdere gigabytes zijn verstookt, is het zelfs mogelijk dat wij aanstaand weekend de website eventjes helemaal zullen moeten stilleggen. Zoals gezegd: een luxeprobleem, want er is kennelijk een grote belangstelling voor het republicanisme zoals u en wij dat op Pro Republica tot uitdrukking brengen. En dat is het goede nieuws.

Alles sal reg kom.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander