Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Loslaten
Ton Biesemaat

Omdat Hare Grajesteit mij vorige week had horen roeptoeteren voor haar werkpaleis en door haar geheime diensten was ingelicht over mijn aangekondigde vertrek bij de redactie van Pro Republica, maakte zij zich nog grote zorgen dan zij al deed. Tot mijn grote verrassing ontving ik daarop een bemoedigende E-mail van Beatrix Derzelve, die mij - als verklaard tegenstander - bovendien om advies vroeg over hoe het nu toch verder zou moeten. Nu ben ik de kwaadste niet en stuurde onderstaand mailtje terug:

 

----- Oorspronkelijk bericht -----
Van: "Ton Biesemaat"
Aan: grajesteit@palastnordende.de
Verzonden: Zaterdag, 24 juli 2010 1:56 PM
Onderwerp: Re: Ten einde raadGrajesteit,


U hebt goed gezien dat u via uw opperlakeien, zoals Tjeenk Willink en Lubbers, invloed kunt uitoefenen op de nationale politiek. Uiteindelijk eten ze allemaal om mij onverklaarbare redenen -maar ik ben en zal dan ook nooit godzijdank burgemeester of commissaris der koningin of commissaris der Koninklijke Shell worden- uit uw goddelijke hand.


Kijk Grajesteit, dat heeft u goed dichtgetimmerd, helemaal onder controle. Vanuit uw belangen redenerend begrijp ik ook wel dat u uw oppervlakkige zoontje en zijn opgewonden latina het niet toevertrouwt op die rare troon te gaan zitten zolang het maar een chaos blijft onder de Haagse kaasstolp. Maar ach, die kaasstolp doet er weinig meer toe, Grajesteit. Uw macht is tanende, want de meeste wetgeving wordt uw koninkrijk opgelegd vanuit Brussel. Daar helpen een paar vooruitgeschoven posten zoals Neelie en uw zoon Tijn niets aan. En die financieel-economisch crisis is natuurlijk nog lang niet opgelost. Daar kunt zelfs u weinig aan veranderen, al uw miljarden ten spijt. Want wat stelt nu nog een paar miljard voor als die door een paar zelfstandige quantum-banking computers in een nanoseconde verdampt kunnen worden? In tijden van ernstige crisis, waar we nog lang niet aan toe zijn, krijg je chaos en oorlog. In en na de Eerste Wereldoorlog rolden de kronen van Europa over de straat. Maar als ik u was zou ik me daar nog niet ongerust over maken. Carpe Fucking Diem, Grajesteit!


Dus gaat u gerust voort met uw illusie dat u macht uitoefent via uw paladijnen Herman en Ruud. Eigenlijk doet het er niet meer toe op een tijdschaal van tien jaar. U moet een keer aftreden en u weet dan niet beter uw oudste zoon en zijn verwende pampaprinses op die troon te zetten. Dus draai zo lang het kan uw gewenste kabinet in elkaar. Dat lukt nog wel. Laat dan nog even WimLex en Máxima van de glamour en poldermacht genieten. U weet in uw achterhoofd ook wel dat het hopeloos verkeerd zal gaan met die twee.


Maar loslaten, grajesteit. Loslaten. Ik weet 't: dat valt niet mee als control freak. Maar het is echt beter om nu los te laten. Er is immers niets meer aan te doen. Verleg uw kernactiviteiten naar het veilig stellen van uw families miljardenbelangen, vergeet het afkalvende koningschap. U heeft nog jaren om deze omslag in de BV Oranje in goede banen te leiden. Als de financieel-economisch crisis nog niet al te ernstig wordt - met propaganda en op de lange baan schuiven moet dat te doen zijn - kunnen uw zoon en zijn ega nog echt wel voort. Zelfs hun onverbeterlijke jetset-attitude, gevoel voor corrumperende acties en pappi Zorreguieta zijn dan nog geen groot gevaar. Zolang het volk nog niet massaal uit huis wordt gezet en zijn heilige koe kan behouden is er vooralsnog niets ernstigs aan de hand.


Uw kringen moeten gewoon telkens de latina en haar kindekens voor de camera's laten opdraven en het gezag is weer met wat houtje-touwtje methodes hersteld. Maar bedenk wél: zorg voor uw belangen. Oh wee, als het menens wordt. Dan zal door de economische storm uw familiekroon over het Binnenhof rollen, pardoes de Hofvijver in. Daar helpt geen pampaprinsesje meer aan of lief lachende kindekens.


Ik zeg u, Grajesteit, ongekozen regeren is vooruit zien. Die fiscale sluiproutes vanaf Noordeinde worden steeds belangrijker. Uiteindelijk zit uw familie op het strand van Mozambique of in de buurt van Bariloche de extra binnengekomen miljarden te tellen. Dan heeft u en uw familie het toch nog goed gedaan. Dus majesteit: loslaten, loslaten. Al dat gedoe met die nationale politiek leidt u maar af van waarom het wérkelijk om gaat. En dat is uw vermogen zeker stellen. U kunt niet blijven oproeien tegen de stroom van de geschiedenis. Maar u heeft nog heel eventjes tijd.


PS. Van mij mag u natuurlijk met uw familie ook gelijk opzouten. Maar dat vermoedde u vast al.


Ton Biesemaat

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander