Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Koninklijke bezemwagens
de webredactie

Aap uit mouwStelt u zich het volgende beeld eens voor: iemand die nerveus rommel weggooit, vermoedelijk met dubieuze motieven. En achter hem iemand anders die het weer uit de vuilnisbak opvist, om het aan een nader onderzoek te onderwerpen. Het weggooien is namelijk bedoeld preventief te werken, bedoeld om sporen te wissen. Ongeveer vergelijkbaar met in paniek een zakje wiet uit het autoraampje in de berm gooien, terwijl de politie achter hem rijdt. Alleen heeft hij dat laatste niet helemaal door. Wie er achter deze sufkop aanlopen zijn oplettende lieden van Pro Republica, die er niet voor terugdeinzen tot aan hun oksel in de vuilnisbak te graaien om het zojuist weggeworpene eens nader te bestuderen.

Wat nú weer? Dat zullen wij u vertellen, want dit is namelijk al de tweede keer dat dit gebeurt. De eerste keer was vorig jaar, toen HP/De Tijd met een publicatie kwam over het vakantieparadijs Machangulo in Mozambique, waar Willem-Alexander zijn vakantievilla zou gaan bouwen. De verslaggevers van HP/De Tijd hadden getelefoneerd met de toenmalige projectontwikkelaars en kwamen erachter dat er huizen geschonken waren aan de lokale ambtenaren. U begrijpt: commotie alom, want de kroonprins was kennelijk betrokken bij omkoping. En wát gebeurde? De koninklijke bezemwagen kwam er achteraan en plotseling was de gehele website www.machangulo.com verdwenen. Toeval? Dat kun je je afvragen. Pro Republica heeft namelijk met wat technisch kunst-en-vliegwerk de oorspronkelijke site nog uit de cyber-vuilnisbak weten op te vissen, en wat blijkt? Op die plotseling verwijderde internetsite staat doodleuk, zonder omhaal van woorden, datgene waar HP/De Tijd melding van maakte.

www.machangulo.com

www.machangulo.com

vóór de koninklijke bezemwagen

ná de koninklijke bezemwagen

Nadat de koninklijke bezemwagen langs was gereden was de site een poosje under construction, maar nu moet men lid worden. Overigens wordt iedere aanmelding wél eerst gescreened, vermoedelijk om te kijken of men over wel voldoende banden beschikt met Nazi-Duitsland - anders gaat het feest niet door.
Voor uw gemak laten wij de oorspronkelijke site, dus van vóór de koninklijke bezemwagen, openen bij de pagina waar melding wordt gemaakt van de omkooppraktijken, maar kijkt u gerust een beetje rond. Wat ons betreft is de omkoping dus geen gerucht maar gewoon een vaststaand feit. Wij hebben dit overigens twee keer aan het parlement gemeld, maar die vond het niet nodig er iets mee te doen. En zo kon het project een jaar lang verder rotten.


Gisteren hebt u in De Volkskrant kunnen lezen dat de secretaris Arnold van der Smeede van de Stichting Administratiekantoor Machangulo van de heer Van Amsberg niets wist van de wantoestanden op het Mozambikaanse schiereiland, dit als antwoord op een verontrustend bericht in dagblad De Telegraaf. Daarbij verwees hij naar een rapport dat in mei geschreven was door de Italiaanse biologe Alessandra Soresina. De oplettende lezertjes herinneren zich ongetwijfeld onze ontdekking dat meneer Van Amsberg tijdens het fotomoment op het Wassenaarse strand op 20 juli reeds met de oprichtingsakte in zijn binnenzak met een stalen gezicht aan de pers wist te melden dat het project op Mozambique 'zeer voorspoedig verliep'. De volgende morgen echter zou hij zich volledig indekken door het document bij de Kamer van Koophandel te deponeren.

Welnu, twaalf dagen vóór de oprichting van de stichting - om precies te zijn op 9 juli - heeft de internetsite van mevrouw Soresina een wonderlijke metamorfose ondergaan. Kijkt u eventjes mee? Zoek de verschillen!

www.alessandrasoresina.com

www.alessandrasoresina.com

vóór de koninklijke bezemwagen

ná de koninklijke bezemwagen

En het rapport dat de heer van der Smeede graag gelezen zou hebben? Foetsie!

Wat u hiervan moet denken gaan wij u niet vertellen, want wij zijn ervan overtuigd dat u dat maar al te goed zelf kunt.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander