Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Het klimaat volgens Margriet
Ton Biesemaat

Citaat: 'Er zijn de laatste jaren steeds meer natuurrampen', stelt prinses Margriet vast. 'Je ziet dat het klimaat verandert.' In haar lange loopbaan bij het Rode Kruis heeft ze nooit zo veel (natuur)rampen gezien als juist de laatste jaren.

Dit is een uitspraak gedaan door de klimatologe Margriet van Vollenhoven. Ze was afgelopen zaterdag aanwezig op een vergadering van het Rode Kruis. Het werd door Royalblog opgetekend. Zulke woorden van doorluchtige hoogheden zijn belangrijk. Maar is het ook waar?

Ik ging eens te rade bij de website van Grid Arendal, een officieel Verenigde Naties centrum voor supporting informed decision making and awareness-raising voor het milieu. Niks geen radicale klimaatopwarmingsontkenners. Wat is de reden waarom er meer natuurrampen lijken voor te komen? Simpelweg twee redenen. Er komt meer informatie tot ons waardoor er meer natuurrampen geregistreerd worden. En er is een enorme bevolkingstoename en daarmee ook een uitbreiding van de infrastructuur. Meer mensen, wegen, huizen en het is logisch dat een fikse storm meer schade aanricht dan 100 jaar geleden toen er nog bos was, daarom niemand dakloos werd en er niemand was om over te berichten. Maar met klimaatverandering heeft het niet zoveel te maken.

Althans, we weten dat niet zeker. Ik weet een klein beetje over prins Bernhard. Margriet lijkt te doen of ze alwetend is als het over het klimaat gaat. En natuurlijk hangen de mensen dan aan haar lippen, want een hoogheid spreekt immers!

Komen we op een hypocriet punt uit van deze prinses. De wereld is nu bijeen in Kopenhagen om over klimaatopwarming te praten. Als dat probleem bestaat, nogmaals ik heb slechts verstand van prins Bernhard en aanverwante zaken, dan wordt ons bijvoorbeeld geadviseerd minder in de auto of het vliegtuig te stappen.

Citaat op hetzelfde Royalblog van Margriet: 'Vol vuur vertelt ze over haar recente bezoek aan Nairobi, de hoofdstad van Kenia, waar ze de sloppenwijken inging en met eigen ogen naast de armoede het vrijwilligerswerk zag.'

Nobel nietwaar? Maar terwijl ze in Nairobi de Rode Kruis vlag verdedigde stapte mevrouw op het vliegtuig naar New York om op een bal te schitteren. Het bal gaat onder de noemer Peter Stuyvesant Bal door het leven. Reserveringen van $ 10.000 - $ 25.000 per tafel! We hebben er al eerder over bericht. Dat was natuurlijk heel belangrijk, kon het klimaat wel onder lijden. Daarna snel weer terug naar Nairobi om vanuit het luxe hotel omringd door hotemetoten en beveiligers op safari te gaan in de sloppenwijken van Nairobi. U ziet uiteindelijk doet die zo sympathiek ogende Margriet niet zoveel onder voor onze nationale jetsetprinses Máxima.

De gelegenheid maakt de dief. Beschik je over een flink vermogen, buigt men als een knipmes voor je omdat je wiegje van goud was, ben je door God voorbestemd prinses te zijn dan is het je ook niet kwalijk te nemen dat je het normaal vindt even van Nairobi naar New York heen en weer te vliegen om een dansje te maken. Reken maar dat in Kopenhagen u de energierekening gepresenteerd krijgt en niet de familie Van Vollenhoven, van Amsberg of hoe die DNA boven ons gestelden ook mogen heten.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander