Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Jobstijding
Ton Biesemaat

Cohen, Balkenende en Rutte over Zorreguieta. 7/8 juni 2010

Wilt u mijn persoonlijk stemadvies? Vast niet, maar ik heb er wel een alleraardigste toelichting bij. Stem op Job Cohen van de PvdA! Hij is de man die Pro Republica een warm hart toedraagt. Hoe is het anders te verklaren dat hij een zekere Jorge Z. - woonachtig te Buenos Aires - uitnodigt aanwezig te zijn bij een toekomstig feestje van de zoetwateradmiraal annex watermanager en diens pampaprinsesje, pappies oogappel? Ik adviseer in dat geval de technici van Pro Republica de bandbreedte van de website te verhonderdvoudigen. Er zullen terabytes aan ruimte bijgekocht moeten worden om de toestroom aan leden het hoofd te kunnen bieden. Zelf word ik dan miljonair, omdat mijn boekje over Bernhard eindelijk zal gaan verkopen. En dat allemaal door ene Job Cohen en die fascistische maffia-clan van de pampa. Laten we hopen dat Jorge Z. nog een lang leven beschoren is zodat hij naast mw. Van Amsberg kan schitteren bij de abdicatie. De vraag is natuurlijk wel of door alle bezuinigingen de collaborerende staastinstellingen die de banditos beschermen nog wel voldoende personeel kunnen inzetten om alle pogingen een citizen arrest te maken kunnen voorkomen.

En toch begrijp ik die Job Cohen niet zo goed. Job is Joods. En wie waren er nu onevenredig veel het slachtoffer van Jorge Z's dictatuur? Inderdaad: de Argentijnse Joden. Ik citeer maar eens wat:

    'It is important to note also that Jews suffered disproportionately under the junta. Nazi sympathies were prevalent in the Argentine military and were combined with a virulently distorted version of conservative Catholicism. Reports indicate that Jewish victims were subjected to particularly vicious and frequent torture. Timerman, Partnoy and many others report being interrogated about their religious affiliation and alleged membership in a "Zionist conspiracy." The list of the detained and disappeared contains many Jewish names, well out of proportion to the actual percentage of Jewish citizens. More analysis is required to determine to what extent these people were detained because of their religion alone, and to what extent their persecution was a result of their membership in other suspect groups, such as progressive organizations, academia or psychiatry.'
    Bron: Interpreting Victim Testimony: Survivor Discourse and the Narration of History[*], Karen Slawner, Department of Political Science The University of Toledo.

    'Tijdens het militaire bewind waren er verhoudingsgewijs meer joodse slachtoffers. Ik hoorde later van twee joodse vrouwen die hun detentie hadden overleefd, dat de joden twee keer zo hard werden gemarteld als de anderen. Hun beulen lieten hen Deutschland, Deutschland über Alles zingen en folterden hen onder de afbeelding van een swastika." Eén van hen, Alicia Partnoy heeft de verschrikkingen die haar overkwamen, verwerkt in het in 1986 uitgekomen boek The Little School.'
    NRC Handelsblad, 10 maart 2001.

 

Het schijnt al een tijd not done te zijn om vergelijkingen te maken met de Tweede Wereldoorlog. Toch zal ik deze regel overtreden. Job Cohen toont zich dan wel ongewild een spindoctor van ongekend formaat voor Pro Republica maar tegelijk lijkt hij ook op een lid van de Joodsche Raad. Die Joodsche Raad maakte het de Nederlandse Joden wijs dat ze niets ernstigs te duchten hadden van de Nazi's en hun meelopers. (Nota bene: ik schrijf expliciet Nazi's en hun meelopers, omdat het hier ook gaat om Nederlandse collaborateurs zoals daar waren. Klikspanen die een zekere Anne Frank erbij lapten, ijverig overwerkende Haagse politieagenten op Amsterdamse Jodenjacht, nauwgezette ambtenaren van het bevolkingsregister en treinpersoneel dat de locomotieven en veewagons op tijd liet rijden.) Job Cohen is als wegbereider voor de acceptatie van de politieke crimineel Jorge Z. een collega geworden van de voorzitter van de Joodsche Raad David Cohen. Daarmee is een PvdA-traditie gewaarborgd, want de op de tippelzone de weg kwijt geraakte sociaaldemocratische politicus Rob Oudkerk is een kleinkind van deze zelfde collaborerende David Cohen. Deze PvdA'er koketteerde er nog mee in het TV-programma 'De wereld draait door'.

'Stem PvdA' luidt dan dus ook mijn advies. Ik sprak nog wel over mijn stemadvies met het Joodse Pro Republica-lid Nathan. Hij zag mijn punt wel, maar kon het niet over zijn hart verkrijgen op de partij van Job Cohen, Rob Oudkerk en nog zo'n ver familielid van de Joodsche Raad zijnde Lodewijk Asscher te stemmen. Maar ik heb een droom. Premier Job Cohen die samen met de familie van de kleinzoon van een SS'er en de dochter van een fascist het Achterhuis bezoekt. 'Kijk Amalia, daar schreef Anne in haar dagboek', vertelt oom Job. Amalia lacht lief tegen de pers. En Jorge Z. leunt op zijn stok en blikt als opa begrijpend in de camera's. Het was allemaal heel erg maar het is verleden tijd. Pampazand erover. De wereld wil toch bedrogen worden?

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander