Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Hup! Terug in je paleishok!
Ton Biesemaat en Bob E1bracht

Willem-Alexander en Máxima op de thee bij ObamaEn ineens begrepen we waarom Obama tegenover Willem-Alexander ons zorgstelsel prees. We wisten dat de Amerikaanse president op dit moment druk doende is om te proberen het voor elkaar te krijgen dat eindelijk alle Amerikanen recht krijgen op gezondheidszorg,- iets dat zijn voorgangers nog niet is gelukt. Op dit moment lopen er miljoenen Amerikanen onverzekerd rond en zijn aangewezen op mensonterende liefdadigheid van tandartsen en specialisten. Wat voor ons in Nederland heel gewoon is, wordt door Amerikanen vooralsnog als utopisch gezien.

Maar zoals gezegd, ineens viel het kwartje. Nu zijn wij beiden woonachtig in Den Haag en hebben uit eerste hand vernomen dat de gynacoloog die de bevallingen van Máxima's dochters verzorgde, op weinig subtiele wijze te kennen is gegeven dat 'het niet gebruikelijk was De Familie een factuur te sturen'. Voor iedere bevalling is bijna een week een gehele verdieping van de kraamafdeling in het Haagse Bronovo-Ziekenhuis afgehuurd, maar er mocht niets voor in rekening gebracht worden. Maar nu begrijpen we het: Willem-Alexander en Máxima hebben Obama in dat half uurtje natuurlijk verteld dat de gezondheidszorg in Nederland gratis is! O jee... als u dus binnenkort de president van de Verenigde Staten absurde hervormingsvoorstellen hoort doen over de gezondheidszorg dan weet u waar dat vandaan komt.

De landen van de G20Zorgelijker dan deze Alexiaanse glijpartij is dat Willem-Alexander pocht dat president Obama toegezegd zou hebben zich sterk te zullen maken om Nederland permanent lid van de G20 te maken. In april liet Balkenende nog in het midden of Nederland voor zo'n permanente positie zou gaan lobbyen; vooralsnog was hij blij dat Nederland samen met Spanje met een wildcard mocht aanschuiven in Londen.
Onze zorgen betreffen het volgende:

  1. De opschepperij van de kroonprins is volstrekt onverifieerbaar. Misschien heeft hij samen met zijn vrouw wel op eigen houtje gehandeld - even leuk 'koninkje en koninginnetje' gespeeld - en de boel volledig verknald voor de premier, die immers aangaf dat een eventueel permanent lidmaatschap van de G20 'een subtiel spel' zou zijn. Tegen wie heeft Willem-Alexander dit verhaal eigenlijk verteld? Is hij de kamer uitgelopen en heeft hij toen de eerste de beste journalist aangeklampt?

  2. Of heeft Balkenende Willem-Alexander juist gevráágd om de zaak voor hem aan te kaarten? Als dat zo is, waarom haast Maxime Verhagen zich dan naar de camera's om te vertellen dat hij er niet bij was, omdat het 'een privébezoek' betrof? Waar hebben we dan überhaupt een minister van Buitenlandse Zaken voor? Of is Verhagen botweg van rechts gepasseerd en stond hij daar als Amsberg-buikspreekpop voor de camera's?

Juist voor dit soort klusjes hebben wij gekozen ministers, die voor hun politieke doen en laten ter verantwoording geroepen kunnen worden door onze volkvertegenwoordiging. En als zij het verknallen, dan kunnen zij erop aangesproken en zonodig afgerekend worden. Dus geen oncontroleerbaar quasi-privé gekonkel over Uruzgan, de gezondheidszorg en de G20 door een adellijke feestneus die toevallig in een bepaalde wieg lag, die van toeten noch blazen weet, en bovendien politiek nergens op aangesproken kan worden. Dit bezoekje van een half uur was helemaal niet privé; het was andermaal een demonstratie van obscuur politiek amateuristisch gewroet: oncontroleerbaar, onverifieerbaar en bemoeizuchtig.

Willem-Alexander moet onmiddellijk terug in zijn paleishok en zich omkleden voor de carnavalsoptocht vanmiddag op het Binnenhof, om zijn moeder daar schaamteloos te horen orakelen dat 'wij allemaal' het komend jaar forse offers zullen moeten brengen.

Je moet maar durven.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander