Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Hoedeman ontmaskerd
Ton Biesemaat

Jan Hoedeman, de grote man van de Vereniging Verslaggevers Koninklijk Huis, scoorde weer eens voor zijn Van Amsberg-familie. Terwijl zijn hoofdredacteur Pieter Broertjes - die zich 'als een zoon van Bernhard voelde' - met een miljoen in de knip de benen neemt na zijn oranjepropaganda, blijft Hoedeman onverstoorbaar verder propaganda maken voor zijn meesters. Nu tetterde hij weer in De Volkskrant een onderzoek na van professor Van Dalen van de Tilburgse universiteit. Volgens Hoedeman levert de familie van Amsberg ons jaarlijks € 4 tot 5 miljard op. Hoedeman bericht dat op gezag van een zekere Steven Sarpathi, directeur van de vermogensbeheerder Wijs & van Oostveen.

Het was ons al duidelijk uit eerdere Pro Republica-berichtgeving dat we hier te maken hadden met een onderzoek van drie jaar geleden. Kortom oud nieuws of oude wijn in nieuwe zakken. En dan haalt professor van Dalen in dat onderzoek zijn geschatte € 3 tot 4 miljard opbrengst van de familie van Amsberg (waarom is trouwens dat nu opeens € 4 tot 5 miljard geworden?) zelf ook nog onderuit. Want hij schrijft in 2007:
'Een cruciale vraag die op de achtergrond blijft spelen is of waar die baten precies vandaan komen. Hier moet deze studie in gebreke blijven...'

Jan Hoedeman in gesprek met Boris van der Ham. Impressie door Ton Biesemaat. Klik voor een vergroting.

Hoedeman haalt in zijn orangistische desinformatie alleen de directeur van de vermogensbeheerder Wijs & van Oostveen aan. Citaat: 'Directeur Steven Sarphatie van Wijs en Van Oosteveen Vermogensbeheer liet het onderzoek uitvoeren en publiceerde dat in het blad Geld en Beleggen.' We zullen even deze leugen van Hoedeman ontmaskeren. Professor van Dalen, de onderzoeker waar de vermogensbeheerder van Wijs & van Oostveen zich op baseert, meldde ons per email dat hij nooit contact heeft gehad met van Wijs & van Oostveen. Dus deze vermogensbeheerder is in het geheel niet de opdrachtgever aan de Tilburgse universiteit. Hoedeman doet ook net of het blad 'Geld en Beleggen' een onafhankelijk tijdschrift is. Niets is minder waar: het is een relatie-magazine van Wijs & van Oostveen die zelf het blad uitgeven. De journalistieke onafhankelijkheid is dus ver te zoeken. Zoals ook wel blijkt door het zonder toestemming op te loop gaan met het oude onderzoek van Professor van Dalen. Bovendien een onderzoek waarin Professor van Dalen in zijn conclusies zegt dat de zogenaamde baten van de familie van Amsberg niet precies zijn te definiëren. De opbrengsten dankzij de van Amsbergjes zijn dus eigenlijk een academisch sprookje.

Wat bezielde Hoedeman om een verouderd en misleidend bericht over de opbrengsten van de familie van Amsberg in een relatie-magazine van een vermogensbeheerder als de academische waarheid de wereld in te slingeren? Het lijkt op pure propaganda voor de familie wier reputatie door o.a. Machangulo, grondaankopen bij Bariloche, Mabel, vader Zorreguieta en corrupte zaakjes rondom de van Vollenhoven-prinsjes tot op het bot is aangetast.

We stuurden Wijs & van Oostveen de volgende email over Jan Hoedeman en wachten op antwoord:

uw persbericht betreffende opbrengsten koningshuis
Van: Biesemaat Ton
Verzonden: zaterdag 29 mei 2010 18:24:38
Aan: info@wijs.nl


Ter attentie van management Wijs & van Oostveen Vermogensbeheer,


In de pers, waaronder De Volkskrant, (een artikel van de journalist Jan Hoedeman) wordt bericht over uw persbericht betreffende de opbrengsten van het koningshuis.


Professor van Dalen deelde mij mede dat zijn onderzoek drie jaar oud is en hij niet met u heeft samengewerkt. Hij was niet op de hoogte van uw actie.


Kunt u mij als redacteur van de republikeinse website prorepublica.org aangeven hoe u komt aan het bedrag van 4 tot 5 miljard Euro aan opbrengsten per jaar van het koningshuis? U heeft hier in elk geval geen contact over gehad met professor van Dalen. Overigens is er zeer veel af te dingen op de weinig professioneel economische berekening in het nogal verouderde rapport van professor van Dalen. Ik wijs u hierbij op dit artikel op onze website Pro Republica. In uw persbericht doet u zeer stellig over de 4 tot 5 miljard Euro aan opbrengsten maar zoals ons artikel aantoont berust de schatting van Prof. van Dalen van 3 tot 4 miljard Euro (hoe tovert u opeens 4 tot 5 miljard Euro uit uw hoge hoed?) op wetenschappelijk drijfzand. Als u dergelijke op economisch drijfzand gebaseerde cijfers gebruikt en opwaardeert hoe kunt u dan vermogensbeheerder zijn?


Voorts heb ik nog de vraag of u direct de journalist van De Volkskrant de heer Jan Hoedeman hebt benaderd of dat hij met u contact heeft opgenomen? Merkwaardig is dat deze journalist niet beseft dat hij met oud nieuws te maken heeft wat door u is opgeleukt naar 4 tot 5 miljard Euro.


Kunt u mij verder uitleg geven waarom u dit misleidende bericht met zeer oud nieuws de wereld heeft ingestuurd? Heeft zulks te maken met de slechte naam van uw bedrijf inzake bijvoorbeeld pyramidefondsen en Lehman Notes?


Hoogachtend,


Ton Biesemaat, redacteur Pro Republica

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander