Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Friso haalt de krantenkoppen niet
Ton Biesemaat

U hebt er waarschijnlijk niets van gemerkt, maar eigenlijk had Johan Friso van Amsberg voor vette koppen in de kranten moeten zorgen. Maar onthullend negatief nieuws over deze familie haalt meestal op zijn vroegst vijftien jaar later de krant1. Het gaat hier om belangrijk nieuws uit de wereld van het grote geld en het onlosmakelijk ermee verknoopte militair-industriële complex. Dat de echtgenoot van onze eigen gangsterprinses hier mee te maken heeft zullen we schetsen in een beschrijving van 's prinsens netwerk en pluche werkplekken. Van het soort informatie dat u dus niet tegenkomt in de msm2.

Zakenbank Goldman Sachs wordt door de Amerikaanse 'beurswaakhond' SEC beschuldigd van fraude. De bank zou hypotheken hebben doorverkocht aan bijvoorbeeld ABN-Amro en Rabo terwijl ze wist dat die hypotheken in waarde zouden verminderen. Vervolgens zou Goldman Sachs weer geprofiteerd hebben van de verzekeringen die de waardevermindering dekten,- of iets van die strekking. Ik schaam me er niet meer voor te bekennen dat ik geen verstand heb van dat soort zaken. Immers, de toezichthouders en centrale banken snappen er dikwijls zelf ook niets meer van.

De website van Kleintje Muurkrant legt een interessante connectie met Johan Friso. De zakenprins was in de periode 1998-2003 voor Goldman Sachs in het wereldwijde financiële centrum Londen actief als vice president investment banking. De slimmerik die de Goldman Sachs-truc verzon was Fabrice Tourre, die evenals Friso, vice-president was. Of onze prins van die praktijken wist weten wij republikeinen – met onze lege schatkist, de daarmee samenhangende financiële domheid en als uitkomst geen ingang in de financiële netwerken - vanzelfsprekend niet. Wat we echter wél denken te weten, is dat dit weer een voorbeeld is van de vervlechting van de macht en het vermogen van deze als het moet belastingontwijkende en vaak niet-belasting betalende familie. Een familie die door haar belangen en schaamteloze zelfverrijking zwarte handen maakt, maar nooit door de msm op de vingers wordt getikt3. Een familie die via Friso en Mabel midden tussen de 'zware financiële jongens' zit, de financiële 'whiz elders'4 zoals Soros en Wolfenson.

Onze zakenprins, die zich vaak zo ongemakkelijk lijkt te voelen naast zijn stralende Mabel, is bovendien ook nog directeur van TNO Space, een organisatie die vanouds meedoet in de wapenindustrie. Het Zweedse instituut SIPRI maakte weer eens de winnaars van deze dodelijke handel bekend. Het grootste bedrijf bleek het Britse BAE te zijn. Een aantal jaren geleden onderzocht de Britse krant The Guardian nog een miljarden smeergeldaffaire waarbij BAE en het Saoedische koningshuis waren betrokken. Een oude, onbekende koe uit dat onderzoek was dat ene zur Lippe geld vroeg om de Britse Chieftain-tank in de polder te slijten! Dankzij Friso en TNO staat de polder volgens SIPRI op de vijfde plaats, als het gaat om de door Balkenende bejubelde wormen en maden inclusief VOC-mentaliteit bij de wapenexport.

 

 


1 De Lockheed-affaire van 1976 haalde alleen maar die termijn van, pakweg, vijftien jaar doordat de Amerikanen zo vervelend waren de vuile was buiten te hangen. Onder aanvoering van de PvdA'er Joop den Uyl werd nog zo veel mogelijk aan Northrop in de overbekende doofpot gestopt. De échte vuile was over de boef zur Lippe wordt nog altijd vakkundig gefasseurd door een legertje academici - zo u wilt - hoog opgeleide lakeien.


2 Msm zijn de mainstream media, illusionisten die met hun sprookjes over koningen en prinsessen u een loer draaien. De msm zijn een prooi en speelbal van families die weer zo innig verstrengeld zijn met de familie Van Amsberg. Wij noemen een Fentener van Vlissingen met haar substantiële aandeel in het ANP of Van Puijenbroek met grote belangen in De Telegraaf en sinds kort de NRC.


3 Illustratief is de rol van de voormalige directeur van het kabinet van de koningin Felix Rhodius met zijn contacten met een hoofdrolspeler in de omvangrijke vastgoedzwendel. De media pakken daar niet in door. Zie ook de bedenkelijke rol van Rhodius in het rapport van de ombudsman over De Roy van Zuydewijn.


4 Een woordspeling op whiz kids en The Elders met Nelson Mandela als boegbeeld voor wie de heilige Mabel van Oranje zich inzet...

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander