Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Friemelpraat
de webredactie

Wel, wel. Ineens staat Machangulo weer volop in het nieuws: radio en televisie, zowel Netwerk als Eén vandaag plus de journaals hebben er de mond vol van. Willem-Alexander en Máxima zouden moeten afzien van hun vakantiehuisje in Mozambique. Halverwege vorig jaar, toen wij nog lid waren en als zodanig actief voor het Nieuw Republikeins Genootschap, publiceerden wij reeds volop over deze stinkende beerput. Twee maal schreven wij het voltallige parlement hierover aan, bonje gehad met De Volkskrant (toen ook al), voortgezet eigen onderzoek in binnen- en buitenland. Niets mocht baten, niemand wilde ervan weten,- tot begin dit jaar de boel gierend uit de hand liep. Geruchten deden de ronde van moord, gewapende conficten, paniekvoetbal met een inderhaast opgezette stichting, een prins die cruciaal belastend rapport achterhield.

Zitten we hier nu soms een lange neus te trekken en te zwelgen in ons eigen gelijk? Nee, bepaald niet zelfs. Maar we weigeren gewoonweg om er verder nog over te schrijven. Met andere woorden, dit is een artikel om te vermelden dat we hier niet nóg eens een artikel over gaan schrijven. Dus: geen video's, de publieke opinie is overduidelijk, kamerleden nemen thans geen blad meer voor de mond en bovendien zijn er geen nieuwe feiten te vermelden. Alleen maar wat friemelpraat van nieuwe spelers die het toneel hebben betreden. In plaats van Blue Bay staat nu Panorama voor de camera te liegen. Naast republikeins Nederland staat nu ook de hysterisch-oubollige Oranjebond te roepen dat het kroonprinselijk paar zou moeten afzien van het bloedige project '...om de monarchie te redden'.

Vooruit dan, één linkje dan van het aller- allereerste begin: de inderhaast verwijderde website www.machangulo.com die wij nog nét op tijd hebben weten op te vissen, waar open en bloot melding wordt gemaakt van de omkooppraktijken. Aanstaande donderdag zal de kwestie ongetwijfeld aan de orde komen in de Tweede Kamer, waar wij u uiteraard verslag van zullen doen. Verder menen wij te kunnen volstaan met een overzicht van onze eerdere publicaties over dit onderwerp. Balkenende zal gevraagd worden 'een onderzoek te laten doen' naar het vakantiehuis in Mozambique. Wij hebben geen flauw idee wat er nog te onderzoeken valt. Hier is alles in te vinden: verdwenen documenten en websites, gevoerde correspondenties, inclusief kamervragen, -antwoorden, televisieuitzendigen en zo voort.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander