Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Euro's voor niets doen
Ton Biesemaat

'Ik doe nooit wat, want daar heb ik geen tijd voor'
Willa (donothing.nl)

 

Stel, je bent lid van de Raad van Commissarissen van de Nederlandsche Bank, je voert geen sikkepit uit, maar je harkt er wel € 23.300 per jaar mee naar binnen, en dat terwijl de banken om je heen in elkaar donderen. € 23.300 krijgen voor helemaal niets doen zou ik, eerlijk gezegd, ook best wel willen. Maar u begrijpt vast al wel over wie het hier gaat: de zoetwateradmiraal en professioneel klaploper Willem-Alexander, bekend van feesten & partijen, voetbal- en schaatswedstrijden en expert in het toerismesegment met optrekjes in o.a. Mozambique en zijn geliefde Argentinië. € 23.300 opstrijken voor helemaal niets doen vindt hij, als een échte Van Amsberger, heel vanzelfsprekend.

Op de redactie wilden we wel eens weten of Willem de Overbodige nu werkelijk op 1 juli afstand deed van zijn overbodige bijbaantje. En we wilden wel eens weten wat meneer de uitvreter tot en met 1 juli nog verdiende. Nou, dat hebben we geweten. Na herhaaldelijk vragen wilde De Nederlandsche Bank maar geen antwoord geven op deze eenvoudige vragen. Na heel veel getouwtrek wilde men dan nog wel bevestigen dat Willem de Overbodige per 1 juli inderdaad als commissaris was afgetreden. Maar een antwoord op de vraag wat Willem de Uitvreter in 2010 nog verdiend had zat er niet in.

Dan maar zelf even rekenen, want de oorverdovende stilte van De Nederlandsche Bank is namelijk zó veelzeggend dat we er van uitgaan dat meneer de uitvreter in 2010 gewoon nog zijn overbodige en onverdiende salaris heeft opgestreken. Dus dat is dan zes maanden niets doen, is de helft van € 23.300, dat is dan € 11.650 wat de garnaal kreeg toegeschoven. Hij zal het overigens niet eens gemerkt hebben gezien zijn drukke werkzaamheden als toeristisch expert en internationaal projectontwikkelaar. En bovendien verdwijnt dat bijstandsmoedersalarisje toch op de grote hoop van duistere financiële transacties van de familie. En toch willen we het maar even genoteerd hebben: € 11.650 weer in de knip van de familie.

Dan kwam er nog interessante lezerspost binnen over de uitvreter zijn collega-commissarissen bij De Nederlandsche Bank:

    'Nu de aandacht op het huis van Alex van Amsberg in Mozambique in de pers de ronde doet, wil ik graag wat extra duidelijkheid aan een ieder geven hoe deze mensen te werk gaan. Heer A. Fentener van Vlissingen is met zijn gevierde zus Annemiek, 'vrindjes' met Alex en de rest van de familie van Amsberg, ook hun familie 'is zo gek op Afrika'. Samen met Annemiek zitten Alex en zij als commissaris bij de Nederlandse Bank. Annemiek, als meest invloedrijkste vrouw van 2009, gunt haar broer Harold ook wat en laat hem Alex het hoofd gek maken van zijn nieuwe project in Afrika. Alex koopt, zonder te beseffen of te weten dat het allemaal dubieuze praktijken zijn rond de bouw, en komt in de problemen. Vreemd eigenlijk, want al langer is duidelijk dat reputatie van Harold gitzwart is, en ook dat de commissarisbaan van Annemiek evenals die van Rijkman Groenink bij de Woning Corporatie NV Stadsherstel te Amsterdam weinig daglicht kan verdragen. Middels hun fantastische adviezen slaat de Corporatie als een wilde in het rond, en pakt overal zonder beperking om zich heen, datgene wat hen niet toekomt. Doordat de Gemeente Centrum samenwerkt met Stadsherstel om op een illegale wijze meer geld binnen te krijgen (Gemeente is grootaandeelhouder in Stadsherstel), blijven deze praktijken nog steeds gedekt en afgeschermd door de Gemeente Amsterdam, en kunnen nog immer plaatsvinden. BTW fraude, valsheid in geschrifte, gesjoemel met monumentenstatus (zeer winstgevend!), gerommel met woningpunten telling, milieufraude, verhuur van sociale woningen aan hotels zodat deze voor veel geld naar expats gaan, handjeklap met vele ambtenaren op allerlei gebied, etc. etc. Als je lid van deze club bent hoef je je geen zorgen te maken over een vergunning. Deze jongens van de club bellen gewoon even en Klaar is Kees!
    De tijd gaat komen, dat ze op een kar door de stad worden getrokken, en ik sta dan langs de kant, klaar om tomaten te gooien, reken daar maar op.'


    (naam van de schrijver bij de redactie bekend)

De ratten verlaten het zinkende schip van De Nederlandsche Bank.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander