Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Emeticum
De webredactie

Neen, vandaag geen republikeins gemopper over de twee versbenoemde formateurs en evenmin een zoveelste kritische kanttekening bij de rol van ons ongekozen staatshoofd bij het formatieproces. Republikeinse die-hards die een staatsrechtelijke verhandeling verwachten op de vierkante millimeter van het tweede lid van artikel 42 van de grondwet, slaan dit artikel maar beter over of bladeren een stukje terug, want vandaag spelen we op de man. Jawel, u leest het goed: op de man! Gisteren was het namelijk weer zover, het tenenkrommende mediamoment. Vorig jaar speelde dat zich af op het Wassenaarse strand en loog Willem-Alexander doodgemoedereerd dat het voorspoedig ging met zijn vakantiehuis in Mozambique, met in zijn achterzak reeds de oprichtingsakte van zijn stichting om hem en de premier uit de wind te houden. Een wind die zich als een orkaan zou ontpoppen en alsnog zijn stichting omver zou blazen.

 

Omdat het gisteren voor het massaal aanwezige journaille geen enkele zin had om te vissen naar de vakantiebestemming - immers, vorig jaar liep dat gierend uit de hand zelfs tot aan een kort geding toe dat door de familie-die-zich-niet-kan-verdedigen tegen het Amerikaanse persagentschap AP aangespannen werd - schakelde de pers dan maar over naar de trivialere categorie: 'Wat zijn uw wensen voor 2010?' Omdat Máxima's spontane grap volgens plan A1 dreigde te mislukken sprong Willem de Overbodige in volgens plan A2, een fragment dat wij u toch niet willen onthouden. Voor de juiste interpretatie hebben wij het fragment herhaald en bij de tweede keer van een adequate ondertiteling voorzien:Willem de Overbodige over zijn licht aan het eind van onze tunnel. Omdat 'belofte schuld maakt' bevindt het stel zich inmiddels op werkbezoek in Zuid-Afrika.

 

 

Pro Republica Braakzakje

Binnenkort verkrijgbaar: het originele Pro Republica Braakzakje

Vuvuzela-toeterende prinsesjes in identieke schattige jurkjes en briljante vragen van een vlijmscherpe pers ('hebben jullie ook een barbecue?'),- kortom, wat obligate holle prietpraat over en weer, zorgvuldig georkestreerd door de KVD, voorheen ook wel de RVD genoemd. Omdat wij deze internetbandbreedtevervuiling niet op onze website willen hebben geven wij - voor de sterkeren onder de lezers - bij dezen de link. Wie hierop klikt kan met plaatsvervangende schaamte onze aanstaande koning horen jokkebrokken dat hij helemaal niets over de formatie weet en dat hij, net zoals wij, alles via de pers volgt, want: 'Zo hoort het ook', aldus de prins.
Omdat dit soort tenenkrommende gelegenheden zich helaas steeds vaker voordoet zal Pro Republica - naast eigen postzegels, T-shirts en muntstickers - binnenkort ook eigen braakzakjes in het assortiment gaan voeren. Deze multifunctionele flyer zal vele Nederlanders op dit soort barre momenten ongetwijfeld tot grote steun zijn.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander