Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.
ThePostOnline -Jorge Zorreguieta trok een bloedspoor door argentinie
StevenBrownsBlog -President Morales:’Monarchie is belediging voor de mensheid’. Dutch King Willem beledigd.
ThePostOnline -Prinses Margarita: ik heb geen interview aan Prive gegeven
NRC.nl -Getuige: Julio Poch geruild voor Jorge Zorreguieta
ThePostOnline -Aalders: Wat Rutte zegt over Bernhard klopt niet


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Edwin De Roy van Zuydewijn en de vastgoedfraude
Ton Biesemaat

De affaire Edwin de Roy van Zuydewijn blijft hardnekkig de kop op steken. De Volkskrant van 18 november 2009 bericht dat de nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer de voormalige directeur van het kabinet van de koningin Felix Rhodius wil horen. Hiermee lijkt de ombudsman zich te weren tegen het gemarchandeer van lakei Balkenende die de rol van Felix Rhodius buiten het onderzoek van de ombudsman wilde houden. Het argument van Balkenende is dat het kabinet van de koningin geen bestuursorgaan is. Met dat onzinnige argument verwerpt Balkenende de motie van Ella Kalsbeek die het kabinet van de koningin indeelde als bestuursorgaan. Dus een onderdeel van de overheid en daarom is de ombudsman wel degelijk bevoegd de rol van Felix Rhodius te onderzoeken.

Toch wijst er veel op dat de ombudsman wel geïmponeerd was door het optreden van Balkenende. Bronnen berichten ons dat de ombudsman voordat de brieven van Balkenende naar De Volkskrant en Eénvandaag gelekt werden niet van plan was hoofdrolspelers als Felix Rhodius en directeur Vastgoedontwikkeling van het Bouwfonds Jan van Vlijmen te horen. De enige bron die de brieven van Balkenende aan de ombudsman gelekt kan hebben is Edwin de Roy van Zuydewijn. De Roy van Zuydewijn heeft van oudsher goede contacten met redacteur Jan Born van Eénvandaag en John Schoorl van De Volkskrant.

Hij heeft het slim gespeeld. Door het in de publiciteit gooien van de brieven van lakei Balkenende zette hij de ombudsman voor het blok zich tegen de premier te keren. Jan van Vlijmen is één van de spilfiguren in de omvangrijke vastgoedfraudezaak die nu door de rechtbank is opgestart. Als Bouwfonds-directeur werd hij door Eelco Brinkman gebeld om Edwin de Roy van Zuydewijn uit het Bouwfonds te werken. Dat heet broodroof. Brinkman belde met Van Vlijmen omdat dit hem door Felix Rhodius was ingefluisterd. Jan van Vlijmen heeft gezien zijn rol in de vastgoedfraude weinig meer te verliezen en schijnt bereid te zijn voor de ombudsman een boekje open te doen over de rol van Felix Rhodius. De affaire De Roy van Zuydewijn begint met deze ontwikkelingen enigszins te lijken op de zaak Willem Oltmans. Oltmans wist na decennia juridisch getrouwtrek met de staat zijn miljoenen binnen te halen vanwege broodroof door de staat. Oltmans kreeg zijn miljoenen nadat hij Prinses Margriet had laten oproepen en Prins Bernhard de volgende was die op de rol stond om gehoord te worden. Gaat met het horen van Felix Rhodius Edwin de Roy van Zuydewijn dezelfde weg op als Willem Oltmans?

Felix Rhodius

Felix Rhodius

Wat waarschijnlijk in het onderzoek van de ombudsman geen rol zal spelen is de vastgoedrelatie tussen Felix Rhodius en Jan van Vlijmen. Jan van Vlijmen kocht in zijn glorietijd het landgoed van Felix Rhodius bij Heemstede. Daarmee ligt er een verband tussen de grote man van de vastgoedfraude en de toenmalige directeur van het kabinet van de koningin. Edwin de Roy van Zuydewijn heeft mij in 2005 uitvoerig de criminele werkwijze van het Bouwfonds beschreven. Zover is na te gaan is hij niet opgeroepen als getuige in de vastgoedfraude zaak. De uitspraken van Edwin heb ik destijds op tapes opgenomen en zijn later door de Amsterdamse recherche in beslag genomen vanwege een aangifte wegens smaad en laster van een broer van Margarita. De Amsterdamse recherche is dus via die weg ook op de hoogte van de uitspraken van Edwin over de criminele praktijken van het Bouwfonds, de hoofdverdachten in de vastgoedfraude en het gemanipuleer van Felix Rhodius.

Daarmee zijn we beland bij een interessante connectie. De betrekkingen tussen de 'extended' familie Van Amsberg en een foute vastgoedmagnaat. Jan Dirk Paarlberg staat terecht voor het witwassen van afpersgeld. Hij wordt o.a. in verband gebracht met Willem Holleeder die 17 miljoen euro zou hebben afgeperst van Willem Endstra. Paarlberg zou die 17 miljoen voor Holleeder hebben geïnvesteerd. Paarlberg heeft zijn werkkasteel Bolenstein in Maarssen. Daar verleende hij ook welwillend onderdak aan onze nu zo bejubelde Eurocommissaris mw. Kroes. Die smeerde 'm uit Bolenstein nadat Paarlberg verdachte werd na de moord op Willem Endstra. Toen Neelie Kroes nog chique resideerde te Bolenstein had ze contact met ons aller WimLex die haar belde (Volkskrant 11 juli 2009). Neelie Kroes was voor Jan Dirk Paarlberg zijn eigen lobbyïste, sleutel tot de macht van Nederland. Ook prins Bernhard junior kwam over de vloer bij Bolenstein. Paarlberg zou een soort van zakelijk adviseur op de achtergrond voor deze zoon van Margriet en Pieter van Vollenhoven worden.

Hier nog meer over Edwin de Roy van Zuydewijn, Felix Rhodius, Jan van Vlijmen en het duistere oorlogsverleden van de familie Rhodius op Pro Republica.

Pro Republica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot Pro Republica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Lees eerst onze huisregels.
Uw reactie wordt gemodereerd. Om er zeker van te zijn dat u een persoon bent en geen spam-robot,
vragen wij u voor het reageren een eenvoudige rekensom op te lossen.


Reageer op dit artikel
 
naam
e-mail   (wordt niet getoond)
Commentaar
 
  Maak de som af: "drie plus een is"   
 
 


Op 18-11-2009 13:39:52 schreef Jeroen
Waarom is Tjalling Halbertsma in 2008 opgestapt/ontslagen als directeur Rabo vastgoed?
 
Op 18-11-2009 17:56:21 schreef Antje
Een beetje onwaarschijnlijk dat iemand met het statuur van mevr Kroes zich laten gebruiken door wat gauwdieven. Koninklijk of niet.
 
Op 18-11-2009 19:17:38 schreef maartje
Al een aantal jaren stond ik ingeschreven voor een woning bij het Vegetarisch Centrum in Oosterbeek. Gaat daar langzaam, de bungalows blijven lang bezet, de meeste bewoners worden zeer oud. Op een dag kreeg ik bericht dat ze gingen uitbreiden, er was een fusie met Stichting Philadelphia Zorg (lid van de Evean Groep). Zodoende was er een landgoed aangekocht in Beverweerd daar zouden nieuwe appartementen komen. Dure bedoening, want op het landgoed stond een oud middeleeuws kasteel dat ook onderhouden moest worden. Allemaal geen bezwaar, Plasterk beloofde subsidie voor de opknapbeurt van het kasteel en verder bulkte men blijkbaar van het geld, nog meer vastgoed aankopen werden er gedaan, zelfs op Schiermonnikoog. (het geld kwam hoofdzakelijk binnen voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten, maar daar hadden ze maling aan, Philadelphia Zorg speculeerde er lustig op los) Op een dag in 2007 stortte de hele handel als een kaartenhuis in elkaar: Bouwfraude! Frits Brink (directeur dagelijks bestuur Phil. Zorg) werd meteen op straat gezet en de justitie kwam er aan te pas. Maar....in het bestuur van Philadelphia Zorg zaten bekende namen, voorzitter Eelco Brinkman en Ernst Hirsch Ballin, lid Raad van Commissarissen Stichting Philadelphia Zorg. Naar later bleek had hij onder alle transacties zijn naam gezet. De nieuw gevormde Stichting had ook een kookboek uitgegeven waaraan veel Bekende Nederlander hadden deelgenomen, foto's, recepten. Erica Terpstra deed er aan mee, maar ook Balkenende. Niemand had toch ooit gedacht dat het uit zou komen?
Als die bouwfraude werkelijk grondig zou worden uitgezocht, loopt Den Haag leeg! Het is één grote vieze bouwput, vol stinkende corrupte modderfiguren.
Verleden jaar was er een uitzending over op Zembla.
 
Op 18-11-2009 19:44:28 schreef nathan
@Antje, of mevrouw Kroes een wat rechte rug heeft gekregen of dat zij deze gauwdieven niet meer nodig heeft, that is the question.
Als minister was zij gewaarschuwd niet met bepaalde lieden in zee te gaan. Zij deed dat toch. Zij heeft dat nimmer kunnen uitleggen. Op dit moment is zij haar blazoen wel erg schoon aan het maken. De betreffende firma heette Tank cleaning Rotterdam (TCR). Buiiten de tank, de haven, werd het erg smerig.
Zie dit artikel
 
Op 18-11-2009 19:54:26 schreef Jeroen
@Maartje hoe triest ook de machtselite in Nederland is door en door corrupt.
 
Op 18-11-2009 20:12:50 schreef maartje
@ Jeroen @Maartje hoe triest ook de machtselite ...
Jeroen, wat mij het meest heeft geergerd is het feit dat de hoofdfiguren in deze zaak bijna allemaal uit het CDA komen. Het geld was bestemd voor lichamelijk- en geestelijk gehandicapten, die door deze transacties bijna geen verzorging kregen. Als de ouders klaagden werd er gezegd: 'er is geen geld voor meer personeel'. CDA, wat een gristelijke bende.
 
Op 18-11-2009 20:35:30 schreef Jeroen
@Maartje ik deel jouw ergernis volledig!
 
Op 18-11-2009 21:18:08 schreef wim3
@Antje. Mevr. Kroes heeft helemaal geen statuur, hoewel ik moet zeggen dat ze als EU-commissaris haar vrouwtje staat. Als voormalig minister in Nederland verstrekte ze het Tank Cleaningbedrijf in Rotterdam 23 miljoen gulden subsidie terwijl een onderzoek had uitgewezen dat dit bedrijf, in handen van 2 penoze broers waarvan een de geliefde was van mevr. Kroes, al hun gif in het Botlek-gebied deponeerde. Geen mens heeft deze mevr. Kroes ooit voor de rechter gedaagd. Later was ze nog de geliefde van Paalberg, waarvan we binnenkort wegens de bouwfraude-zaak wellicht nog meer zullen horen. Ze mocht van hem in een prachtig huis aan de Vecht wonen maar smeerde hem toen er allerlei feiten over deze crimineel aan het licht kwamen.
 
Op 19-11-2009 9:10:14 schreef Anja
De leugen regeert
 
Op 19-11-2009 15:25:14 schreef anne hilverda
Als ik dit artikel plus reacties lees bekruipt mij de angst. Toevallig hadden mijn man en ik over de nieuste berichten over de ombudsman, het Bouwfonds,de hoofdpersonen en de werkelijke gang van zaken gepraat. En we zeiden nog: er gaam doden vallen.Zoals er ooit doden zijn gevallen, ook na de oorlog. Om dingen in doofpotten te kunnen stoppen, moest er wel eens iemand verdwijnen.
Bewindslieden, europolitici en oranjes in een netwerk.De een kan niet buiten de ander, men sleept elkaar mee.Dus moet de leugen blijven regeren.
Hulde aan ombudsman en Edwin de Roy van Zuydewijn.Het is te hopen dat steeds meer mensen eisen dat de waarheid de leugen overwint. Het kan zo niet langer.
De Italiaanse bevolking staat nu op tegen de mafia,dat moet hier ook gebeuren.

Overigens lees ik op Wikipedia over Paarlberg,die door zijn ouders Jan-Dik werd genoemd.Misschien was zijn opa aardappelhandelaar,want zijn zoon eindigde als vertegenwoordiger voor Unilever. Omdat de ouders van Paarlberg onze buren waren hebben wij een stukje van het drama Jan-DIrk meegemaakt.Hij was nog maar 35 toen hij als directeur van Rabo Londen ontslagen werd.
Wegens fraude.
Het heeft de dood van zijn moeder zeker versneld. Arme ouders.
Maar arm nederlands volk met zulke gristelijke regenten die de dienst uitmaken ten koste van de hardwerkende belastingbetaler.
ER moet een republiek komen met vrijheid en gelijkheid en broederschap heel hoog in het vaandel.
 
Op 20-11-2009 17:21:45 schreef van schaemstede
Rhodius leefde op de Bollengronden als zijn voorvaderen een Rijke Wol boer, verkocht zijn bezit Bloemenstede zijn broer blijft achter en daar wonen, verkocht aan de heer V. deze V werkte bij Bouwfonds vreemd Edwin de R ook wat blijkt nu... Rhodius als de baas bij Hare Majesteit en V kenden elkaar goed, maar al te goed..Edwin was dus al snel de klos, wat blijkt..
 
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander