Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Door het ijs
Ton Biesemaat

Ik denk dat ik best wel sportief ben. Helaas heb ik niet dezelfde techniek en fysieke gesteldheid bij het schaatsen als Mark Tuitert die onlangs goud won op de 1500 meter. Maar ik acht mij met m'n 50+-botten toch nog redelijk sportief. Eigenlijk weet ik zeker te kunnen winnen van de verwende Willem-Alexander die toch nog een stuk jonger is. Ooit plachten aristocraten elkaar uit te dagen. Nou... voilà! Zullen we eens een robbertje sporten, WimLex? Wie verliest levert z'n banksaldo bij de ander in. Lijkt me toch eerlijk, nietwaar?

 


Platte koninklijke waardigheid in Vancouver

 

WimLex probeerde weer eens mee te snoepen van de glans van een ander die een ongekende prestatie geleverd had. De man die helemaal níets kan omhelsde de man die acht jaar getraind en zich suf geschaatst had. Hoe moet je zulke orangistische propaganda nou ontmaskeren? Mark Tuitert verdient alle respect voor zijn schaatsprestatie op de 1500 meter. En wat wil ik? Ik wil de volslagen belachelijkheid van WimLex in het IOC laten zien.

Het ÖRF was er ook al als de kippen bij om de luxe wintersport-aankomst, voordat Zeeuws Meisje Jan Peter viel, van Beatrix zur Lippe en haar broedlegsel Van Amsberg te Lech (Voralrberg – Oostenrijk) te registreren. Die beelden werden na bedreigingen door de RVD door de geïntimideerde Oostenrijkse staatstelevisie verwijderd maar zijn gelukkig nog hier te bekijken.

Soms maakt de staatspropaganda NOS bij de Winterspelen een foutje. WimLex waakt als IOC'er over het heil van de sporters. Mochten daarom zijn dochters ook langer weg blijven van school? So far so good. Maar na een training zat ik gerechtvaardigd uit te blazen voor de buis en zag een documentaire die de NOS uitzond van diezelfde Oostenrijkse staatstelevisie ÖRF, die ging over doping op de winterspelen van Turijn en de aanloop naar Vancouver.

En wat bleek? In Turijn hebben waarschijnlijk veel sporters doping gebruikt. Als je wilt winnen bij langlauf kan dat niet anders. De bloedmonsters van Turijn schijnen allemaal te zijn opgeslagen in Lausanne bij de internationale organisatie die dopinggebruik bestrijdt. Alleen blijken die monsters nog nooit te zijn getest.

Die kroonprins en lid van het IOC staat maar te hossen, te juichen en te potverteren in plaats van dat hij bijvoorbeeld de doping aanpakt,- althans dat dacht ik. Mark Tuitert heb ik hoog zitten, maar die verwende garnaal van het IOC kan wat mij betreft in Vancouver door het kunstijs zakken. Feest vieren met zijn bedenkelijke fascistoïde collega's van het IOC en intussen niets doen aan een jarenoud dopingprobleem.

Sorry, Mark.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander