Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
De Uitvreter
Ton Biesemaat

Den uitvreter, die altijd wat liet halen op den naam van een ander, die als een vorst jenever zat te drinken op ´t terras van Hollandais voor de centen van de lui.
Nescio

Afgelopen vrijdag had Nova een reportage over de nieuwste grondaankopen van Máxima in Argentinië. Het ging ondermeer over meneer Hoch, de plaatselijke projectontwikkelaar, die niet al te koosjer was. Interessant was ook dat de landpercelen aan het meer niet goed te beveiligen zijn. Volgens de Argentijnse wet zou een strand openbaar terrein zijn, waar je dus met je bootje mag aanleggen als WimLex en Máxima er aan het recreëren zijn.

Nu zal me de beveiliging van het niet democratisch gekozen en niet democratisch te controleren staatshoofd in wording een zorg zijn. Maar het lijkt er op dat, als Nova gelijk heeft met het Argentijnse strandwetje, er wederom niet goed is nagedacht over de beveiliging. Wanneer wij een democratisch gekozen en -gecontroleerd staatshoofd hebben vind ik die beveiliging wel van belang. Impulsaankoopjes door de partner van het staatshoofd tijdens een shoppingaanval worden bij invoering van de republiek verboden. De president gaat maar, identiek aan Fortuyns idee, in het Catshuis wonen en verder geen rare bokkensprongen. Waar de Van Amsberg uitvreters hun paleisgordijnen gesloten houden wilde Pimmetje zelfs gezellig Jan Modaal voor een bezichtiging uitnodigen. Kijk, zo hoort het.

Wél van belang is: met welk vermogen zijn deze grondstukken aangekocht? Welk geurtje hangt er aan deze landdeal? Ik hoor de orangisten en andere lakeien al mompelen. Dat zijn privé-zaken van de familie Van Amsberg. Maar daar veeg ik mijn bips mee af. Er zijn mij te veel aanwijzingen via opa zur Lippe waarom de herkomst van het familievermogen niet kan deugen. Crimineel verkregen geld moet worden teruggestort in de staatskas. Net zoals we dure sportwagens van criminelen in beslag nemen kunnen we dat doen met dubieus kapitaal van de familie Van Amsberg.

De vakantiemogelijkheden van de familie Van Amsberg in het Argentijnse zorgen er ook voor dat hele ladingen lijfwachten, al dan niet met snorkel en zwemvliezen om Argentijnse strandgangers te weren, over de Atlantische Oceaan, meer dan 12.000 kilometer worden overgevlogen. Wie gaat die onzin betalen? Toch niet Jan Modaal?

Nu zijn we van de beveiligers van de opvreetclub Van Amsberg toch al niet onder de indruk. Ene Alberto Stegeman kwam in Schiphol moeiteloos in de buurt van het regeringsvliegtuig waarmee de Van Amsberg uitvreters zo graag rondvliegen. Ook de hekken en marechaussees van Noordeinde leverden hem geen problemen op. Als de president er is moet dat wel beter geregeld worden want er lopen genoeg orangistische gekken rond.

Wat me ook niet bevalt aan dat Argentijnse vakantieproject is dat je op je vingers kan uitrekenen dat het juntalid Zorreguieta bij zijn prinsesselijke dochter op bezoek zal komen. Dan wordt die boef beschermd door lijfwachten die van ons belastinggeld worden betaald. Het lijkt me beter dat ze hem opsluiten in een Argentijnse gevangenis waar dit soort fascistische coupeplegers thuis hoort. Recht op een ontspannen en luxe laatste levensfase op onze kosten heeft deze man in elk geval niet.

Interessant aan de Nova reportage was ook dat de Van Amsbergers weer toetraden in hun te bouwen Argentijnse vakantiestulpje tot een exclusief gezelschap. In Mozambique hadden ze Herr Flick en Dornier met de juiste teutoonse achtergronden als buren. Wie dat in Argentinië worden weten we nog niet. Maar er zijn genoeg alte Kameraden in de Nachkriegszeit naar Argentinië verhuisd om uit te kiezen.

Blijft de vraag open staan waar de Van Amsbergers nog meer vastgoed en grond hebben aangekocht? Want die paar uitgaven aan schamele lappen grond in Mozambique en Argentinië heb je na een paar minuten met de rente van hun miljardenvermogen al weer terugverdiend. Ergo, waar moeten wij zielige onderdanen nog meer geld aan uitgeven om de uitvretersfamilie te beschermen?

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander